XXI. KERÜLETI HÍRHATÁR - Ne vágj ki minden fát!

XXI. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2024.03.02.
 Szombat
Ma Lujza napja van.
Holnap Kornélia napja lesz.
   EUR árfolyam
   393,75 Ft
   CHF árfolyam
   411,3& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 08. 14. 21:37     


Ne vágj ki minden fát!
A lakóteleptől vonták el a pénzt!

Úgy látszik, nem ismerik Csepel ma még regnáló Fideszes vezetői a címben említett örök igazságot. A fakivágás ugyanis az élet végét jelképezi. Az az ember, vagy szervezet, amelyik eszetlen módon esik neki a fáknak, az élővilágnak úgy pusztítja el önmagát, hogy közben magával rántja azokat is, akiket a sors uszályukba ejtett!  - így kezdi legújabb írását blogján Horváth Gyula, Csepel baloldali polgármester-jelöltje.

Ezt látjuk megvalósulni most a Szent Imre téren!
Megdöbbent férfiarcok, és könnyeiket elnyomó női tekintetek láthatók a Szent Imre tér kerítéssel elzárt útjait kerülgető csepeli embereken. Bekövetkezett a legrosszabb. Megkezdték az "őspark" növényeinek irtását! Csak azért, mert van rá pénz!

 

(Tekintse meg a rombolás nyomait Galériánkban.)

 

Öles régi fákat gyilkol a Fidesz vezetés azért, hogy átmeneti regnálásának tárgyiasult formában örök emléket állítson! Nem néznek se Istent, se embert, se fát!
Igaztalan módon persze megint másra hárítja döntésük felelőségét.
Most is a fő hibásnak az Európai Uniót jelölték meg!
Azzal indokolják az eszetlen irtást, hogy el kell költeni az Eu-s pénzt.

Pedig ez csúsztatás!
A pénzt ugyanis valóban az EU adta, de nem fakivágásra, meg játszótérépítésre, hanem ezzel éppen ellenkezőleg, lakóhelyi rehabilitációra. Ebben pedig benne vannak a panelházak szigetelésének, nyílászáróinak erkélyeinek, gépészetének és egyéb elemeinek felújítása, korszerűsítése, a terület kulturális és szociális környezetének fejlesztése.
Erre adta az EU a pénzt, és ezt csapolta meg a csepeli Fideszes vezetés arra, hogy saját maga kampányára népszerűsítse jelöltjeit. Még véletlenül se költenének a mélyszegénységbe szorult emberekre. Nekik foglalkoztatóra, felvilágosításra, segítésre szolgáló hely kialakítása szóba se kerülhetett. Itt, - úgy gondolják - megoldottak már mindent a szegénytemetés elrendelésével.
A Munkásotthon az önkormányzati karanténban élethalál állapotban agonizál. Eszükbe sem jutott a mostani Fideszeseknek, hogy a kultúrára adjanak, és ennek az intézménynek a hagyományos módszereit kihasználva felkeltsék az emberek önmegvalósító akaratát.

Nem! Mert náluk nem az ember számít, hanem az eszme!
Az avítt, letűnt, kiégett nacionalizmus.
Ezt mutatja az a csúfság, amit kreáltak az irredentizmusnak, és az az értéktelen giccsparádé, amit a revizionizmus szellemében a 64 vármegyéről plexi alá biggyesztettek. És ez nem volt elég!
Az alig öt éve épült és kedvelt játszóteret elbontották, hogy helyette teljesen feleslegesen újat csináljanak. Beszélik, hogy a szökőkút áttelepítését is tervezik, és a rijekai "hajó orr" térplasztika elbontását is célba vették. Csak azért, hogy elmondhassák, hogy ők is csináltak valamit. Kerül, amibe kerül! Majd megfizeti a nép, hisz ő adott mandátumot nekik - gondolják.
Tehát elvonták a pénzt, (egyesek szerin több mint 800 milliót) a lakosságnak attól a rétegétől, akik a lakótelepen élnek és millió üggyel, bajjal kínlódnak, hogy fakivágásba, játszótérépítésbe kezdjenek. Ennek pedig a szabálytalan beruházás lesz a minősítése.

 

Ebben az esetben Csepelt büntető intézkedések is sújthatják.
Akkor viszont a büntetés a beruházási költségek visszafizetésében fog testet ölteni. Így lesz aztán igazán drága a most még ingyenesnek hazudott kampányberuházás. A csepeli nép ezen csak veszíthet. Mégpedig sokszorosan.
Először: azzal, hogy a fent említett módon elvonták tőle azt a pénzt, ami valójában a lakótelep felújítására szolgált. A beruházások így vagy elmaradtak, vagy saját zsebből kell, hogy elkészüljenek. Másodszor: a szabálytalan beruházás miatt Csepelt fogják megbüntetni, ami a közpénzek csökkentésével, a lehetőségek kiaknázásának ellehetetlenülésével jár. Ez pedig újabb terheket ró a lakosságra.
Harmadrészt: visszavonhatatlan pusztítást, irtást végeznek Csepel természeti, kulturális és urbanizációs környezetében.

A Szent Imre téren gyakorlatban mutatkozik meg a tusványosi beszéd valósága!
Ezt kínálja, ezt ajánlja nekünk a Fidesz politikája. Arra ösztönöz a bódító beszéddel, a stadionavatókkal, a keleti nyitással és a nyugati zárással, hogy adjuk fel önértékelésünket és bízzuk magunkat rájuk!
Rájuk, a baltás gyilkos kiadókra!

 

Nagyon nagy a tét!
Ha bedőlünk, és a konfliktuskerülés kényelme miatt hagyjuk, hogy kimozdítsanak bennünket atyáink által megszerzett és megépített jussainkból, maholnap egy szomorú világra ébredünk. Olyanra, amilyen Csepelen már négy éve látható: arrogancia, kényszer, és zsarolás világára. Ahol ember embernek farkasa, és ahol félve kell körülnézni minden kimondott szó előtt! Azért merik megcsinálni, mernek baltát és fűrészt emelni a fáinkra, értékeinkre, mert azt hiszik, hogy beérett aljas munkájuk gyümölcse, és már a csepeli embert a sarok alá törték!

 

Tévednek!

 

Forrás: Horváth Gyula blogja


További hírek

  Lemondott az MSZP-elnök a gyermektáborban történtek miatt
2024. 02. 28. 13:22 hirhatar.hu
  Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
2024. 02. 28. 13:22 hirhatar.hu
  Juszt László legyalulta a Nemzeti Múzeum vezetőjének is kinevezett Demeter Szilárdot
2024. 02. 28. 13:22 hirhatar.hu
  A közismerten baloldali Moldova György özvegye csalódott Novák Katalinban
2024. 02. 26. 12:34 hirhatar.hu
  Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
2024. 02. 26. 12:34 hirhatar.hu
  Nagy-Bandó üzent az ATV-től távozó Somos Andrásnak
2024. 02. 26. 12:34 hirhatar.hu
  Rákay Philip szerint az elmúlt 34 év magyar filmtermésének 70 százaléka kuka
2024. 02. 24. 13:57 hirhatar.hu
  14 év után nem csak az ATV-től, de a képernyőtől is búcsúzni kényszerül a népszerű tévés
2024. 02. 24. 13:57 hirhatar.hu
  A Novák-Varga pedofilügy robbant a Fidesz-táborban, teljes a káosz
2024. 02. 24. 13:57 hirhatar.hu
  A pilisi terrorcselekménnyel csak harminc évet tévedett a Parkerdő Zrt
2024. 02. 20. 15:17 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport