XXI. KERÜLETI HÍRHATÁR - A Munkásotthonról pro és kontra

XXI. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2021.10.26.
 Kedd
Ma Dömötör napja van.
Holnap Szabina napja lesz.
   EUR árfolyam
   364,46 Ft
   CHF árfolyam
   340,97 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 02. 01. 16:07     


A Munkásotthonról pro és kontra
A tájékozatlanság nem bűn, csak roppant kellemetlen. Bűnné válik azonban abban az esetben, ha rosszindulattal párosul és célpontjává ártatlan és védtelen emberek, csoportok, szervezetek válnak.A január 29-ei képviselő-testületi ülés napirendén szerepelt a Csepeli Munkásotthon és az önkormányzat kapcsolatának témája. Az ülésről január 30-án, kora délután a csepel.hu tudósítást közölt. Néhány óra múlva, még aznap este Takács Mónika (MSZP) önkormányzati képviselő saját közösségi oldalán reagált a csepel.hu tudósítására. (A képviselői gondolatokat mi is közzétesszük.)

A január 29-ei képviselő-testületi ülés napirendén szerepelt – sürgősségi előterjesztéssel - a Csepeli Munkásotthon és az önkormányzat kapcsolatának témája (31. napirendi pont, 38. számú előterjesztés).

Az ülésről január 30-án, kora délután a csepel.hu tudósítást közölt.
Néhány óra múlva, még aznap este Takács Mónika (MSZP) önkormányzati képviselő saját közösségi oldalán reagált a csepel.hu tudósítására. (A képviselői gondolatokat mi is közzétesszük.)


A tájékozatlanság nem bűn, csak roppant kellemetlen.

Bűnné válik azonban abban az esetben, ha rosszindulattal párosul és célpontjává ártatlan és védtelen emberek, csoportok, szervezetek válnak.

2015. január 30-án megjelent egy cikk a csepel.hu, Budapest XXI.Kerület Csepel Önkormányzata honlapján "30 millió forint a Csepeli Munkásotthonnak - ülésezett a képviselő-testület" címmel, Kitzinger Adrienn aláírásával.

 

"A baloldal nem akar üvegzsebet" alcím alatt a szerző valótlan állításokat fogalmaz meg az alapítvány működésével és a képviselő-testületi ülésen elhangzottakkal kapcsolatban.

 

Talán nem árt tudni, hogy a Csepeli Munkásotthon Alapítvány 2012. február 1-től 2014. június 30-ig konzorciumi tagként részt vett a "Csepel Kapuja" Szociális célú Városrehabilitációs pályázaton, mely pályázat esetében a konzorcium vezető az önkormányzat volt és a 85 százalék uniós finanszírozás mellett a 15 százalék önrészt biztosította a konzorciumi tagok részére. A teljes időszakra járó több, mint 24 millió forint támogatási összeg felhasználását az önkormányzat által megbízott könyvvizsgáló, minden hónapban ellenőrizte és rendben találta, a kifizetési kérelmeket a Pro Régió elfogadta. Ezen kívül a minisztérium által jóváhagyott állami működési támogatás, az NKA és egyéb pályáztató szervezetek által nyújtott támogatások is határidőben maradéktalanul elszámolásra és elfogadásra kerültek. Nem is történhetne másképp, hiszen a teljes körű elszámolás feltétele további pályázatokon való indulásnak. Tehát az alapítvány mindennemű elszámolási kötelezettségének eleget tett határidőben. 

 

A testületi vita egyetlen egy szóval sem tért ki arra, hogy az alapítvány ne számoljon el a közpénzekkel, hiszen ez alapvető kötelessége. 

 

Vita a következők miatt alakult ki:

 

Az Önkormányzat által előterjesztett "Közművelődési Megállapodás" tartalmazza a támogatás fejében elvárt közművelődési feladatellátást (megjegyzem ez a típusú megállapodás erre való) és ezen felül további feltételeket támaszt, miszerint
- 5 tagú kuratóriumba 2 főt jelöl az önkormányzat
- 3 tagú Felügyelőbizottságba 2 főt jelöl az önkormányzat.

 

Az Alapítvány álláspontja szerint 2 főt befogad a kuratóriumba és 1 főt a felügyelőbizottságba, mivel jó kapcsolatra törekszik az önkormányzattal, de fontos számára intézményi autonómiája (tegnap ebbe, belegabalyodott a nyelvem párszor :)) ).

 

Miért nem szavaztam meg a javaslatot?
Először is, mert nálam jobban talán senki sem ismeri az előzményeket. Továbbá az Alapítvány álláspontját teljes mértékben elfogadhatónak tartom és az, nem egyezett a megállapodásban foglaltakkal.

A kerület érdekében önkormányzati képviselőként is, tiszta fejjel és szívvel felvállalom a döntésemet. Álláspontom szerint akár 1-1 fő delegált is elég az Alapítvány teljes működésének és gazdálkodásának megismeréséhez, feltéve ha szakmailag hozzáértő delegáltról és nem pártkatonáról beszélünk.

A teljes gazdálkodás önkormányzat általi ellenőrzésére pedig nincs szükség, hiszen az megbízott szervekkel végeztetve, további súlyos kiadásokat jelentene közpénzből, úgy, hogy az önkormányzatnak erre nincs is hatásköre.

 

A döntés az Alapítvány kuratóriuma kezében van, bízom benne, hogy jól, megfontoltan hozzák meg.

 

Végezetül: SOSEM ADTAM EL PÉNZÉRT A LELKEMET ÉS NAGY TISZTELETET VÁLT KI BENNEM, HA BÁRHOL EZT TAPASZTALOM!

 

Ui.: Kitzinger Adrienn munkáját én erkölcsileg nem szeretném megítélni, mert nem rendelkezem kellő információkkal róla, viszont elvárom, hogy megfelelő felkészültséggel, a tények pontos és hiteles közlésével végezze munkáját az önkormányzat honlapján.

 

Takács Mónika

 

Forrás: facebook.com, csepel.hu

 


További hírek

  Cserhalmi: Azt mondják Árpa Attilára, hogy színész. Akkor mi vagyok én...?
2021. 10. 24. 19:57 hirhatar.hu
  Meghalt a Jászai Mari-díjas színművész, Venczel Vera
2021. 10. 24. 19:57 hirhatar.hu
  Az összefogásról és a kormányváltásról szólt az október 23-ai ellenzéki nagygyűlés
2021. 10. 24. 19:57 hirhatar.hu
  Bauer Tamás: Tiszták...?
2021. 10. 21. 19:35 hirhatar.hu
  Színre lépett Bajnai Gordon is: 20 ezer embert toboroz
2021. 10. 21. 19:35 hirhatar.hu
  Karácsony Gergely elárulta, mivel "zsarolta" Gyurcsány Ferenc
2021. 10. 21. 19:35 hirhatar.hu
  Romlanak a fertőzési adatok: 1 668 új fertőzöttet igazoltak, elhunyt 30 beteg
2021. 10. 20. 19:51 hirhatar.hu
  Kásler újabb milliókkal tömi Zalatnay Saroltát
2021. 10. 20. 19:51 hirhatar.hu
  Orbánék közelében lesz az ellenzék közös ünnepsége október 23-án
2021. 10. 20. 19:51 hirhatar.hu
  Mészáros Lőrinc volt felesége és Joshi Bharat összeköltözött
2021. 10. 18. 17:53 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport