. Ma Zita napja van.
Segítünk: Te elhozod, mi célba juttatjuk
2016-12-04 13:07:18
Segítünk: Te elhozod, mi célba juttatjuk

Segítünk: Te elhozod, mi célba juttatjuk

2016-ra Magyarország egy rohamtempóban szegényedő, lecsúszó ország lett írja az MSZP saját honlapján.

A kormány megkergült Robin Hood-ként a gazdagoknak adja, amit a szegények adóként befizetnek. Ennek az érzéketlen és káros politikának az eredményei nagyon jól látszanak. Ma a leggazdagabb 800 ezer ember vagyona 27-szer nagyobb, mint a legszegényebb 800 ezeré. Orbán Viktor szerint ez rendben van, sőt: így van jól.

 

2010 és 2016 között hárommillióról négymillióra nőtt a szegények száma. Ma Magyarországon másfélmillió ember kevesebb, mint havi 55 ezer forintból él – sokak havi rezsije több ennél. De ami ennél is megdöbbentőbb: a magyarok csaknem negyede (23,8 százaléka) éhezik: persze nem úgy, mint a legszegényebb afrikai országokban, de sokaknak nem jut megfelelő, az egészséges élethez szükséges változatos étel.

 

Eközben a kormány az egykulcsos adóval a gazdagoknak adja szegényektől beszedett pénzt, folyamatosan csökkenti a bajba jutott embereknek nyújtott segítséget, emellett pedig azt terjeszti, hogy a munkanélküliek és a szegények bűnözők, és nem áldozatok.


Szerintünk a rászoruló millióknak támogatásra lenne szükségük, nem arra, hogy ellenséget csináljanak belőlük.

Az MSZP ezért nekik segít. Ezen télen az MSZP ellenzékből 10.000 embernek visz segítséget: tartós élelmiszert, tisztító-és tisztálkodási szereket, gyerekjátékokat.

Tudjuk, hogy ez nem oldja meg Magyarország összes problémáját, de az ellenzéknek az a feladata, hogy megmutassa, milyen lenne egy normális, európai Magyarország az urizáló fideszes elit országa helyett. Ahol a képviselők valóban segítenek a rászorulóknak ahelyett, hogy a pénzükön helikopterrel röpködnének, mint Rogán Antal, vagy nemzetközi bűnözőkkel üzletelnének, mint Orbán Viktor és családja teszi.

 

Számítunk a hasonlóan gondolkodók segítségére, a jóérzésű emberek szolidaritására is.

Ha aktivistaként részt venne az akciónkban, várjuk a jelentkezését.

 

Forrás: mszp.hu

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>