. Ma Ervin napja van.
Rendkívüli – két nézőpontból
2016-03-22 17:50:07
Rendkívüli – két nézőpontból

Rendkívüli – két nézőpontból

 A hivatalos jegyzőkönyvből is sok minden kiderül, ha értő szemmel olvassa az ember.

A kép úgy lehet teljes, ha két nézőpontból is áttekintjük a történteket.


"A csepeli önkormányzat – írja a hivatalos honlap a március 16-ai rendkívüli testületi ülésről - 913.000 forintot költ egyik szociális krízislakásának felújítására. A szociális krízislakásokba fél évre költözhetnek be olyan csepeliek, akiknek ezt az élethelyzetük miatt - a szociális ágazatban dolgozó szakemberek javaslata alapján - a képviselő testület megszavazza. A szavazásban azonban az ellenzék többsége nem vett részt.

Az ellenzéki képviselők négy olyan javaslatot nyújtottak be, melyekben a kormányt vagy az önkormányzatot próbálták bírálni vagy lejáratni. A politikusok azonban - vélhetően szándékosan - elemi hibákat írtak a határozati javaslatokba. Így azok elfogadása vagy törvénysértő, vagy alaptörvény-sértő lett volna. 2014-ben a képviselők arra tettek esküt, hogy a törvényeket betartva működtetik az önkormányzatot. A testület ezért ezeket a határozati javaslatokat levette a napirendről. Ez után Horváth Gyula és Borka-Szász Tamás DK-s képviselők kirohantak a teremből, a többi ellenzéki képviselő pedig nem szavazta meg a krízislakás felújítását."

 


Hudák János képviselő pedig így összegezte a történteket saját blogján:

"Soha nem látott mélységbe süllyedt a mai napon a csepeli Fidesz Borbély Lénárd polgármester vezetésével. Az este 7 órára összehívott rendkívüli ülésen másik 3 ellenzéki előterjesztéssel együtt a csepeli HÉV jövőjéről szóló javaslatot is tárgyalás nélkül levették napirendről. Ezzel bebizonyították, hogy semmibe veszik az ellenzéki képviselők jogait, de ami ennél is fontosabb, semmibe veszik annak a majd 3000 embernek a véleményét is, akik aláírásukkal fejezték ki nemtetszésüket a csepeli HÉV villamossá alakítása ellen.

(7 perccel az ülés kezdése után már 1 fideszes képviselő sem volt a teremben!)

Borbély Lénárd, aki beiktatásakor még azt bizonygatta, hogy minden csepeli polgármestere akar lenni, nem először hazudtolja meg látványosan korábbi szavait. Ma azonban túl messzire ment, amikor több ezer embert sértett meg azzal, hogy megfutamodott a nyílt, érveken alapuló vitától. A 4 (!) perces testületi ülés végén rá is kérdeztünk, ez már az általa korábban hiányolt párbeszéd lenne? Választ természetesen nem kaptunk.

Felháborító, hogy a Fidesz városvezetői kiskirályokként a saját uradalmukként kezelik a rájuk bízott településeket és nem hajlandók meghallgatni a kritikákat, nem hajlandók érvelni, vitázni. Mi azonban nem fogjuk hagyni, hogy semmibe vegyék azokat, akiknek a jóvoltából hatalmon lehetnek, ezért újra és újra be fogjuk nyújtani a csepeli HÉV jövőjét tisztázó javaslatunkat, amíg nem kerül tárgyalásra! A kerület ugyanis nem Borbély Lénárdé és nem is a Fideszé, hanem az embereké, akiknek joguk van hozzá, hogy beleszólhassanak az életüket befolyásoló döntésekbe."

 

Forrás: csepel.hu, hudakjanos.blog.hu

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>