. Ma Ervin napja van.
Nyugodt és biztonságos nyugdíjasévekre vágyik? Itt a megoldás!
2020-03-09 09:42:29
Nyugodt és biztonságos nyugdíjasévekre vágyik? Itt a megoldás!

Nyugodt és biztonságos nyugdíjasévekre vágyik? Itt a megoldás!

Nyugdíj régen és ma


Nagyapáink és elődeik korában ugyan még nem volt államilag biztosított nyugdíj, és akkor is megéltek az emberek, gondoljuk sokszor, amikor a nyugdíjas éveinkre gondolunk. Valóban, az ő korukban még sokkal nagyobb biztonságot jelentett a családi háló, a többgenerációs együttélés, közös háztartások, a közös házak. Hiszen két- három generáció minimum egy fedél alatt élt abban az időben, így mindenkinek jutott betevő falat, és minden, amire szüksége volt.

A világunk átalakulásával azonban merőben megváltoztak a szokásaink minden területen, így ezen a téren is. Egyrészt ma már szinte alig találunk többgenerációs együttéléseket, mindenki függetlenedni szeretne az elődeitől, megmutatni, hogy ő mit tud elérni az életben, külön lakást, független életet és családot szeretne. Másrészt a fogyasztói társadalom előretörésével ma már időskorunkban sem elégszünk meg azzal, hogy megvan a mindennapi betevőnk és ruhánk, hiszen nyugdíjas éveinket is aktívan szeretnénk tölteni – szeretnénk ilyenkor is utazgatni, sok időt együtt tölteni a távol lévő gyerekeinkkel, unokáinkkal, és megvásárolni mindazon javakat, amikre vágyunk, időt és pénzt szentelni a sokat halogatott hobbinknak, sőt – ha véletlenül megbetegszünk – a gyógyszerkiadásaink is tetemes összegre rúghatnak. A sort persze még hosszan lehetne folytatni, és mindemellett meg kell említenünk azt a tényt is, amely évtizedek óta előrevetíthető: ha egyre kevesebben dolgoznak az országban, a várható élettartam kitolódásával és az elöregedő társadalom tényével pedig egyre több nyugdíjast kell eltartania egyre kevesebb aktív keresőnek, akkor a jövő a mai fiatalok számára egyre bizonytalanabbá válik.


Öngondoskodási rendszerek előtérben


Ahhoz, hogy ezt a jövőbeni bizonytalanságot kiküszöbölhessük, és biztonságban tudjuk a jövőnket, nekünk saját magunknak is gondoskodnunk kell arról. A nyugdíjbiztosítások remek példái az ún. előtakarékossági, öngondoskodási rendszereknek, hiszen segítségükkel nagyobb anyagi biztonságban tudhatjuk magunkat és családunkat nyugdíjas éveinkben.

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy megfelelően biztonságosak-e ezek a rendszerek, mivel hosszú távú takarékoskodásról van szó, nem veszik-e el belőlük a megtakarított összeg. Többen nem bíznak a biztosítással foglalkozó cégekben, mondván e cégeknek elsődleges szempontjuk a profit, illetve mi történik, ha véletlenül csődbe mennek. Jó hír, azoknak, akik emiatt félnek nyugdíjbiztosítást kötni, hogy e megtakarítási formák védett megtakarításoknak minősülnek, vagyis még a jogszabályok időközbeni megváltozása esetén is, a kifizetés teljesítése a szerződéskötéskor megismert szabályok szerint fog megtörténni.

Soha nem késő elkezdeni takarékoskodni idős éveinkre, ám tény, hogy minél hamarabb kötünk nyugdíjbiztosítást, annál nagyobb lesz az az összeg, amivel nyugdíjas korunkban kalkulálhatunk. Mielőtt azonban belevágnánk, érdemes alaposan körülnézni a piacon, hiszen többféle nyugdíjbiztosítás is létezik, ezek egyike például az adójóváírásos nyugdíjbiztosítás, mely után adójóváírást vehetünk igénybe, így még kedvezőbb feltételekkel köthető.

Egy életünk van, érdemes azt minden szempontból előre megtervezni, és amit lehet, kiszámíthatóvá tenni, gondoskodni idős éveinkről, hogy minden korban biztonságban tudjuk magunkat, és élvezhessük életünk minden pillanatát! (X)



További híreink
Korszerű LED meghajtók a zavartalan világítás biztosításához
A LED meghajtók praktikus és hathatós segítséget jelentenek annak kapcsán, hogy a korszerű LED szalagok használatából valóban a legtöbbet tudjuk kihozni. A bejegyzés kere...
2020-09-17 21:17:18, Hírek, Színes2 Bővebben
Sárga túró
Sós és édes változat.
2013-03-24 10:52:54, Hírek, Színes2 Bővebben
Kelt kalács húsvétra
Fonott tésztakoszorú.
2013-03-24 10:43:53, Hírek, Színes2 Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>