. Ma Ervin napja van.
Miska huszár hamarosan vetkőzik
2017-05-19 09:18:22
Miska huszár hamarosan vetkőzik

Miska huszár hamarosan vetkőzik

Miska huszár szobrának eddigi történetéről korábban már két alkalommal is írtunk.

 

Vlaszák Mihály ötletgazda, mecénás most arról adott hírt a közösségi oldal Miska huszár csoportjában, hogy Miska huszár szobrát hamarosan kibontják az öntözőformából, azaz Miska huszár leveti "kabátját".

 

"A Miskahuszár szobor elkészülte a finisébe érkezett! 2017. május 22.-én az Öko2002 Kft-s barátaink elkezdik az öntőminták "lefejtését" a szoborról! Másfél,két hét múlva már teljes valójában látható lesz a szobor.

 

Sajnos az időjárás tavaly év végétől nem kedvezett a munkálatok előbbi befejezésének! A kibontás után még nagyon sok munka van előttünk a szobrot ki kell még "cicomázni", a terepet rendezni kell.

Méltóvá kell tennünk a környezetet ahhoz hogy méltó módon tudjunk avató ünnepséget rendezni!

 

Ennek következményeként az alkotókkal közösen úgy döntöttünk hogy most egyenlőre nem rendezünk még egy kis "házi" avatást sem, annak ellenére hogy nagyon sokan érdeklődnek és várják mikor kerül erre sor!

 

Jelenleg a szobor környezete infrastrukturálisan alkalmatlan arra hogy nagyobb létszámú rendezvényt tudjunk tartani! Ettől függetlenül két hét múlva a szobor állni fog és bármikor megtekinthető lesz. Akit érdekel, kérem látogassa meg Miskát és kösse össze a Katonai Emlékpark Pákozd megtekintésével, meglátogatásával.

 

Bizton állíthatom, nagyon jó fél, vagy egész napos elfoglaltság gyerekek és felnőttek számára egyaránt!

A Miskahuszár ünnepélyes és méltó avató ünnepségére 2017 szeptember 29.-én kerül sor!

Addigra olyanná tesszük a környezetét is a szobornak hogy nagyobb létszámban is vendégeket,látogatókat tudjunk fogadni!"


Tehát, két hét múlva mehetünk szobornézőbe. 

Addig is, aki arrafelé jár, figyelemmel kísérheti a munkálatokat.

 

Akinek már most, hétvégén van ráérő ideje, mindenképpen járjon arra: a Katonai Emlékparkban Honvédelmi Hétvége lesz.

 

’48-tól napjainkig…

A Honvédelem Napja alkalmából „katonás” hétvégét tartunk az Emlékparkban, ahol mindkét nap ’48-as ügyességi gyermekjátékokkal, Apródképzővel (a kicsiknek), Hadapród képzővel (a nagyoknak) várjuk a gyermekeket. A belépőjegy megvásárlásával (karszalag) lehetőség van a programokon részt venni.

május 20., szombat:
A nap folyamán kvíz kérdéseinket helyesen kitöltők között 15.00 órakor sorsolást tartunk és azt követően 10 fő ingyenes, 1 órás Raptor lézerharc kalandban vehet részt a helyszínen.
május 21., vasárnap:
A nap folyamán kvíz kérdéseinket helyesen kitöltők között sorsolást tartunk és 10 fő ingyenes, 1 órás Raptor lézerharc kalandban vehet részt május 27-én, szombaton, gyereknapi rendezvényünkön.

A KEMPP digitális tárlatvezető applikáció letöltésével a modern technika segítségével a park könnyedén megismerhető. Töltse le az ingyenes applikációt iOS vagy Android rendszerű okos telefonra és értesüljön egyszerűen híreinkről!
Mindkét napon KEMPP NyíltnApp-ot tartunk, mely alkalmával kültéri digitális tárlatvezetőnk teljes információs tartalma díjmentesen elérhető az Emlékparkba látogatóknak!

Programjainkkal mindkét napon 10.00-16.00 között szeretettel várjuk az érdeklődőket!
A programváltozás jogát (az időjárással összefüggésben) fenntartjuk! 

 

 

21. kerületi Hírhatár Online - Bárány Tibor

 

Forrás: facebook.com. kemmp.hu

Utoljára frissítve: 2017-05-19 10:13:33

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Színes Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Színes Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>