. Ma Ervin napja van.
Kelt kalács húsvétra
2013-03-24 10:43:53
Kelt kalács húsvétra

Kelt kalács húsvétra

Aki a kalácsot kedveli, rossz ember nem lehet, legfeljebb túlsúlyos. Tehát a fogyókúrázók inkább csak a készítésben, mint a kész mű elfogyasztásában jeleskedjenek!

 

Hozzávalók:

 1 csomag szárított élesztő, 125 ml langyos tej, 80 g cukor, 500 g liszt, 2 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 80 g sütőmargarin, só, 2 tojássárgája a kenéshez.

 

Elkészítése:

A szárított élesztőt a tejjel és 1 teáskanál cukorral csészében elkeverjük, és lefedve  körülbelül 15 percig pihentetjük. A lisztet tálba szitáljuk, és mélyedést nyomunk a közepébe. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt és a tojásokat. A kisebb darabokra vágott margarint a liszthalom szélére rakjuk, majd rászórjuk a vaníliás cukrot és a sót. Az egészet kézzel sima, rugalmas tésztává gyúrjuk. (A lustábbak a kenyérsütő gép dagasztó programját használják, s ha a tészta kész, vegyék ki a gépből.)

 

A tésztát 3 egyforma része osztjuk, és mindegyiket mintegy 60 cm hosszú rúddá formázzuk. A három rúdból copfot fonunk, majd koszorúvá alakítjuk. A két végét összenyomjuk. A koszorút kizsírozott  sütőlemezre fektetjük, letakarjuk konyharuhával, és hozzávetőlegesen 20 percig kelesztjük. A sütőt 200 °C fokra felmelegítjük, s a koszorút körülbelül 30 perc alatt aranysárgára sütjük.

 

20 perc sütés után megkenjük a simára kevert tojássárgájával, majd készre sütjük. Végül kivesszük a sütőből, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.

 

Jó étvágyat!

További híreink
Korszerű LED meghajtók a zavartalan világítás biztosításához
A LED meghajtók praktikus és hathatós segítséget jelentenek annak kapcsán, hogy a korszerű LED szalagok használatából valóban a legtöbbet tudjuk kihozni. A bejegyzés kere...
2020-09-17 21:17:18, Hírek, Színes2 Bővebben
Nyugodt és biztonságos nyugdíjasévekre vágyik? Itt a megoldás!
Nyugodt és biztonságos nyugdíjasévekre vágyik? Itt a megoldás! Amíg fiatalok vagyunk, hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ez az állapot mindig fennmarad, és keveset ...
2020-03-09 09:42:29, Hírek, Színes2 Bővebben
Sárga túró
Sós és édes változat.
2013-03-24 10:52:54, Hírek, Színes2 Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>