. Ma Ervin napja van.
Július 19: MSZP tisztújító kongresszus
2014-05-30 20:19:25
Július 19: MSZP tisztújító kongresszus

Július 19: MSZP tisztújító kongresszus

Az MSZP csepeli szervezetének szerdán nyilvánosságra hozott állásfoglalása rendkívüli kongresszus összehívását és új országos elnökség megválasztását javasolja a választmánynak.
    

A szocialisták XXI. kerületi pártszervezetének honlapján olvasható dokumentumban azt írják, hogy a csepeli szervezet taggyűlése úgy határozott, választmányi delegáltjait kötött mandátummal küldi a szombati ülésre. E szerint a rendkívüli kongresszuson megválasztandó új országos elnökség mandátuma 2016-ig szólna.

Ezzel egy időben javasolják a budapesti küldöttértekezlet összehívását is, amely megválasztaná az új budapesti elnököt. (A budapesti elnök poszt jelenleg üres, miután Molnár Zsolt május 15-én lemondott.) A csepeliek azt javasolják, hogy a teljes, felmenő rendszerben lebonyolított tisztújítást az önkormányzati választás után tartsák.
    

Az MSZP csepeli szervezete azt írta, hogy amennyiben ezeket a javaslatokat nem támogatják a választmányi ülésen, akkor egy teljes, felmenő rendszerben lebonyolított tisztújításra van szükség 60 napon belül.

 

A csepeli szocialisták javaslata bejött: teljes, felmenő rendszerű tisztújítást ír ki az MSZP - jelentette be Botka László, a párt országos választmányának elnöke pénteken, Budapesten.

A politikus az országos párttanács ülése után újságíróknak elmondta, a lehető legkorábbi időpontra, július 19-re hívják össze a tisztújító kongresszust.
Közölte: ez az egyetlen alapszabályszerű javaslat, amelyet a választmány szombati ülése elé terjesztenek.
A megyei pártelnökökből álló országos párttanács javaslata alapján megújulnak a helyi, a megyei és az országos szervezetek is - ismertette.

 

Forrás: mti.hu, 21.kerületi Hírhatár

Utoljára frissítve: 2014-05-30 20:19:40

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Színes Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Színes Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>