. Ma Ervin napja van.
Jééé!!!! Jég!!!!
2017-02-01 12:38:08
Jééé!!!! Jég!!!!

Jééé!!!! Jég!!!!

Sóhelyzet van, akarom mondani síkosság-mentesség helyzet, röviden csak csúszik!

 

Csúszik, de minden! Ahogy Viki kolléganőm fogalmazott a közösségi oldalon: eljött a jégpáncélos világvége.

 

 

A csepeli Szent Imre téren, a HÉV-megállóban is csúszkálunk: már 11 óra van, de a várakozásra szolgáló járdaszigeten nem sok nyoma van beavatkozásnak. Mindössze a le- és felszállók által kitaposott részeken locspocsosodott el a jég némileg – feltehetően enyhe hajnali szórás eredményeként.

 

A főútvonalakon szépen letakarítva a jégpáncél, a gyalogosok meg törjék-kezüket lábukat. A Budapesti Közlekedési Központ is felkészült a télre: a Szent Imre téren, a HÉV megállóban több faláda áll, tele síkosság-mentesítő anyaggal. Szép, nagy 50 kilós zsákokban áll – a ládában – a megfelelő anyag.

 

 

Egy a baj, hogy senki nem jön, hogy kiszórja!

Továbbá: senki sem jön, hogy a járdaszigetről a jeget letakarítsa!

 

Vajon, mi számít közterületnek? A HÉV-megálló az, vagy nem az? Ezen el lehet vitatkozni napokig, miközben az emberek csúszkálnak!

 

A 120 éve a tiszta Budapestért dolgozó FKF Nonprofit Zrt. honlapján gondosan meghirdette a hómunkás felvételt. Csepelen  a Csete Balázs utca 7. szám alatt lehetne jelentkezni (érdeklődni a 06 40 353 353 zöld számon)...

 

Úgy tűnik, azok az idők már elmúltak, amikor az ifjúság és az idősebbek kalandvágyból – és főleg a pénzért, a mellékes keresetért – jelentkeztek hómunkásnak. Valószínűleg nem vonzó az a négyezer-kétszáz forint a nyolc órai, hidegben, esőben-hóban végzett fizikai munkáért.

 

Ki akar ma már havat takarítani?

Még a háztulajdonosok sem teszik meg, a saját kerítésük melletti járdán! Majd az idő megoldja!(?) Valószínűleg így gondolják.

 

Az ember, akinek dolga van, aki nem teheti meg, hogy otthon üljön, szóval az utca embere pedig csúszkál, s jó esetben nem töri kezét-lábát, csak zúzódásokat szerez.

 

Nem tisztem ötleteket adni a BKK-nak, de ha a biztonsági őrök és a jegyellenőrök lapátot fognának (amúgy is szép nagy darab ember többségük), hogy kényelmesebbé – és veszélytelenebbé – tegyék az utasok közlekedését, már rég tiszta lehetne minden megálló. Elvégre az utasokból élnek...

 

21. kerületi Hírhatár Online - Bárány Tibor

Utoljára frissítve: 2017-02-01 12:53:19

További híreink
Munka vagy ellehetetlenítés?!
"Az elmúlt napon a Momentumos ellenzéki képviselőtársam Dukán András Ferenc facebook hivatalos oldalán közzétett egy bejegyzést, miszerint konzekvensen együtt szavaztam a...
2019-11-13 21:23:29, Hírek, Vélemény Bővebben
Botrányosan rossz közlekedési kapcsolatok...
Horváth Gyula önkormányzati képviselő a reménybeli atlétikai fejlesztések kapcsán foglalta össze gondolatait közösségi oldalán.
2019-11-13 21:11:19, Hírek, Vélemény Bővebben
Csepel - a Buckai Szövetség nézőpontjából...
Egy DK-s és egy Momentumos vélemény után most újabb nézőpontból szemlélhetjük meg a november 6-ai csepeli képviselő-testületi ülést... Volt-e valós szándéka az ellenzé...
2019-11-08 15:31:51, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>