. Ma Zita napja van.
Fasang: volt, még van, lesz?
2012-05-27 11:10:54
Fasang: volt, még van, lesz?

Fasang: volt, még van, lesz?

Az önkormányzati fenntartású – 70. esztendős – Csepeli Fasang Árpád Zeneiskola körül „érdekes” események zajlanak.

 

Tavaly november végén híre ment, hogy az önkormányzat az iskolát 2012 nyarán jogutód nélkül megszüntetve össze akarja vonni egy másik kerületi (alapítványi) iskolával, s az önállóságától megfosztandó iskola elköltözne jelenlegi helyéről, a Posztógyár utcából – mert épületével az önkormányzatnak más tervei vannak.

 

A decemberi szülői tiltakozó akció hatására a fideszes többségű önkormányzat megváltoztatta elhatározását és megígérték, az iskola önálló marad. (Korábbi írásunkat megtekinthetik itt.)

 

Aztán némi csönd következett, de a háttérben már a következő lépés előkészítése zajlott.

 

Közeledett az időpont, amikor a Fasang Árpád Zeneiskola igazgatójának, Miskolciné Hajtun Zsuzsának lejárt igazgatói megbízása és az önkormányzat új pályázatot írt ki az igazgatói posztra.

 

A pályázaton Miskolciné Hajtun Zsuzsa elindult, de érkezett egy másik pályázat is, annak az alapítványi iskolának az igazgatója adott be pályaművet, mellyel decemberben az önkormányzat össze kívánta volna vonni a Fasangot.

 

A konkurrens pályázó pályaművére azonban március utolsó napjaiban a plágium árnyéka vetődött: az iskola megmentésére tavaly év végén szerveződött közösség figyelte az eseményeket és tényekkel bizonyította, ezt a pályázatot beadója hét másik helyről másolta, azaz lopta.

 

Hosszabb hivatalos hallgatás után, április utolsó napján a plágiummal vádolt másik pályázó internetes nyilatkozatban – lejárató kampányra hivatkozva – visszavonta pályázatát. (Korábbi írásunkat elolvashatják itt.)

 

Néhány nap múlva Miskolciné Hajtun Zsuzsa, a csepeli önkormányzat Fasang Árpád Zeneiskolájának igazgatója levélben fordult a Fővárosi Kormányhivatalhoz, hogy az általa vezetett intézmény teljes átvilágítását kérje. Az iskola vezetősége ezzel a lépéssel deklarálta, hogy a csepeli zeneiskolában a híresztelésekkel ellentétben nem történtek csalárd visszaélések, korrupciós ügyek, munkájukat mindvégig a becsületük és legjobb tudásuk szerint végezték el.

 

Május 10-én az önkormányzat képviselő-testülete (a mindössze két nappal korábban meghirdetett) zárt ülésen tárgyalta, a Miskolciné ellen indított, pénzügyi okokra hivatkozó, igencsak koncepciósnak tűnő eljárást, melyben a polgármester javaslatára fegyelmi eljárást indítottak Miskolciné Hajtun Zsuzsa ellen. A polgármester szerint Miskolciné megsértette közalkalmazotti jogviszonyából eredő lényeges kötelezettségeit akkor, amikor az úgynevezett szolgálati út figyelmen kívül hagyásával közvetlenül a kormányhivatalhoz fordult átvilágítási kezdeményezésével. A levél internetes közlése pedig, a polgármester szerint, az önkormányzat rossz hírét kelti.

 

 A határozat szerint az eljárást a május 25-éig le kellett zárni.

 

A május 24-ei képviselő-testületi ülés előtt Miskolciné visszavonta a fővároshoz benyújtott átvilágítási kérelmét és kérte az önkormányzattól az ellene indított jogalap nélküli fegyelmi eljárás megszüntetését, valamint az átvilágítás helybeni elvégzését.

 

A testületi ülésen Miskolciné Hajtun Zsuzsát, a Fasang Árpád Zeneiskola komoly sikereket magának mondható igazgatónőjét az általa több évtizede vezetett intézmény nevelőtestületének 88 százaléka, az alkalmazottak 75 százaléka támogatta, hogy egyedüli pályázóként újra elnyerje az igazgatói posztot.

A fideszes többségű testület minden indoklás, érvelés nélkül kiszavazta az igazgatói székből, 7 igen, 13 nem és 1 tartózkodó szavazattal.

 

A csepel.hu így tudósított e napirendi pontról:

„Az ülés azzal kezdődött, hogy Németh Szilárd polgármester felolvasta a petíciót, amelynek aláírói az oktatási intézmény megmaradása mellett érveltek. A polgármester ezt követően bejelentette, hogy az aláírókhoz csatlakozott az egész Fidesz-frakció, vagyis újabb 15 kézjegy került a dokumentumra. Ezzel az aktussal az önkormányzat vezetése ismét megerősítette, hogy a rémhírekkel ellentétben a felek ugyanazt akarják, a Fasang Árpád Zeneiskola önálló intézményként történő fennmaradását. Németh Szilárd emlékeztetett rá: már tavaly decemberben szavát adta erre, és ehhez tartja magát azóta is.

Miskolci József Sándorné, a Fasang Árpád Zeneiskola igazgatója ugyanakkor nem kapta meg a testület bizalmát, hogy vezetőként folytathassa a munkáját az iskola élén. A döntés egyik oka lehet az iskola átvilágításának eredménye, mely szerint az intézmény kiadásai körülbelül 50 millió forinttal haladják meg az elvárható, elfogadható szintet. Az átvilágítás megállapításai között a vezetők indokolatlanul magas fizetése és fizetés-kiegészítései is szerepelnek. Az intézmény jelenlévő oktatói és a szülők láthatóan értetlenséggel fogadták a képviselők döntését.”

 

 

A csepelujsag.blog.hu szerint a Posztógyár utcai intézményt vizsgálat alá vetik, amelynek, persze, már előre látható a végeredménye: óvoda lesz belőle. A zeneiskola a fideszes képviselők döntése szerint önálló marad, talán az ÁMK-ban szorítanak majd neki helyet. Részletek még nem ismeretesek.

 

Annak ellenére, hogy a polgármester a fegyelmi visszavonását javasolta, a fideszes képviselők ezt nem fogadták el, s úgy döntöttek, az igazgatói székétől megfosztott Miskolciné Hajtun Zsuzsa ellen a fegyelmi eljárás le kell folytatni.

 

(Forrás: 21keruleti-hirhatar.hu, csepelujsag.blog.hu, csepel.info, csepel.hu)

Utoljára frissítve: 2012-09-21 07:22:15

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>