. Ma Ervin napja van.
Egymást erősítve
2014-12-03 04:39:35
Egymást erősítve

Egymást erősítve

A 2010 és 2014 közötti négy esztendő önkormányzati történései is azt bizonyítják, hogy eredményesebb és hatékonyabb lehetne Csepel, ha a térségben működő civil szellemi tőkét és aktivitást az önkormányzat behívná (beengedné) a városi döntések rendszerébe, és intézményesen is biztosítaná a társadalmi párbeszéd erőterét. Az együttműködés módszeréről - egy szeptember végi tanácskozáson - már kifejtette véleményét Lotz Károly, Csepel díszpolgára, az OECD korábbi magyarországi nagykövete, volt miniszter; Kuti Éva nonprofit szakterületi kutató (aki korábban az Általános Vállalkozási Főiskola tanára volt), Horváth Gyula, a korábbi önkormányzat civil ügyekért is felelős vezetője, és Kulinyi Márton szakértő.

 

Ezúttal Sípos László, a Kis-Túr Természetvédelmi Egyesület életével ismertetett meg bennünket.

 

Én egy olyan egyesület elnöke vagyok, amelyik Budapesten, Csepelen született, a Budapesti Cégbíróság jegyezte be. A tagok nagy része fővárosi és Pest-környéki – de nem fogják elhinni – innen háromszázhatvan kilométerre dolgozik: a Kis-Túr Természetvédelmi Egyesületnek vagyok az elnöke. Közhasznú jelleggel működünk.

 

Egy példás együttműködésről szeretnék beszámolni, melyet a Csepel Horgász Egyesülettel folytatunk. Egyesületünk tagjai sok alkalommal szedtek szemetet itt Csepelen, részt vettünk a Víz világnapján, rendszeres résztvevői vagyunk horgászversenyeknek, halászlé-főző versenyeknek, s ők ugyanúgy, durván tíz éve lejárnak a Kis-Túr környékére.  Nagyon sok pesti barátom úgy megszerette azt a környéket, hogy most már elüldözni sem lehetne őket onnan.

 

Pénzünk nekünk sincs sok. Amikor Jenei Feri Túristvándiban sütötte a halat, kitettünk egy becsületkasszát, s aki akart, beledobott néhány forintot…

 

Az ottani önkormányzatok halmozottan hátrányos helyzetűek: több mint tíz éve működünk, de egy fillért sem kaptunk. Nem könnyű Pestről irányítani egy ottani egyesületet, de megcsináljuk.

Az önkormányzatokkal van írásbeli együttműködési megállapodásunk, egyesületünk tagja a Magyar Természetvédők Szövetségének (most volt 25 éves, az Állatkertben tartott évfordulós ünnepségen én is részt vettem). Csepeli iskolákkal is van írásbeli együttműködési megállapodásunk, s ahogy tudunk, segítünk.

 

Nagyon örülnék, ha a csepeli közéletbe is jobban részt tudnánk venni.

 

Civil vagyok, és környezetvédő. Tíz esztendős egyesületvezetői tapasztalatom van, rengeteg kapcsolatom is van, tudnék segíteni. Más területen is!

 

 21. kerületi Hírhatár Online

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Színes Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Színes Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>