. Ma Ervin napja van.
Egy jó félideje volt az Alba Fehérvárnak
2014-10-09 08:09:43
Egy jó félideje volt az Alba Fehérvárnak

Egy jó félideje volt az Alba Fehérvárnak

A mérkőzést megelőző események:

Bő egy órával a kezdés előtt a hazai játékosok közül; Supola Zoltán, Kovács Ádám és Molnár Máté futottak ki az öltözőből melegíteni a hazai szurkolók nagy örömére, akik hangos tapssal köszöntötték kedvenceiket. Ekkor a Realból csupán Sergio Rodriguez melegített.

Tíz perccel később csatlakozott hozzá, Felipe Reyes (Real Madrid csapatkapitánya), Jonas Maciulis, Facundo Campazzo és Kelvin Rivers. A taps ekkor sem maradt el.

Nem sokkal később a hazai csapat játékosai visszatértek az öltözőbe, míg a spanyol csapatból újabb játékosok jelentek meg. Sergio Llull, Andrés Nocioni, Gustavó Ayon, és a mezőny legmagasabb játékosa, a 217cm-es Salah Mejri.

Már csak 45 perc volt a kezdésig, amikor a fehérvári csapat együttesen jelent meg a Vodafone Sportcentrum parkettjén, és kezdte el a bemelegítést.

A kezdés előtt egy látványos táncbemutatót láthatott a közönség, majd következett a hivatalos bemutatása a játékosoknak, edzőknek és játékvezetőknek.

19:00-kor pedig kezdődött a fő műsorszám az Alba Fehérvár – Real Madrid Baloncesto felkészülési mérkőzés.

 

 

 



A mérkőzésre nevezett játékosok:

Alba Fehérvár: Cleveland Melvin, Blaskovits László, Czirbus József, Juhos Levente, Kovács Ádám, Tóth Péter, Csorvási Milán, Dalibor Djapa, Molnár Máté, Supola Zoltán, Lasan Kromah és Brandon Wood.

Real Madrid: Kelvin Rivers, Rudy Fernandez, Andrés Nocioni, Facundo Campazzo, Jonas Maciulis, Felipe Reyes, Sergio Rodriguez, Gustavo Ayón, Jaycee Carroll, Sergio Llull, Ionnis Bourousis, Marcus Slaughter és Salah Mejri.

 

Jól kezdték a mérkőzést a fehérváriak, egy könnyed ziccer után Djapa süllyesztett el egy 3pontost a Real kosarába 5-2re vezettek a hazaiak. A mérkőzésen ekkor volt egyedül előnyben az Alba.

 

 

Az 5. percben már 7-16 volt az eredményjelzőn. A negyed végére sikerült közelebb kerülni a Realhoz (23-29). Félidőre tíz pontos különbség alakult ki a két csapat között és ebben nagy szerepet vállalt magára a hazai közönségkedvenc Brandon Wood, aki 13 percet töltött a pályán és 12 pontot dobott, 4-ből 2 hárompontost értékesített és volt két sikeres büntetője is. Valamint Supola Zoli is megvillant kétszer a tripla vonalon túlról (37-47).

Félidőben a legjobb dobók; Alba: Wood 12/6, Supola 6/6, Kromah 5 ill. Real: Carroll 9/6, Reyes 8/3, Mejri 5.   Lepattanók aránya: 8 – 19.


 

 

A harmadik negyedben megmutatkozott a két csapat közötti tudásbeli különbség. Egy játékrész alatt végleg eldöntötte a találkozót a spanyol csapat. A hazaiak 10 pontja a negyedben kevésnek bizonyult a Real 28 pontjához képest. A nagy különbség ellenére az utolsó negyedben is gyönyörű cseleket, passzokat és kosarakat láthattak a Vodafone Sportcentrumba kilátogató nézők.

 

 

Két statisztikai mutatót kiemelnék a sok közül, hazai csapat 16 labdát szerzett és 16 labdát adott el, míg a spanyolok 9 szerzett - 19 eladott labdát jegyeztek a mérkőzés folyamán. Lepattanók terén hasonló volt a különbség, mint a végeredményben: hazai oldalon 17, vendég-oldalon 41.

 

Alba Fehérvár – Real Madrid Baloncesto 72-104  (23-29, 14-16, 10-28, 25-31)

Fehérvár: Kromah 19, Cleveland 5, Djapa 3/3, Tóth 3, Kovács 2, Juhos 4, Supola 6/6, Wood 22/6, Csorvási 8.

Madrid: Rivers 18/12, Nocioni 2, Campazzo 10, Carroll 17/6, Mejri 18, MAciulis 9/3, Reyes 8/3, Rodriguez 5/3, Ayón 6, Liull 5/3, Bourousis 2, Slaughter 4.





Sajnos a hazaiak új igazolását, Kovács Ádámot csak az első félidőben láthatták a szurkolók, annak ellenére, hogy kezdőként lépett pályára. 11 perc jutott neki és ez alatt 2 pontot dobott.
A túloldalon Rudy Fernandez nem lépett pályára. Valamint Andrés Nocioni csupán 6 percet töltött a pályán.


Jarosik - 21keruleti-hirhatar.hu

Utoljára frissítve: 2014-10-09 10:31:12

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Színes Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Színes Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>