. Ma Ervin napja van.
A hét alapelv szellemében
2016-05-04 20:38:47
A hét alapelv szellemében

A hét alapelv szellemében

Rendszeres olvasóinknak bizonyára feltűnt, a Magyar Vöröskereszt sűrűn szerepel mostanában oldalunkon. Ezzel a kitüntetett figyelemmel a szervezet 135 éves évfordulójára szeretnénk ráirányítani a figyelmet.

Az egyetemesség, az önkéntesség, a függetlenség, a semlegesség, az egység, a pártatlanság és az emberiesség jegyében működő Magyar Vöröskereszt civil szervezetként egy nemzetközi mozgalom tagjaként, az emberek által és a rászoruló emberek számára nyújt segítséget és támogatást, több mint 135 éve.

 

Világszerte száz millió tagja van a szervezetnek, mely kezdetektől fogva az emberben meglévő jóra, az önzetlenségre, a segítőkészségre alapozza tevékenységét.

 

A Magyar Vöröskereszt 1881-ben alakult, s feladatait háborús- és békeidőkben egyaránt végzi. Amikor arra volt szükség, ápolták a sebesülteket, segélyezték a nehéz helyzetbe kerülteket, s keresőszolgálatot működtettek az eltűntek felkutatására.

 

Manapság szociális intézményeikben étkezést és fedelet biztosítanak a hajléktalanoknak, átmeneti otthonaikban pedig az arra rászoruló családok találnak menedéket.

A biztonságos hazai vérellátás érdekében szervezi a Magyar Vöröskereszt a véradást. Elsősegélynyújtó tanfolyamokat is tartanak és vizsgáztatást is végeznek.

 

Egészségnevelési ismeretterjesztő akciókat szerveznek. Hazai és külföldi természeti katasztrófák esetén segítik a károsultakat. Az egész ország területén végzett tevékenységükben tagjaik és önkénteseik nélkülözhetetlenek.

 

Feladataikat a mozgalom alapelveinek követésével és érvényesítésével mindenkor és mindenhol a legrászorultabbak segítése érdekében végzik.

 

A Magyar Vöröskereszt tagja a Vöröskereszt és Vörös-félhold Mozgalomnak, melyet a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága, a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi szövetsége és a Magyar Vöröskereszttel együtt 190 nemzeti társaság alkot.

 

Közeleg május 8-a, a Vöröskereszt Világnapja. Ebből az alkalomból  a Magyar Vöröskereszt eseménysorozatot szervez. A rendezvények sorát május 2-án, hétfőn Pesterzsébeten az Anya szobor megkoszorúzása nyitotta (melyen a budapesti szervezet s a dél-pesti régió kerületi szervezeteinek képviselői – köztük csepeli tisztségviselők, aktivisták, önkéntesek – is részt vettek).

 

Kedden, május 3-án a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete tartotta éves közgyűlését a belvárosi Arany János utcában, a vöröskeresztes központban.

Ma, szerdán este a Mátyás Templomban lesz jótékonysági koncert, melynek bevételével a Családok Átmeneti Otthonának nyári táborát támogatják.

6-án perselyes adománygyűjtés lesz a XIII. keületi Lehel Piac területén: az itteni a bevétel az Észak-pesti Régió nyári táborának költségeihez járul hozzá.

9-én gyertyagyújtás, Henry Dunant szobrának koszorúzása, kerületi egészségnap és elsősegély előadás lesz, s ezen a hétfői napon nyílik meg a Vöröskereszt történetét bemutató kiállítás a XI. kerületben

 

Május 12-én jótékonysági bowling-verseny lesz a Sugárban. 13-án a vöröskeresztes bázis-iskolákban lesz rendezvénysorozat, 20-án pedig a Bikás parkban tartanak elsősegély-nyújtó versenyt.

 

 

 

21. kerületi Hírhatár Online – Bárány Tibor

Utoljára frissítve: 2016-05-04 20:46:56

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Színes Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Színes Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>