XXI. KERÜLETI HÍRHATÁR - Sok doboznyi szeretet

XXI. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2019.04.20.
 Szombat
Ma Konrád, Tivadar napja van.
Holnap Konrád napja lesz.
   EUR árfolyam
   320,23 Ft
   CHF árfolyam
   281,3& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 11. 22. 17:31     


Sok doboznyi szeretet
Idén is lesz karácsonyi cipősdoboz akció, a Baptista Szeretetszolgálat kezdeményezésére.

 Egyszer volt, hol nem volt… Volt egyszer egy angol nagymama, aki, látva a világégés utáni állapotokat, és megsajnálva a borzalmakról mit sem tehető gyermekeket, összecsomagolta ajándékát egy cipősdobozba, és elküldte egy szegény gyermeknek. Nem sejthette, hogy egyszerű, de nemes tettét százak, ezrek, milliók követik majd, és, hogy a cipősdobozba zárt szeretet áttör határokat, korokat, életszemléleteket, és mozgalommá fejlődik.

 

A Cipősdoboz akció (vagy, ahogy szülőhazájában, Angliában hívják, Operation Christmas Child) egy évtizede érte el hazánkat, akkor még Nyugat-Európából érkezett csomagokat kaptak karácsonyra – a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével – az arra rászoruló gyerekek. 2004-ben pedig a szeretetszolgálat elindította hazánk első önálló akcióját. A „boy” vagy „girl” feliratok helyett megszülettek a „fiú” és „lány” cimkék, és az akció mottója: „Tízezer gyermek karácsonya”. Ez akkor még elérhetetlen álomnak tűnt…

 

Az akció egyetlen gyűjtőponttal működött, postán vagy személyesen egy kőbányai címre, a Szeretetszolgálat szociális irodájába lehetett eljuttatni a csomagokat. 2006-ban már minden megyében volt egy helyszín, és értelmet nyert a mottó is: a hazai adakozók száma elérte a tízezret – de sajnos a rászoruló, karácsonyi ajándékban nem is reménykedő kisgyerekek ennél akkor is, ma is jóval többen vannak.

2010-re minden megyében több, és a főváros minden kerületében létesítettünk gyűjtőpontot. A csomagok egyre szebbek lettek: már nem cukrot, lisztet vagy szárazkolbászt csomagoltak piros fényes papírba… a cipősdobozokba igazi gyermek-ajándékok kerültek: szerethető plüssállat, írószercsomag, könyv vagy puzzle, baba vagy autó. A szegény sorsú kisgyerekekre gondolók komolyan vették és veszik ma is, hogy „Azt adja, aminek a gyermeke is örülne…”.

 

Időközben számos munkahely, iskola is bekapcsolódott az akcióba: volt olyan bank, ahol 700 dobozt csomagoltak be a munkatársak, és akadtak olyan egyetemi csapatok, akik versenyeztek az adományok gyűjtésében: volt, amelyik száz, de a legaktívabb százötven csomagot hozott be a gyűjtőpontunkra.

 

 

Hogyan készíthet ajándékot?


1. Keressen egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt. A tetejét és az alját is külön-külön vonja be színes csomagolópapírral.


2. Döntse el, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánja ajándékát.


3. A cipősdobozt töltse meg ajándékokkal. (Játék, iskolai eszközök, higiéniai eszközök, édesség, stb.) A dobozba NE tegyen kopott ruhaneműt, játékot, romlandó élelmiszert, vagy olyasmit, ami kifolyhat, összetörhet!


4. Az elkészült ajándékcsomagot ragassza le átlátszó cellux ragasztószalaggal.
Végül a dobozra jól láthatóan írja fel, hogy milyen korosztályú lánynak/fiúnak szánja ajándékát.


5. A Baptista Szeretetszolgálat az ország 200 pontján várja az adományokat: a Cipősdoboz Akcióban várhatóan több mint 40 ezer ajándékdobozt kell majd célba juttatni. Csepelen a Rákóczi Kert Civil és Közösségi Házban (1212 Budapest, Rákóczi tér 34.) lehet leadni az ajándékdobozokat december 23-ig.

 

  A trans-o-flex Hungary kft. a Cipősdoboz Akció hivatalos logisztikai partnere juttatja el az ajándékcsomagokat hátrányos helyzetű gyerekekhez Kelet-Magyarországra és Erdélybe, Böjte Csaba árvaházába, valamint segít az ajándék cipősdobozok begyűjtésében. Mindemellett a vállalat munkatársai saját készítésű cipősdobozaikkal is hozzájárulnak az akció sikeréhez, sőt a vállalat partnereit is erre buzdítja. 

 

Ebben az évben (L)átható szeretet projektünk keretein belül 100 látássérült kisgyermek kap személyre szabott ajándékot a Vakok Óvodája, Általános Iskolája és Szakiskolája tanulói közül. A ciposdoboz@baptistasegely.hu címen regisztráló támogatók megkapják egy gyermek mini portfólióját, ami alapján elkészíthetik a személyre szóló ajándékot. Ezeket a dobozokat karácsony előtt kiosztjuk, az osztásról pedig képes beszámolót küldünk, ahol a támogató nyomon követheti ajándékának célba jutását.

 

Ezen kívül minden vidéki gyűjtőhely szervez ajándékozást szerte az országban, megpróbálva örömet szerezni minél több gyermeknek, akik önhibájukon kívül nem tudnak a családjukkal igazi ünnepben, ajándékozásban részesülni: anyagi helyzetük miatt (mélyszegénységben vagy nagycsaládban élők), egészségi állapotuk miatt (kórházban lévők), családi kapcsolatok hiánya miatt (gyermekotthonok lakói).


Pályázat idén is: Keressük Magyarország legkreatívabb cipősdoboz ajándékát - egy olyan, rászoruló gyermeknek szánt ajándékcsomagot, amely kívül belül kreatív és ötletes!

Ha úgy döntött, csatlakozik a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciójához (www.ciposdoboz.hu), küldje el kívül-belül kreatív cipősdobozáról készült fotóját a ciposdoboz@baptistasegely.hu e-mail címre december 16-ig, a Praktika magazin szerkesztősége pedig kiválasztja a legszebb cipősdoboz ajándékokat. Az értékes nyereményekért és további információkért ne felejtsék el folyamatosan nézni a weboldalunkat (www.ciposdoboz.hu) és a Facebook oldalunkat.”

 

Forrás: facebook.com, segitsegkove.hu, ciposdoboz.hu


További hírek

  Nyitott gyárak hétvégéje lesz a CSM-ben, június 29-30-án
2019. 04. 06. 16:01 21keruleti-hirhatar.hu
  Tessék mondani, ez a tábla mit nem jelez?
2019. 04. 06. 15:32 21keruleti-hirhatar.hu
  Az önkormányzatnál minden rendben: elég egy belső ellenőr...
2019. 04. 06. 14:47 21keruleti-hirhatar.hu
  A csepeli kerékpárgyártásról
2019. 04. 06. 14:24 21keruleti-hirhatar.hu
  Vadkacsák, vizenjárók, vizitúra-vezetők
2019. 04. 05. 18:53 21keruleti-hirhatar.hu
  Salusinszky Gyula streetfotói a MÚOSZ-ban
2019. 03. 13. 23:59 21keruleti-hirhatar.hu
  Vér, vér, vér - adj, adj, adj
2019. 02. 12. 21:30 21keruleti-hirhatar.hu
  Ady Endrére emlékeztek
2019. 01. 26. 18:39 21keruleti-hirhatar.hu
  Már tíz éve nincsenek köztünk…
2019. 01. 07. 18:11 21keruleti-hirhatar.hu
  Ingatlanpiac, 2018
2018. 12. 26. 16:09 21keruleti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport