XXI. KERÜLETI HÍRHATÁR - Rezsibiztos hidalva

XXI. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2022.01.21.
 Péntek
Ma Ágnes napja van.
Holnap Vince napja lesz.
   EUR árfolyam
   357,05 Ft
   CHF árfolyam
   343,64 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 01. 20. 19:31     


Rezsibiztos hidalva
"Lemehetsz hídba, de nincs, aki felavat, Híd sem vagy, szedd össze magadat!" (Rapülők - Geszti Péter)

Csodálkozva kapkodja az ember a fejét, mert mást sem lát mostanában, mint azt, hogy Fideszes korifeusok itt is – meg ott is sportvezetők akarnak lenni. Úgy vélik, ha a nagy főnöknek lehet, akkor nekik is jár. Egy-egy sportkub vagy szakosztály elengedhetetlen ahhoz, hogy ebben a mai urambátyám világban valaki úrnak érezhesse magát. - írja Horváth Gyula önkormányzati képviselő (DK) saját blogjában.

 

A rezsibiztosként kétes dicsőséget szerzett Németh Szilárd is kinézte magának a birkózást.

 

A szövetség elnöke akar lenni! Igényét arra alapozza, hogy valaha, gyermekkorában párszor járt a csepeli birkózó teremben. Valószínűleg így van, habár erre vonatkozó szemtanúkat nemigen találni Csepelen.

 

Az érv mégis igen gyengécske akkor, amikor az ellenfél Hegedűs Csaba a „tuskirály” olimpiai és világbajnok, sikeres szövetségi kapitány. Mi lehet az a nyomós ok, ami miatt egy serdülőben valaha szőnyegre lépett ember veszi magának a bátorságot és beszáll a világbajnokkal szemben? Könnyen megadható a válasz: a pénz! Németh Szilárd is azzal akarja legyőzni a világ birkózásának egyik élő csillagát, hogy pénzt hoz a sportba. Hogy hoz vagy nem, azt nem tudhatjuk!

 

Azt sugallja, hogy hoz, ez tisztán látszik! Pedig nem olyan időket élünk, hogy olyan könnyűnek ígérkezne a pénzgyártás. Elszálltak a mézeshetek a Fidesz felett, és a hét szűk esztendő fellegei tornyosulnak a horizonton. Nem hogy költségvetési pénz nem lesz, hanem, ha így folytatódik, még költségvetés sem! Tehát a rezsibiztos pénze virtuális, mint az árnyék! Mennél mélyebbről világítják, annál nagyobbnak látszik!

 

Villantani azért mégis kéne valamit! Erre meg ott van a beígért csepeli birkózó csarnok.

Csepel lesz a birkózás Felcsútja! Még polgármester korában elboronálta, hogy a patinás Csepeli Birkózó Clubnak ő lesz az elnöke. Úgy látszik, hogy arra azonban nem terjedt ki a figyelme, hogy a közgyűlést szabályosan bonyolítsák le. Úgy lett elnök a közgyűlésen, hogy nem is volt tagja a Csepeli Birkózó Clubnak, sőt hivatalosan oda meg se hívták.

 

Csepelen a vezetés legitimációjával egyéb kérdésekben is óriási problémák vannak. A birkózó szövetség ügye csak bokréta a mentén! Hallani, hogy bíróság vizsgálja a közgyűlés szabályosságát, de ítéletét megelőlegezve mégis elnökként vetette magát a kampányba a rezsibiztos. Úgy tetszik, hogy Németh Szilárd tehát egy illiberális rendszer, kétes legitimitású embereként kíván legitim elnökké válni a Magyar Birkózó Szövetségben. Azért, mert ismeri a mondást, hogy amit nem tudsz tönkretenni, annak állj az élére.

 

A tettek azt mutatják, hogy Németh Szilárd és Borbély Lénárd 2010 óta mindent megtett azért, hogy kiirtsa Csepelről az élsportot. (A birkózással együtt) Elvonták a korábban rendszeresített élsporttámogatást, bojkottálták a 100 éves évfordulót, hatóságilag zaklatták a sporttelepet, nem engedték az iskolásokat a Csepel SC pályáira, hagyták, hogy elzárják a fűtést, meg a meleg vizet stb. Az eredmények mégis jöttek!

 

Azért, mert a sportolók, az edzők, a szakvezetők, a szülők és szponzorok, a Magyar Birkózó Szövetség támogatásával csodát tettek! Ezt akarja saját maga fényezésére megkaparintani most „potom” négyszázmillió forintért, a rezsihuszár.

 

De honnan is lenne ez a pénz? Mindenki úgy tudja, hogy az országos költségvetésből. Ebben a zavaros helyzetben ez olyan bizonytalan, mint a kutya vacsorája. De ott van biztosítéknak Csepel Önkormányzatának költségvetése. Ott majd (mint a tavalyi sörsátorra) eldugják a sorok közt azt a négyszáz gurigát oszt annyi! Ha bukovári van, majd Lénárt elviszi a balhét!

 

Mert a Birkózó Szövetség elnöki posztjára mint egy falat kenyérre, annyira szükség van.

 

Ha nincs lóvé, nincs sarzsi sem. Lóvé nélkül Szilárd sose lesz birkózó szövetségi elnök, aztán hogy áll a Deutsch, meg a Kubatov mellé?

 

Persze a számítások azt mutatják, hogy egy csarnokhoz, meg szállodához bőven elég lenne kétszáz millió is, de ha a gázszerelő, vagy a műkörmös építi, (az ő végtelen nagy szakértelmével) akkor a négyszáz is kevés lehet.

 

Meg az ünnepség sorozatra, kampányra, támogatókra, sörre, szponzorra, felvonulásra, meggyőzésre is kell ám keret! És szobor is kéne, az olvasó munkás helyére! Egy gumifülű kisfiúról, aki a tus előtt szabályosan hidalva nagyot álmodik, de közben a keze belelóg a bilibe!

 

Horváth Gyula

 

"Hiszen elmúlsz húsz és elmúlsz negyven,
És elmúlsz lassan, szépen és csendben." (Rapülők - Geszti Péter)

 

Forrás: hgyula.blog.hu

 


További hírek

  Tovább görög a botrány: egy biztonsági kamera felvette, ahogy Völner Pál igazságügyi államtitkárt megvesztegették
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu
  A Lófejkút, a szétrombolt pihenőhely
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu
  Oláh Ibolya nem énekli többé a Magyarország dalt – Geszti megérti, de sajnálja
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu
  A választások elmaradásával is számol a kormány a veszélyhelyzet miatt
2022. 01. 16. 11:21 hirhatar.hu
  Szabó Tímea és az ötmilliárdnyi teszt megsemmisítése - a rendőrség szemszögéből
2022. 01. 16. 11:21 hirhatar.hu
  Érvénytelen szavazásra buzdítnak a civil jogvédő szervezetek
2022. 01. 16. 11:21 hirhatar.hu
  Zűrzavart okozhat az árstop
2022. 01. 14. 10:33 hirhatar.hu
  Orbán áprilisban még verhető - utána többé nem
2022. 01. 14. 10:33 hirhatar.hu
  A csirekfarhát árát is befagyasztja a kormány
2022. 01. 14. 10:33 hirhatar.hu
  Április 3-án lesz az országgyűlési választás és a gyermekvédelmi népszavazás
2022. 01. 11. 19:28 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport