XXI. KERÜLETI HÍRHATÁR - Rend és biztonság?

XXI. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2024.07.21.
 Vasárnap
Ma Dániel napja van.
Holnap Magdolna napja lesz.
   EUR árfolyam
   391,11 Ft
   CHF árfolyam
   404,72 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2012. 09. 20. 09:11     


Rend és biztonság?
Vélemények és pofonok...

Az mti.hu közreadta: a belügyminiszter szerint ma lényegesen nagyobb a rend az országban, mint két éve, a kormányváltás idején.

Pintér Sándor az M1 Az este keddi műsorában arról beszélt, ma már mindenki tudja, hogy milyen cselekmény után, milyen büntetésre számíthat.

 

A tárcavezető a közmédiának adott interjújában emlékeztetett arra, hogy két éve jogszabály-módosításokkal alapozták meg a rendteremtést, így például lehetővé tették, hogy a szabálysértéseket elzárással büntessék. 

 

Pintér Sándor a rendőrségi átalakításokról szólva azt mondta, már hivatalba lépésekor megállapították azokat az objektív mérőszámokat, amelyek alapján a rendőri vezetőket és egységeket minősíteni lehet. Hozzátette: a türelmi idő lejártával a rendőri vezetőknek "ezeket a mérőszámokat hozniuk kellett".  Közölte, a minősítések során 23 bűncselekmény típus, illetve elv alapján mérlegeltek; ezek között említette az elkövetett bűncselekmények számát, az adatok alakulását az előző évhez, valamint a rablások, a betöréses lopások felderítési számait. Jelezte: "akik mentek, azok nem javítottak, hanem rontottak", ezért kért fel másokat ezekre a posztokra.    

 

Ezzel összefüggésben arra hívta fel a figyelmet, hogy az érintett rendőri vezetőket nem elbocsátották, hanem más beosztásba helyezték.  Arra a felvetésre hogy "alvilági figurák magukkal rántottak magas rangú rendőri vezetőket", a belügyminiszter elmondta: titkosszolgálati eszközökkel és módszerekkel gyűjtöttek adatokat a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai, és amikor a kellő bizonyítékokat sikerült begyűjteniük arra, hogy milyen szintig ért el az alvilági vesztegetés a rendőrségen belül, akkor az ügyet átadták a Legfőbb Ügyészségnek.    

 

Arra a kérdésre, mindezek alapján mennyire érinti a korrupció a rendőrséget, Pintér Sándor azt mondta, a rendőrség kevésbé fertőzött, mint a társadalom többi része. A korkedvezményes nyugdíj megszüntetéséről azt mondta, 70 és 100 között van azoknak a száma, akik kérték a szolgálatba való visszahelyezésüket. Ez, mint mondta, nem sok, de nem is kevés. Kitért arra is, eddig heten jelezték, hogy a rendőrség állományából el kívánnak menni azok közül, akik az átszervezés következtében más beosztásba kerültek.

A belügyminiszter arról is beszélt, hogy 4.200 rendőr kiképzését kezdték meg miniszteri kinevezése óta, és a kiképzéseket követően 3.500-zal nőtt a rendőri létszám. A közfoglalkoztatás eredményességéről szólva elmondta, jelenleg 210 ezerre tehető az ebben a körben dolgozók száma, de többen jelentkeznek a munkára, mint ahány embert fogadni tudnak.

 

(Forrás: mti.hu)

 

Ha már a véleményeknél tartunk, s megismerkedhettünk a belügyminiszter álláspontjával, azért bizonyára sokan kíváncsiak lennének arra, hogy mi a „zemberek” véleménye erről a témáról?

 

Vajon rendnek minősíti-e az állampolgár ezt a helyzetet, akinek kitépik táskáját a kezéből, leszakítják nyakláncát a nyakából, ellopják kerékpárját, betörnek a házába, elkötik autóját, megverik a nyílt utcán, jatagánnal és handzsárral támadnak rá, esetleg egy gyorshajtó elüti, és súlyos sérüléseket szenved?

 

Vagy talán rendnek minősül az az állapot, amikor az igen népes család hatalmas vendégsereggel dúsítva délutántól kezdve még hajnali négykor is – maximálisan felcsavarva a pótmétert – teljes hangosítással, egzotikus folklor-dalokkal „szórakoztatja” a fél kerületet. A közelben lakók másnap karikás szemmel, kialvatlanul mennek dolgozni…

 

Lehet, hogy ezek a kérdések másban is felvetődtek?

 

Budapest XXI. Kerület Rendőrkapitányságának pecsétjével ellátott, négyoldalas kérdőívvel találkozhat a figyelmes postára járó csepeli a Szent Imre téri posta előterében, egy szép nagy papírdoboz (szavazóurna?) tetején.

 

E kérdőív kitöltésével az állampolgár – önkéntesen, név és cím nélkül – hozzájárulhat ahhoz, hogy a rendőrség objektív képet kaphasson a lakosság biztonságérzetéről…

 

Ezek szerint a belügyminiszter véleménye nem objektív képet tükröz, hiszen azt még csak majd ezután alkotják meg, a beérkező válaszok alapján.

 

Tessék kérem, lehet válaszolni és az objektív képhez hozzájárulni! Csak a postáig kell eljutni épségben…

 

21 kerületi Hírhatár

 

A kérdőív fejléce és utolsó oldala:

 


További hírek

  Medián: a Fidesz népszerűsége zuhanóban, a Tisza Párté növekvőben
2024. 07. 18. 12:49 hirhatar.hu
  Pénzért erőszakolt erdei túrák
2024. 07. 18. 12:49 hirhatar.hu
  Sziget – FutureGrounds: Gondolj a jövőre!
2024. 07. 18. 12:48 hirhatar.hu
  Az egyetemisták közel fele fontolgatja a külföldi letelepedést
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Dr. Magyar György az elszámoltatások jogi buktatóiról
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Utolsó értékes ingatlanát is kénytelen volt eladni az MSZP
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Kilép az MSZP-ből a második került újraválasztott polgármestere, Őrsi Gergely
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu
  Keresem az okot
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu
  Schadl a börtönben ülve is megkeresett vagy 189 milliót
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu
  Egy lapra feltenni mindent
2024. 07. 02. 18:01 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport