XXI. KERÜLETI HÍRHATÁR - Rend és biztonság?

XXI. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2021.02.26.
 Péntek
Ma Edina napja van.
Holnap Ákos, Bátor napja lesz.
   EUR árfolyam
   360,17 Ft
   CHF árfolyam
   325,22 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2012. 09. 20. 09:11     


Rend és biztonság?
Vélemények és pofonok...

Az mti.hu közreadta: a belügyminiszter szerint ma lényegesen nagyobb a rend az országban, mint két éve, a kormányváltás idején.

Pintér Sándor az M1 Az este keddi műsorában arról beszélt, ma már mindenki tudja, hogy milyen cselekmény után, milyen büntetésre számíthat.

 

A tárcavezető a közmédiának adott interjújában emlékeztetett arra, hogy két éve jogszabály-módosításokkal alapozták meg a rendteremtést, így például lehetővé tették, hogy a szabálysértéseket elzárással büntessék. 

 

Pintér Sándor a rendőrségi átalakításokról szólva azt mondta, már hivatalba lépésekor megállapították azokat az objektív mérőszámokat, amelyek alapján a rendőri vezetőket és egységeket minősíteni lehet. Hozzátette: a türelmi idő lejártával a rendőri vezetőknek "ezeket a mérőszámokat hozniuk kellett".  Közölte, a minősítések során 23 bűncselekmény típus, illetve elv alapján mérlegeltek; ezek között említette az elkövetett bűncselekmények számát, az adatok alakulását az előző évhez, valamint a rablások, a betöréses lopások felderítési számait. Jelezte: "akik mentek, azok nem javítottak, hanem rontottak", ezért kért fel másokat ezekre a posztokra.    

 

Ezzel összefüggésben arra hívta fel a figyelmet, hogy az érintett rendőri vezetőket nem elbocsátották, hanem más beosztásba helyezték.  Arra a felvetésre hogy "alvilági figurák magukkal rántottak magas rangú rendőri vezetőket", a belügyminiszter elmondta: titkosszolgálati eszközökkel és módszerekkel gyűjtöttek adatokat a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai, és amikor a kellő bizonyítékokat sikerült begyűjteniük arra, hogy milyen szintig ért el az alvilági vesztegetés a rendőrségen belül, akkor az ügyet átadták a Legfőbb Ügyészségnek.    

 

Arra a kérdésre, mindezek alapján mennyire érinti a korrupció a rendőrséget, Pintér Sándor azt mondta, a rendőrség kevésbé fertőzött, mint a társadalom többi része. A korkedvezményes nyugdíj megszüntetéséről azt mondta, 70 és 100 között van azoknak a száma, akik kérték a szolgálatba való visszahelyezésüket. Ez, mint mondta, nem sok, de nem is kevés. Kitért arra is, eddig heten jelezték, hogy a rendőrség állományából el kívánnak menni azok közül, akik az átszervezés következtében más beosztásba kerültek.

A belügyminiszter arról is beszélt, hogy 4.200 rendőr kiképzését kezdték meg miniszteri kinevezése óta, és a kiképzéseket követően 3.500-zal nőtt a rendőri létszám. A közfoglalkoztatás eredményességéről szólva elmondta, jelenleg 210 ezerre tehető az ebben a körben dolgozók száma, de többen jelentkeznek a munkára, mint ahány embert fogadni tudnak.

 

(Forrás: mti.hu)

 

Ha már a véleményeknél tartunk, s megismerkedhettünk a belügyminiszter álláspontjával, azért bizonyára sokan kíváncsiak lennének arra, hogy mi a „zemberek” véleménye erről a témáról?

 

Vajon rendnek minősíti-e az állampolgár ezt a helyzetet, akinek kitépik táskáját a kezéből, leszakítják nyakláncát a nyakából, ellopják kerékpárját, betörnek a házába, elkötik autóját, megverik a nyílt utcán, jatagánnal és handzsárral támadnak rá, esetleg egy gyorshajtó elüti, és súlyos sérüléseket szenved?

 

Vagy talán rendnek minősül az az állapot, amikor az igen népes család hatalmas vendégsereggel dúsítva délutántól kezdve még hajnali négykor is – maximálisan felcsavarva a pótmétert – teljes hangosítással, egzotikus folklor-dalokkal „szórakoztatja” a fél kerületet. A közelben lakók másnap karikás szemmel, kialvatlanul mennek dolgozni…

 

Lehet, hogy ezek a kérdések másban is felvetődtek?

 

Budapest XXI. Kerület Rendőrkapitányságának pecsétjével ellátott, négyoldalas kérdőívvel találkozhat a figyelmes postára járó csepeli a Szent Imre téri posta előterében, egy szép nagy papírdoboz (szavazóurna?) tetején.

 

E kérdőív kitöltésével az állampolgár – önkéntesen, név és cím nélkül – hozzájárulhat ahhoz, hogy a rendőrség objektív képet kaphasson a lakosság biztonságérzetéről…

 

Ezek szerint a belügyminiszter véleménye nem objektív képet tükröz, hiszen azt még csak majd ezután alkotják meg, a beérkező válaszok alapján.

 

Tessék kérem, lehet válaszolni és az objektív képhez hozzájárulni! Csak a postáig kell eljutni épségben…

 

21 kerületi Hírhatár

 

A kérdőív fejléce és utolsó oldala:

 


További hírek

  2971 fővel nőtt a fertőzöttek száma, elhunyt 108 beteg
2021. 02. 21. 21:24 hirhatar.hu
  Ingyenes vidéki lapdömpinggel készül a kormány a választásra
2021. 02. 21. 21:24 hirhatar.hu
  Fekete-Győr András a Momentum miniszterelnök-jelöltje
2021. 02. 21. 21:24 hirhatar.hu
  A Momentum a zuglói feszültség után Budakeszin is önállósodik Szél Bernadett jelölésével
2021. 02. 20. 11:39 hirhatar.hu
  Kósa és a hülyeség
2021. 02. 20. 11:39 hirhatar.hu
  786 százalékkal nőtt a képviselők vagyona 9 év alatt
2021. 02. 18. 20:04 hirhatar.hu
  Zacher: Több mint fél év telhet el a teljes nyitásig, de a maszkot utána se felejthetjük el
2021. 02. 15. 20:29 hirhatar.hu
  Naná - megszüntették az eljárást az államtitkár ügyében
2021. 02. 15. 20:29 hirhatar.hu
  „Ezek képesek még le is lőni” – szürreális interjúban vádolják zsidóüldözéssel Niedermüller Pétert
2021. 02. 13. 18:18 hirhatar.hu
  Éppen vagyonosak lettek és állítólag pont most válik Varga Judit miniszter
2021. 02. 13. 18:17 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport