XXI. KERÜLETI HÍRHATÁR - Rend belül, rend kívül?

XXI. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2024.06.16.
 Vasárnap
Ma Jusztin napja van.
Holnap Laura napja lesz.
   EUR árfolyam
   397,66 Ft
   CHF árfolyam
   416,86 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 09. 24. 00:04     


Rend belül, rend kívül?
A maga nemében különös, a többitől elütő, kiváló, nem a szokott rend szerint történő. Továbbá, a kiszabott dologhoz szorosan nem tartozó, s mintegy mellesleges. Egyszóval: rendkívüli. Ilyen ülése volt a csepeli képviselő-testületnek szeptember 22-én, melyről Dobák István tett közzé tudósítást.

Egymás után hatodszor ült össze „halaszthatatlan sürgősséggel” a testület szeptember 22-én.

Persze a kezdésre ez nem vonatkozott, hisz majdnem fél órát kellett várnunk a Fidesz frakcióra. Valószínűleg a fogatókönyvet még át kellett venni Németh Szilárddal is, aki megtisztelt bennünket pótolhatatlan jelenlétével.

 

Egy perces felállással emlékeztünk nemrég elhunyt két díszpolgárunkra: Szegedi Lujzára és Strein Oszkárra.

Az új pénzügyi ágazatvezető is bemutatásra került Szeder Istvánné személyében. Természetesen köszöntötték Németh Szilárdot, hosszan sorolva minden eddigi beosztását, funkcióját, megbízatásait ismertették egy nagyon gyenge taps kíséretében.

 

Borka képviselőtársam, kérdezte hogy minek ez a rendkívüli gyorsaság, megtudhatta a polgármestertől, hogy frakcióvezetőként,irányításával adták el az iskolát. Persze nem ő volt a frakcióvezető, de ez a Fideszeseket nem zavarja. Lényeg, hogy mindez elhangozzék.

Borbély Lénárd nagyívű visszatekintést téve részletesen elmondta a történteket és azt, hogy kik voltak akkor a testület tagjai mindkét politikai oldalon. Semmi újat nem mondva, csak azt, ami amúgy is le volt írva. Közben megtudhattuk a Fidesz –KDNP arc poétikáját, amit eddig sohasem hallottunk „nyiltság a mi fegyverünk” és „ha Isten velünk egy csatában akkor ki ellenünk” fantasztikusan új ismeretlen volt számunkra különösen az utóbbi. Aztán rá nem nagyon jellemzően némethszilárdi magasságokba emelkedve, sértegetve fenyegetőzött, vádaskodott, rágalmazott és természetesen burkoltan kommunistázott egy jót. Be kellett mutatni a jelenlévő főnökének, hogy jó tanítványként kemény és kérlelhetetlen, és jó úton halad. Olyan mondatot is volt bátorsága mondani, amit kénytelen vagyok ide idézni: 
„Nem szeretnék erős felütést adni ennek a történetnek, főleg azért, mert szerencsétlenségükre most a parlament elfogadta ezt az új, korrupcióval kapcsolatos jogszabályt, mely 12 évre tolta ki az elévülés idejét, ezért most már bevallhatnák képviselő urak, ha kaptak, mennyi kenőpénzt kaptak ennek az üzletnek a végbemeneteléért, márcsak azért is, mert az ingatlan eladása után ha jól emlékszem, több képviselőtársunk itt a a testületben főleg Tárnokon vásárolt magának ingatlant a semmiből.”

A további kérdéseinkre válasz helyett megkaptuk, hogy ne értetlenkedjünk, mindenre választ kapunk a zárt ülésen.

 

Persze értettük mi, hogy fontos sok kérdés ne legyen nyílt ülésen, mert az „megzavarja” a szerződő partnert. Zárt ülésről így persze nem írok. 

 

A folytatásban nehezen lehetett visszatérni a kérdésekre, de végül is engedély után Gulyás János helyét és szerepét feszegette egy kérdező, majd Nagylaki Kálmán munkakörét és feladatát tudtuk meg polgármesteri szemszögből, akinek szerinte természetesen semmi köze nem volt ehhez az ügylethez.

Takács Mónika a tulajdonos lehetőségeiről, Szenteczky képviselőtársam Nagylaki szerződéséről, személyes kapcsolatáról, értékbecslésről kérdezett.

Én megkérdeztem miért riogatja Ábel Attila a körzet lakosságát hajléktalanszálló építésével.

Borka-Szász a vásárlás életszerűségéről, kétségeiről, Horváth Gyula jogszerűségről, a jegyző és a gazdasági vezető 12 évvel ezelőtti szakmai felelősségéről értekezett.

Én elmondtam, hogy a a körzet képviselőjeként évtizedes lakossági gond megoldásában reménykedem, de nem választási megfontolásból, mert tarthatatlan az ott lévő jelenlegi állapot, és ez belátható időben megszünne amennyiben az önkormányzatnak sikerül megvásárolni az iskolát.


Ábel Attila hozzászólásában szocialista bosszúról beszélt, ami a tanárok és az iskola volt igazgatója, Németh Szilárd ellen irányult!?

 

A testületi ülés kiemelt vendége és fénypontja Németh Szilárd akkori iskolaigazgató volt, aki a patkányok és patkányozás „szakértőjeként” szólt az iskola bezárása előtti időkről. Elmondása szerint vörösen izzott a patkányok szeme. A meglepő, de mulatságosnak nem mondható színezetű politikai vádaskodást követően atyáskodva figyelmeztette Borbély polgármestert, hogy ne bízzon senkiben, majd a tárgytól messze eltérve folytatta és értékelte Csepel jelenlegi számára gondot jelentő intézmények sorát, Munkásotthont, Csepel SC, stadiont stb. helyzetét.

 

A szavazás végül is a sértegetés, fenyegetőzés, vádaskodás, rágalmazások sora ellenére a lakosság érdekeinek messzemenő figyelembe vételével, majdnem egyhangú 18 igennnel és 2 tartózkodással ért véget.

 

Dobák István

 

Forrás: facebook.com

 


További hírek

  Rogán Cecíliáék fantom médiacége bő milliárdos bevételt produkált
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  Választások után – sokan vannak még a változások ellen
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  „Öntsünk TISZ(t)A vizet a pohárba” – Magyar Péter reagált az ATV nyilatkozatára
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  Botrány Újpesten - hazugságok hálójában a helyi politika
2024. 06. 07. 19:29 hirhatar.hu
  Pazar színházi és utcaszínházi előadások a VéNégy Fesztiválon
2024. 06. 07. 19:29 hirhatar.hu
  Visszalépett Szentkirályi Alexandra a főpolgármesteri jelöltségtől
2024. 06. 07. 19:29 hirhatar.hu
  Hamarosan startol a VéNégy Fesztivál, 4 nap varázslat a Dunakanyarban
2024. 06. 04. 15:41 hirhatar.hu
  A Magyar Péter jelenségről
2024. 06. 04. 15:41 hirhatar.hu
  Idén is nagy merítés lesz a hazai előadókból a Szigeten
2024. 06. 04. 15:41 hirhatar.hu
  Azahriah egy Fidesz-influenszer szemével
2024. 05. 31. 10:22 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport