XXI. KERÜLETI HÍRHATÁR - Politikai színjáték...

XXI. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2022.01.21.
 Péntek
Ma Ágnes napja van.
Holnap Vince napja lesz.
   EUR árfolyam
   357,05 Ft
   CHF árfolyam
   343,64 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 09. 24. 00:31     


Politikai színjáték...
A "rendkívüli" képviselő-testületi ülésről - más szemmel. Ezúttal Takács Mónika önkormányzati képviselő számol be a szeptember 22-ei ülés részleteiről.

Szeptemberben is túl vagyunk a szokásos, havi rendkívüli testületi ülésen. Miután jövő héten sor kerül a szeptemberi rendes testületi ülésre, ahol ez az anyag megvitatható lett volna, ezért nem tudom ezt másként értékelni, mint politikai színjátéknak.

 

A témát az egykori Görgey Artúr Általános Iskola (Csikó sétány) ingatlanának az önkormányzat részéről való megvásárlása adta. Az evidencia, hogy a lakosság érdekében sürgető probléma a romos épület sorsának rendezése, de a gyakorlati megvalósításra irányuló előterjesztés körüli vita elég érdekesnek bizonyult.

 

Kezdeném azzal, hogy a 09.00 órára kiírt ülés, pontosan 19 perccel később kezdődött, mivel a polgármester és a Fidesz frakció ennyit késett. Persze most már megértem, hogy kedvenc főnökük Németh Szilárd nélkül nem akarták felhúzni a függönyt. Mindenesetre érdekes volt, hogy rizsabiztosunk megjelent, mivel nem szokta tiszteletét tenni a képviselő-testületi üléseken. Rossz előérzetem támadt, aztán mikor rápillantottam és láttam, hogy a Vörös Csepel című „nagy sikerű” sci-fit gyűrögeti és olvasgatja lázasan, nem volt kérdés, hogy itt most műsor lesz. 

 

No mindegy, jobb későn, mint soha, így belecsaptunk az előterjesztés megvitatásába. Polgármesterünk bevezetőjében természetesen, az elmúlt 7 év előtti évek városvezetését kritizálva magyarázta a helyzetet, szocizással, vádaskodással fűszerezve. Aztán a kérdések előtt külön kiemelte, hogy mindenkit kér, nagyon figyeljen a hozzászólásokra, mert senki se felejtse, mindenki magából indul ki. Hát én nagyon figyeltem…

Rögtön megütötte a fülemet egy mondat, amikor arra ragadtatta magát, hogy meggyanúsítsa ellenzéki képviselőtársaimat, hogy a 2007-es ingatlanügylet kapcsán azért szavazták úgy ahogy, mert pénzt kaptak érte. Meg is kérdezte mennyit. Mivel nálam nincs kettős mérce, ezért rögtön eszembe jutottak a szavai: „mindenki magából indul ki”. Azért amikor mai kormánypárti politikus korrupcióról beszél, az elég komolytalannak tűnik. Erről ennyit.

 

Rögtön az első kérdéseknél kiderült, hogy a válaszokat majd zárt ülés keretében kívánják megadni. ??? Nyílt ülésen szinte semmire nem kapsz választ, de azért dönts az ügyben, majd utána zárt ülésen megtudod jó esetben, amit tudni szeretnél. Hát ez logikus, nem?

 

Megjegyzem, hogy ritkán hallok elfogadható választ, képviselői kérdésekre, akárcsak a parlamentben. Alap esetben meg kellett volna előznie a zárt ülésnek a nyílt ülést, de hát nem értek én hozzá, mert szerintem zárt ülés sem kellett volna…

 

Elkerülvén a botrányt, így zárt ülést rendelt el a kisfőnök, de előbb gyorsan megszavaztatta, hogy Szilárdunk is részt vehessen rajta. Hűha, itt bizonyára apuci rajta tartja a szemét a kölykökön, semmit nem bíz a véletlenre. Nem igazán értem, hogy mi volt ez a nagy titkolózás, no mindegy állítólag üzleti titok.

 

A nyílt ülésre visszatérve egyetlen kérdésem volt, hogy a mellékletként csatolt tulajdonosi megkeresés (levél), nem tér ki az eladás szándékára, csak együttműködést kér az önkormányzattól a szociális célú hasznosítást illetően. Le is ír egy példát, hogy egy városkában idősek otthonát hoztak létre és sikeres volt az együttműködés. A kérdésem az volt, hogy ha a tulajdonos még sem szándékozna eladni az ingatlant, akkor lehetőségünk van-e rá, hogy mi határozzuk meg hasznosítást, kizárva a hajléktalan szálló és a munkásszálló lehetőségét, mivel ilyen intézmények nem ilyen lakókörnyezetbe valók. Nem kaptam rá pontos választ, de polgármester út megnyugtatott, hogy ő már felvette a kapcsolatot a céggel és hajlanak az eladásra és ez a legbiztosabb kerületünk érdekében. 

 

Hogy nyerni fog az üzleten a jelenlegi tulajdonos az biztos, de azt hiszem akkor is ezt a feladatot meg kell oldani. Bár szerintem egy idősek otthona nem zavarta volna az ott lakókat, de talán egy szabad terület még jobban oda illő lenne. Így végül az előterjesztés kapcsán igennel szavaztam és reménykedem benne, hogy hamarosan megtörténik a méltó és közelégedettséget kiváltó rendezése a szellemiskolának.

 

Azért azt a világért sem hagynám ki, hogy N. Sz. hozzászólását meg ne említsem. Jó ízűt elvtársozott, Munkásotthonozott, Csepel Sc-zett, miközben a nagy megmentő szerepében tetszelgett. Uram Isten, mi lesz, ha eltűnik egyszer a színfalak mögött? 
Mondjuk nekem biztosan nem fog hiányozni.

 

Takács Mónika

 

Forrás: facebook.com


További hírek

  Tovább görög a botrány: egy biztonsági kamera felvette, ahogy Völner Pál igazságügyi államtitkárt megvesztegették
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu
  A Lófejkút, a szétrombolt pihenőhely
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu
  Oláh Ibolya nem énekli többé a Magyarország dalt – Geszti megérti, de sajnálja
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu
  A választások elmaradásával is számol a kormány a veszélyhelyzet miatt
2022. 01. 16. 11:21 hirhatar.hu
  Szabó Tímea és az ötmilliárdnyi teszt megsemmisítése - a rendőrség szemszögéből
2022. 01. 16. 11:21 hirhatar.hu
  Érvénytelen szavazásra buzdítnak a civil jogvédő szervezetek
2022. 01. 16. 11:21 hirhatar.hu
  Zűrzavart okozhat az árstop
2022. 01. 14. 10:33 hirhatar.hu
  Orbán áprilisban még verhető - utána többé nem
2022. 01. 14. 10:33 hirhatar.hu
  A csirekfarhát árát is befagyasztja a kormány
2022. 01. 14. 10:33 hirhatar.hu
  Április 3-án lesz az országgyűlési választás és a gyermekvédelmi népszavazás
2022. 01. 11. 19:28 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport