XXI. KERÜLETI HÍRHATÁR - Mesterházy a Csiliben - 3.

XXI. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2020.07.11.
 Szombat
Ma Nóra, Lili napja van.
Holnap Izabella napja lesz.
   EUR árfolyam
   353,73 Ft
   CHF árfolyam
   332,79 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 04. 03. 20:08     


Mesterházy a Csiliben - 3.
Le tudjuk váltani ezt a kormányt!

A Kormányváltó Erők április 1-én kampánygyűlést tartottak Pesterzsébeten a Csili Művelődési házban, melyen beszédet mondott Mesterházy Attila, az MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP miniszterelnök-jelöltje, az MSZP elnöke. A gyűlés moderátora Budai Bernadett volt, s a kormányfő-jelölt mellett felszólaltak a demokratikus ellenzéki összefogás dél-pesti országgyűlési képviselőjelöltjei is: Burány Sándor, Szabó Szabolcs, Páll Tibor, dr. Hiller István.

 

Mesterházy Attila beszédének első és második részét már közöltük, most folytatjuk a beszéd ismertetését.

 

 

Van itt még egy fantasztikus dolog, amelyben a fideszesek sikereket értek el: az államadósság ellen harcoltak! Úgy harcoltak, hogy elvesztették ezt is!

Elvették a 3200 milliárd forintos magán-nyugdíjpénztári megtakarítást, felemelték az adókat, harmincnál is több új adót vezettek be. A miniszterelnök egy söralátétről beszélt, amelyre ráfér majd mindenki adóbevallása, sőt öröm lesz majd Magyarországon adózni tulajdonképpen!

Nemhogy egy söralátétre, egy ekkora molinóra sem férne rá (mutatott a hátteret alkotó hatalmas vászonra Mesterházy Attila), hogy mennyi mindent emeltek, változtattak, vezettek be. Ember legyen a talpán, aki most már össze tudja számolni, hogy az élet hány területén vetettek ki egyre nagyobb adókat az emberekre!

 

Tegnap Pécsen jártam, s ennek a hatása alatt vagyok. Ott azt mondták, hogy nagyon jó, mert Pécsen nincs ingatlanadó! Nincs! Építményadó, meg telekadó van! Ingatlanadó, az nincs.

Azért nincs, mert az Orbán jó, és az Orbán ingatlanadót nem vezet be! Csak kommunális adót például, amit ugyanúgy négyzetméterre vetnek ki, vagy építményadót, meg telekadót – mert ők kitörölték a Fidesz szótárából az „ingatlanadó” szót, mint ahogy a „megszorítás” szót is törölték.

Náluk nincsenek megszorítások! Ők csak simán elveszik az emberek pénzét! Nem kell ezt nagyon cizellálni, ez tény és való.

 

Ez a nem-ortodox gazdaságpolitika, amit a „mágus” kitalált, Matolcsy, a mágus, a távolba látó, mert mindig olyan messzire néz: a jövőbe tekint – így akartam mondani –, mindig olyan 20 éves távlatokban gondolkodik, s azt mondja, akkor majd jó lesz! Én meg azt szeretném, hogy ne 20 év múlva legyen jó, kicsit hamarabb, ha lehet, mert a végén még addigra meghalunk, amire jó lesz…

Így hát kellene valami mást is csinálnunk.

Amíg ilyen sarlatánul csinálják Magyarországon a gazdaságpolitikát, addig baj van, mert ez olyan gyenge elmélet, egy picit. Azóta tudom, mióta volt egy ilyen ebédje neki, ahol kikotyogott néhány bennfentes információt, ami szerényebb formában államtitoknak minősülhetne. Éppen brókerekkel beszélgetett, neves cégek képviselőivel, akik, mikor meghallották miket mond nekik ez a miniszter, úgy megörültek, hogy rögtön abbahagyták a kifli vajazását, és be is fejezték a beszélgetést. Matolcsy nagyon büszke volt magára: milyen flottul ment a megbeszélés, alig volt egy óra! Persze, mert mindenki ment ki gyorsan telefonálni, felhívták a cégüket és mondták: gyerekek, ezek azt fogják csinálni, hogy… Nosza keressünk rajta egy pár millió dollárt!

Aztán ezt megírták egy könyvben. Azt mondták, azért kell megírni egy könyvben, mert akkora sikereket halmoztak föl, a szabadságharc győztes csatáit – ezt meg kell írni! A titkárnő meg is írta a Matolcsynak, de csak baj lett belőle, mert ugye ezt is leírta. Meg is kérdeztük, hogy ez hogy lehet? Ilyen bennfentes információkat kikotyogni? Legyen már ennek valami jogi következménye!

Hú, elkezdték vadul vakarni a fejüket, hogy ez így nem lesz jó. Másnapra kiadott a Magyar Nemzeti Bank egy közleményt: ó, ez nem tényleírás, ez regény, ez egy fikció!

Mondtuk, hogy így már értjük, mi eddig is azt mondtuk, hogy az egy fikció, hogy ezek bármilyen sikert elértek volna a gazdaságpolitikában. Ha fikció, akkor rendben, mert a szabadságharcnak nem voltak győztes csatái, csak sok magyar áldozata eddig.

Akkor rájöttek, hogy ez a mondás így tényleg nem jó. Harmadnapra megvolt a megoldás: igazi fideszes megoldás, simán lehetne dakota ló ez is. Azt mondták, hogy ez egy tényregény. Tényregény: az a tény, ami nekünk jó, ami meg nem az, az fikció. Ez volt a magyarázat a problémára, s gondolták, így már nem is lehet őket jogilag felelősségre vonni.

 

Szóval fantasztikus emberek képviselik Magyarországon a gazdaságpolitikát.

Egy dologban igaza volt a miniszterelnöknek: amikor azt mondta, hogy ezt tanítani fogják! – ezt mondta nekem a parlamentben.

Hát tényleg tanítani fogják: úgy lesz tanítva, hogy ezt a marhaságot soha, sehol, senki ne próbálja ki, mert országokat lehet vele tönkre tenni! Ilyen formában fogják tanítani, egészen biztos!

 

Ebben a témában még egy dolgot szeretnék említeni, ami szociális ellátással, egészségüggyel, nyugdíjasokkal kapcsolatos.

Magyarországon eléggé siralmas a szociális helyzet.

Mindenki ismeri azt a viccet, hogy a kampányban megkérdezi a paraszt bácsit egy fideszes aktivista.

–        Paraszt bácsi, mikor volt jobb, amikor a szocik kormányoztak, vagy most ebben a négy évben, mikor a Fidesz kormányoz?

–        Gondolja a paraszt bácsi, ebből baj lesz, de azért megmondja az igazat: ő abban a nyolc évben élt jobban!

–        Azt mondja neki az aktivista. Nem, nem, nem, biztos nem érti a kérdést. Kicsit konkrétabban kérdezem: abban a nyolc évben, kedves paraszt bácsi, magának hány nadrágja volt?

–        Bevallom őszintén, mondja erre a paraszt bácsi, kettő nadrágom volt.

–        Na, látja! – örül meg az aktivista és mindjárt kérdezi a következőt: és most hány nadrágja van?

–        Most egy nadrágom van! – válaszol a paraszt bácsi.

      –  Jó-jó-jó, de az a kettő, az miből volt, milyen anyagból volt?

      – Vászonból volt – válaszol a paraszt bácsi.

–        Na, látja, és a mostani egy nadrágja miből van?

–        Hát, abból a kettőből!

 

Hát, kérem, ilyen a helyzet Magyarországon! Akármennyire is szapulják azt a nyolc évet, abban a nyolc évben a jövedelmi különbségek csökkentek Magyarországon! Ebben a négy évben pedig nőttek a jövedelmi különbségek! A legjobban kereső 10 százalék és a legkevesebbet kereső 10 százalék között ma már kilencszeres (!) a különbség ma Magyarországon. KILENCSZERES! A mi időszakunkban ez kevesebb volt, sőt, a nyolc év alatt fokozatosan csökkent, úgy, hogy közben volt egy gazdasági világválság!

 

Nem mi mondjuk: az Európai Unió statisztikái alapján jelzik, hogy ma Magyarországon 3,3 millió szegény ember él! Egy másik nemzetközi szervezet, az OECD jelentése alapján Magyarországon az emberek 31 százaléka éhezik. ÉHEZIK! Csak Törökországnak és Mexikónak rosszabbak ennél az adatai. Ugyanez a jelentés azt is leírta, hogy egyetlen egy országban csökkentek az állami szociális kiadások, az összes OECD-ország közül, nem találják ki melyik országon: MAGYARORSZÁGON!

Csak ez az egy kormány, Orbán Viktor kormánya volt az, amely úgy gondolta, hogy a gazdasági és szociális válság közepette még lehet egyet csavarni, még lehet egyet húzni a nadrágszíjon, elvenni pénzeket az oktatástól, az egészségügytől, vagy éppen a szociális szférától!

 

Magyarországon ez a kormány úgy gondolkodik, hogy ő csak a gazdagok kormánya! Orbán arról beszél, hogy ő az erőseket gyűjti maga köré, s az erősekből akar még erősebbeket csinálni. Hát, kérem, ez a különbség!

Mi viszont a gyengékből is erőseket akarunk csinálni!

Ez a politikánk lényege!

 

Az elmúlt 60 évben nem voltak ilyen rossz szociológiai mutatói az országnak! Ez a kormány úgy gondolja, hogy hátra lehet hagyni 3-4 millió embert az út szélén! Sőt, még büszkén el is mondják: mindenki annyit ér, amennyije van! Ez a 3-4 millió ember az ára annak, hogy az ország haladhasson előre!

Lézer János is mondta, hogy mindenki annyit ér, amennyije van. Helyesbítek: Lázár – mindegy.

 

Ami a lényeg: nemhogy 3-4 millió embert nem lehet hátrahagyni, hanem 3-4 embert sem lehet hátrahagyni az út szélén!

Egy rokkant-nyugdíjas nekem azt mondta: Attila, minket nem az út szélén hagytak, hanem belerugdaltak az árokba, mert az út szélén még látszottunk, de az árokban már nem lát bennünket senki sem.

Ott vagyunk a szakadékban! És zuhanunk!

 

Ma már nemcsak a munkanélküliek és a közmunkások vannak ilyen nehéz helyzetben, hanem ma már megjelent a dolgozói szegénység is! Akik dolgoznak, nagyon sokat, de mégsem tudják eltartani a családjukat!

A középosztály csúszik lefelé, fent meg a dőzsölés mélyül!

Majdnem ötszázezer gyerek nem kap rendes táplálékot, több tízezer pedig rendszeresen éhezik! A harmadik évezred Magyarországán! Annak a gyereknek, aki éhezik, a szülei már hónapok óta éheznek – gondoljanak bele!

 

Ezért mi fel fogjuk számolni a gyermekéhezést! Mert csak a nulla, a nulla az elfogadható szám egy tisztességes kormány számára!

 

A nyugdíjasokról hadd mondjak még egy gondolatot.

Megismerkedtem egy újabb fideszes névvel – eddig nem nagyon volt értelme megjegyezni, de most már érdemes: Tiba Istvánnak hívják a képviselő urat. Tiba! Tiba! Egy sokat dolgozó képviselő – a kutya nem hallott még róla –, de nem ez a lényeg.

Tiba István azt mondta a Debrecen TV-ben, február 21-én: „Nagyon fontos, hogy a nyugdíjakra fordítható összeg, a nyugdíjbevételekből jöjjön be!”

Ez azért veszélyes mondás – Tisztelt Hölgyeim és Uraim –, mert minden évben a nyugdíjkassza veszteséges! Sosem jön be annyi járulék, befizetés, amennyiből a jelen kor nyugdíjasainak az ellátását tudjuk fizetni. Ez a rendszernek a nehézsége, hogy az aktívak finanszírozzák a már nyugdíjban lévők nyugdíját!

Ha nekik az a tervük, hogy csak a bevételekből fizessék a kiadásokat, és a költségvetésnek ne kelljen kiegészítenie egyetlen fillérrel sem a nyugdíjkasszát, akkor ezt csak úgy lehet elérni, hogy: 1. emelik a fizetendő járulékokat, vagy 2. csökkentik a nyugdíj-ellátásokat, vagy csökkentik azok számát, akik bármilyen ellátásban részesülnek.

 

Ha már a Fidesz szereti a militáns, harci retorikát – azt mondta az Orbán valamikor, hogy április hatodika a rezsiharc napja, s a kampány a rezsiharc kampánya. Én pedig azt mondom, hogy ez a kampány – a mi olvasatunkban – legyen a nyugdíjvédelem harca! A nyugdíjvédelem szabadságharca! A nyugdíjvédelem fülkeforradalma!

 

Mi nem fogjuk engedni azt, hogy azt, hogy a nyugdíjakat és az ellátásokat csökkentsék!

Orbán azt mondta Önöknek, hogy nem kell emelni a nyugdíjakat, mert a gyerekeik úgy is eltartják a szüleiket!

Én azon gondolkodtam, hogy ez melyik országban van így? Mert, hogy nem Magyarországon van, az tuti-biztos. Mert én mindenhol azt hallom az országban, hogy még mindig a szülők segítik és támogatják a gyerekeiket. Így van? Így van!

Kéne végre szólni a miniszterelnöknek, hogy esetleg jöjjön arra rá végre, hogy nem úgy van, ahogy mondja! Volt már ilyen, mondott már ilyet.

Bátonyterenyében járt a miniszterelnök (Nógrád megyében), ez egy nagyon hátrányos helyzetű térség. Ott azt mondta: „A hátrányos helyzetű térségekben is van élet!”

Már megérte, hogy elment kampányolni, mert rájött arra, hogy a nagyon hátrányos helyzetű térségekben is élnek emberek, sőt ott akarnak élni ezek az emberek, és kéne nekik már végre valamit segíteni!

 

Tehát nem lenne baj, ha a miniszterelnök is rájönne arra, hogy bizony, igen, a nyugdíjakat emelni kell!  Mégpedig differenciált módon, akinek alacsony a nyugdíja, annak többet kell adni, akinek pedig magasabb, annak kisebb mértékben kell emelni. Ezt mi meg fogjuk csinálni!

 

Van egy másik fantasztikus ötletük a fideszeseknek – ő a Tündér Lala, azaz Kósa Lajos. Le van festve, jártam Debrecenben, láttam – lovon ül! Végig huszár ruhában – kicsi huszár ruhában van, mert nem túl nagyméretű a freskó (nem életnagyságú – így értem). Ül rajta a lovon, néz bele a pusztába. Volt egy jó ötlete: nem kéne odaadni a nyugdíjasoknak a szavazójogot! El kéne venni! Nehogy már az öregek megmondják, merre menjen ez az ország!? Mégis, honnét lenne hozzá tapasztalatuk, meg bölcsességük, hogy eldöntsék, hogy mi jó ennek a nemzetnek?

Végül is a nyugdíjasok, az idősebb korosztály, az csak felépítette nekünk az országot a második világháború után! Ebből nem lehet tapasztalatot meríteni!

Tudják, ilyenkor szeretne az ember egy jó nagyot ráhúzni a ló fenekére, menjél a pusztába, aztán bolyongjál ott egy jó nagyot az ötleteiddel, s akkor hátha kitisztul az agyad…

 

Volt még egy „jó” ötletük. Ezt el kell mondanom, mert ez egy akkora perverz nagy állatság, hogy erről kell beszélni! Nem tudok finomabban fogalmazni, de nem is akarok.

Van ez a szociális temetés! Hallottak róla, ugye?

Ez a kormány annyira fantasztikusan szociálisan érzékeny, annyira segíteni akar az időseknek, ezekben a nehéz pillanatokban, amikor elvesztik egy házastársukat, hogy kérem, rögtön segítségként adnak is ennek a nyugdíjasnak egy ásót!

Na, azzal kimehet szépen a temetőbe, megáshatja a házastársának a sírját, de ha már ott van, ássa már meg a sajátját is! Így legközelebb nem kell a gyerekeknek kimenni, ásogatni.

Azon gondolkodtam, hogy ki volt az az állat, aki egyáltalán kitalálta ezt? Kinek az agyában születik meg ez a dolog? Ezt megszavazták a fideszesek a parlamentben, tehát ez egy törvényi erejű szabályozás!

Ahogy ezen gondolkoztam, eszembe jutott, hogy jártam egy helyen, ahol elvittek egy ilyen péküzembe. Ott egy kisvállalkozó megmutatta, milyen a pék munkája. Kezembe adtak egy péklapátot, hogyan kell azzal kivenni a kenyeret, meg betenni a kemencébe? Nem túl könnyű meló, az tény és való! A péklapáttal a kezemben rájöttem (miközben tettem-vettem ki-be a kenyeret), hogy ez a péklapát még jó lenne valamire!

Aki ezt így kitalálta, ezzel a péklapáttal kellene kergetni, körbe az országban! Vagy egy ásóval – ez a másik lehetőség, mert az is kéznél van. Mert másként már nem lehet elrendezni ezt a történetet normális aggyal…

 

Mondjuk azt, hogy mi a kukába dobjuk ezt a hülyeséget, és kegyeleti támogatást fogunk adni az időseknek, anyagi támogatást, hogy az ilyen nehéz, tragikus pillanatokat legalább ezzel segítse az állam valamilyen formában átvészelni.

 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Ahogy ezek gondolkodnak a nyugdíjasokról, hasonlóakat gondolnak a rokkantnyugdíjasokról is.

Oda jött hozzám egyszer egy hölgy, és mondta, hogy a férjét berendelték felülvizsgálatra – mert rokkantnyugdíjas a férje. Egy problémája van, levágták a lábát! Gondolták, hátha kinő. Berendelték felülvizsgálatra, s meg is állapították, hogy egy lábbal is lehet dolgozni, csak ne olyan helyre menjen, ahol ásni kell. Ezért, fogták, és visszaminősítették az ő rokkantnyugdíjas státuszát!

Az előbb mondtuk azt, hogy ezeket az embereket már annyira megalázták, annyiszor megalázták az elmúlt négy évben, hogy vissza kell nekik adni a nyugdíjas státuszt! Vissza kell adni nekik a jogos járandóságukat, mert nem lehet, hogy ezeket az embereket még inkább megalázzák, még inkább megnyomorítsák, amellett, hogy van már nekik elég problémájuk amúgy is.

 

Ezért mi vissza fogjuk adni a nyugdíjjogosultságot a rokkantnyugdíjasoknak, hogy legalább ezzel segítsük és támogassuk őket abban, hogy picit könnyebben élhessék az életüket! Ezt a megalázó felülvizsgálatot pedig felül kell vizsgálni, szintén!

 

Emellett biztosan meg fogjuk tartani a hölgyek 40 évnyi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulási lehetőségét! De kibővítjük ezt – mert a Fidesz kivette belőle az oktatásban eltöltött időszakot, ezért sokkal kevesebben mehetnek el nyugdíjba – mi vissza fogjuk tenni a nyugdíjszerzési évek közé az oktatásban eltöltött éveket is, ezzel is segítjük a négy évtizedet ledolgozott hölgyek élethelyzetét.

Sőt, lesz rugalmas nyugdíjba vonulási lehetőség is!

Ugyanis jártam Komlón, beszélgettem bányászokkal, láttam statisztikákat. Vannak olyan szakmák, amelyekben dolgozók konkrétan nem élik meg a nyugdíjkorhatárt! A bányában, a föld alatt dolgozó emberek ledolgoznak több ezer órát, majd utána szépen, amire elérnék a nyugdíjkorhatárt, addigra konkrétan meghalnak! Nekik, az államnak már nem kell semmit sem adni nyugdíjként…

 

Ezért mondtuk azt, hogy igenis van szükség a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségére! Persze a társadalmi igazságosság figyelembe vételével, de mégis csak vissza kell állítani a korengedményt, normális feltételekkel, értelem szerűen.

Mi pont ezt fogjuk tenni, hogy ezekben a szakmákban igenis lehessen korábban elmenni nyugdíjba!

Szeretném a figyelmükbe ajánlani a következő gondolatot az egészségügyről.

A miniszterelnök azt találta mondani, hogy annyira büszke arra, hogy biztos alapokra helyezték az egészségügyet!

Az élet nagy rendező! Ugyanazon a napon, amikor a miniszterelnök ezt mondta, akkor megjelent egy közvélemény-kutatás eredménye. Megkérdeztek több száz embert, hogyan vélekednek a közegészségügyi ellátásról? Meglepő módon az emberek 50 százaléka azt mondta, romlott a közegészségügyi ellátás az elmúlt években, és plusz negyven százalék azt mondta, hogy nem javult!

 

Nagyon nagy baj van! Ha nem lennének lelkes, dolgozó orvosok, egészségügyben dolgozók, akkor ez a rendszer már rég összeomlott volna! Maga alá temetett volna bennünket…

Csak ez a szent őrült státusza az egészségügyi dolgozóknak az, ami működteti a rendszert!

 

Gondolkodtam rajta: a miniszterelnök azt mondja, hogy minden rendben van az egészségügyben, biztos alapokon állunk! Az emberek meg azt mondták: a nagy túrót! Ez két, egymással ellentétes észlelés. Vajon, kinek lehet igaza? Ki hazudik?

Bizonyára miniszterelnök nem, mert tudjuk, hogy ő sosem hazudik! Kivéve, ha mozog a szája…

 

Akkor biztosan az emberek hazudnak? Nem?

Jártam az országban és kérdezgettem a szavazókat, hogy ők hogy látják? Mindenki úgy látta, hogy romlott az egészségügyi ellátás színvonala, sőt, olyan hosszú várólisták vannak már Magyarországon, hogy azok már elviselhetetlenek! Van úgy, hogy három évet kell várni egy operációra, hogy valaki sorra kerüljön. Az átlagos várakozási idő 12-14 hónap! Egy MR-re, egy CT-re 2-3 hónapot kell várni!

 

Azért mondtuk azt, hogy kérem, ez így nincsen jól, az egészségügyre költeni kell, és radikálisan csökkenteni a várólisták hosszát, majd meg kell szüntetni ezeket a várólistákat. Ugyanis minden magyar embernek, akinek létezik a gyógymód a betegségére, azt meg kell, hogy kapja a lehető legrövidebb időn belül, a legjobb minőségben!

 

Így tisztességes! Így igazságos!

 

Van még számos javaslatunk, ami ahhoz a nyolc ponthoz kötődik, amiről már talán sokan hallottak: a munkahelyteremtés, a nettó minimálbér 100 ezer forintra emelése, az évi 24 ezer forintos gyógyszertámogatás az időseknek (a 65 év feletti, 100 ezer Ft alatti nyugdíjjal rendelkezőknek), igazságosság – fenntarthatóvá fogjuk tenni a rezsicsökkentést, csökkenteni fogjuk az alapvető élelmiszerek árát, megszüntetjük a gyermekéhezést Magyarországon, és radikálisan csökkentjük a várólistákat.

 

Meg szokták tőlem kérdezni, kik fognak jobban járni a mi politikánkkal?

Mondhatnám azt, hogy mindenki! Meg tudnám magyarázni, hogy minden magyar embernek miért lesz jobb, ha mi kormányozzuk ezt az országot?

De nem akarom így általánosságban elütni a választ, hanem adok konkrét feleletet – öt társadalmi csoport van, akik egészen biztos jobban fognak járni a mi kormányzásunkkal: a gyermekek-fiatalok, a nők, a munkavállalók, a kis- és középvállalkozók, és a nyugdíjasok. Ez az öt társadalmi csoport, akik egészen biztos jobban fognak járni a mi kormányzásunkkal.

 

Mi úgy fogjuk szervezni a politikánkat, hogy ők legyenek a nyertesek!

Mert ezek a társadalmi csoportok voltak azok, akik az elmúlt négy évben, sőt, sok esetben az elmúlt 24 évben a rosszabbul jártak, vagy nehezebb körülmények közé kerültek.

 

Éppen itt az ideje, hogy ezek a társadalmi csoportok nyerjenek egy kormány tevékenységével, s a mi kormányunkkal ők nyerni fognak!

 

Ahhoz, hogy mindezt meg tudjuk valósítani: meg kell nyernünk a választásokat!

 

Gondolkodtam azon, hogy hogyan tudnám Önöket bíztatni, hogy menjenek el, a saját szemüknek higgyenek, hogy ne a kormányzati propagandát figyeljék, ami ömlik a köztévéből, meg a plakátokról, meg mindenhonnan.

Azt mérlegeljék, hogy a saját tapasztalatuk alapján hogyan élték meg az elmúlt négy évet! Jobban, vagy rosszabbul élnek? Azt kapták-e, amit a Fidesz ígért Önöknek? S az alapján tudnák eldönteni, hogy a változatlanságra, vagy a változásra szavaznak.

 

Úgy gondoltam, segítséget kellene hívnom ide, mert rólam ugye, mondhatják, hogy érdekelt vagyok abban, hogy kormányváltás legyen. Mert szeretném, ha elzavarnánk ezt a tolvajbandát.

 

Ezért arra gondoltam, megidézek ide egy klasszikust, ezért kérem, nézzenek meg velem egy rövid videofilmet. (1 perc, 40 másodperc), érdemes odafigyelni minden szavára, mert az illető minden szava arany! Lássuk, hallgassuk:

 

 

 

 

 

 Ha erre a videóra hallgatunk, akkor nem homályosítja el tisztánlátásunkat a kampány, ami ömlik a nyakunkba…

 

Salgótarjánban vasárnap nyert a jelöltünk! Veszetett a Fidesz! Ez egy önkormányzati időközi választás volt, de az ért fontos, mert az egyik szavazókörben csak egy szavazattal nyert! Egyetlen egy szavazattal nyert a jelöltünk!

 

Arra szeretném felhívni a figyelmüket, hogy demokrata szavazóként, kormányváltó szavazóként soha nem tudhatjuk, hogy melyik kormányváltó szavazat fog hiányozni ahhoz, , hogy egy választókörzetet meg tudjunk nyerni! Mert az elmúlt 20-24 évben számos példa volt arra, hogy 1-2, vagy éppen 3 szavazat hiányzott egy választási győzelemhez!

Nem tudhatjuk, hogy az a választókerület nem kell-e a kormányzó többség megteremtéséhez?

 

Ezért kérem, higgyék el, értsék meg: minden szavazat számít!

Egyetlen olyan szavazat sincs, amiről lemondhatunk!

 

El kell menni április 6-án szavazni, mert ha otthon maradunk, akkor Orbán Viktor hatalmát segítjük!

Nem elég ma már otthon, a fotelból szidni, egy híradó kapcsán adott esetben a miniszterelnököt. Vannak, akik ezt csinálják. De ma már ez nem elég!

 

Ma már nem elég csak a kritikát mondani – politikai cselekvéssé kell fordítani a frusztrációt.

 

A szavazófülke magányában a sok megaláztatásért törleszthetünk! Visszavághatunk nekik! Bosszút állhatunk rajtuk!

Nem kell hozzá más, mint egy X, a helyes helyre behúzva!

 

Szavazzon a mi jelöltjeinkre, a Kormányváltó Szövetség jelöltjeire, a Kormányváltó Szövetség listájára!

 

Ma már szerencsésebbek vagyunk, mint elődeink, mert 1848-ban még karddal kellett küzdeni a szabadságért, 1956-ban fegyvert kellett fogni ahhoz, hogy harcolhassunk a szabadságunkért!

Most nem kell hozzá más, csak egy toll!

 

Vigyenek magukkal tollat, készüljenek fel. Az egyetlen demokratikus hely ma Magyarországon, az a szavazófülke! Ott, abban a szavazó fülkében, eddigi tapasztalataink alapján mérlegelve, igenis, le tudjuk váltani ezt a kormányt! Változást tudunk hozni Magyarországra!

 

Ehhez az kell, hogy vegyék a saját kezükbe a sorsuk irányítását, vegyék a kezükbe a nemzet sorsának formálását, s abban az öt percben, amíg behúzzák a nagy ikszet a jelöltjeink mellé, bátran, határozottan mondjanak véleményt Orbán Viktorról!

 

Vannak jó jelöltjeink!

 

Ha egy félelem nélküli Magyarországon akarnak élni, ha megosztottság nélküli Magyarországon akarnak élni, ha békében és nyugalomban akarnak élni, és újra Magyar Köztársaságot akarnak, akkor nincs más dolguk, mint elmennek április 6-án, és támogatnak bennünket!

Szükségünk van az Önök segítségére!

 

Ha Önök ott lesznek, akkor Orbán Viktor megy, mi pedig jövünk!

 

Köszönöm a figyelmüket!


További hírek

  Nem megy börtönbe a fideszes pedofil ex-diplomata
2020. 07. 06. 19:53 hirhatar.hu
  Félmilliárd forint közpénzt kap a Kurultáj nevű ősmagyar revü
2020. 07. 05. 17:38 hirhatar.hu
  Lesz baj: Nem taxizhat, akinek priusza van
2020. 07. 03. 19:58 hirhatar.hu
  Szikora Róbert szereti Orbán Viktort – nem kicsit, de nagyon
2020. 06. 30. 21:23 hirhatar.hu
  Elárverezték a „vasalódeszkás” tanár híres szemléltetőeszközét
2020. 06. 30. 21:23 hirhatar.hu
  Plusz 20 milliárdot kap kormánypropagandára a köztévé
2020. 06. 26. 20:27 hirhatar.hu
  109 millió forintot hozott az 52 milliárdból épült állami tesztpálya
2020. 06. 26. 20:27 hirhatar.hu
  Müller Cecília stoppolná a Covid-szűréseket
2020. 06. 26. 20:27 hirhatar.hu
  A véradókra mindig szükség van!
2020. 06. 24. 10:57 21keruleti-hirhatar.hu
  Túlzás...?; Lekerülnek a polcokról a Johnson & Johnson bőrfehérítő termékei
2020. 06. 23. 17:31 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport