XXI. KERÜLETI HÍRHATÁR - Mesterházy a Csiliben - 2.

XXI. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2020.07.12.
 Vasárnap
Ma Izabella napja van.
Holnap Jenő napja lesz.
   EUR árfolyam
   353,73 Ft
   CHF árfolyam
   332,79 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 04. 02. 13:34     


Mesterházy a Csiliben - 2.
a miniszterelnök a javunkat akarja, de mi nem adjuk!

A kormányváltók április 1-én kampánygyűlést tartottak Pesterzsébeten a Csili Művelődési házban, melyen beszédet mondott Mesterházy Attila, az MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP miniszterelnök-jelöltje, az MSZP elnöke. A gyűlés moderátora Budai Bernadett volt, s a kormányfő-jelölt mellett felszólaltak a demokratikus ellenzéki összefogás dél-pesti országgyűlési képviselőjelöltjei is: Burány Sándor, Szabó Szabolcs, Páll Tibor, dr. Hiller István.

 

Mesterházy Attila beszédének első részét már közöltük, most folytatjuk a beszéd ismertetését.

 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

 

Azért gondoltam fontosnak ezt a szembesítést, mert ezek úgy hazudnak, mint a vízfolyás!  Meg ellopnak mindent! A honvédségnél szokták mondani régen, hogy csak azt nem lopják el, ami két mázsánál nehezebb, vagy le van betonozva! De ezek azt is ellopják!

 

Ellopták a trafikokat! Ellopták a földet! Ellopták a takarékszövetkezeteket! Most már megtetszett nekik az alkoholárusítás is!

 

Az a pletyka járja – nem tudom, hallották-e? –, hogy a trafikokba be fogják vinni az alkoholárusítást is, hogy még több vállalkozót tegyenek tönkre. Tudják, honnét tudom, hogy ezt akarják csinálni? Rögtön, amikor ez a hír megjelent, a kormányszóvivő cáfolta!ez a biztos jel a Fidesznél: ha valaminek az ellenkezőjét mondják, akkor azt egész biztosan megcsinálják!

Emlékeznek rá, megvédték a magán-nyugdíjpénztári megtakarításainkat is! Úgy megvédték, hogy elvitték az egészet!

 

Erre szoktam azt mondani: tudják, a miniszterelnök – tény és való – a javunkat akarja: de mi nem adjuk!!! Nem adjuk!

 

Elvitték ezt is, elvitték azt is. Én járom az országot, s a megyékben azt látom, hogy ott effektíve tönkre tették az embereket! Csak attól vették el a földet, aki megművelte! Azt mondták erre: kérem, ők új földbirtokos osztályt építenek! Azt látjuk, hogy ez az új földbirtokos osztály műkörmösökből, tetőfedőkből, fodrászokból, meg fogtechnikusokból áll. Ezek azok az emberek, akik fideszes haverok, barátok. Ezek megkapták a földet, de megművelni nem akarják, mert nagyon macerás dolog az agrárium, meg az állattenyésztés! Ők csak egy kis pénzt szeretnének a zsebükbe begyömöszölni, ezért megkapták a földet majd legtöbbször elmentek ugyanahhoz, aki korábban használta azt. Mert ők nem akarnak gazdálkodni, egy kis lóvét azt szeretnének, azt még odaadhatnák nekik, s aztán bérlőként, jobbágyként dolgozhatnának tovább azon a földön, amit korábban ők használtak arra, hogy valóban a magyar mezőgazdaságból élve, hozzájáruljanak az ország élelmiszer-biztonságához.

Nos, ezektől az emberektől vették el a földet.

 

Éppen ezért az egyik fontos ígéretünk az, hogy az összes földpályázatot felül fogjuk vizsgálni. Az összest! Aki tisztességgel jutott a földhöz, annak nincs izgulni valója, de ezek a műkörmösök, meg tetőfedők már most kezdjenek el izgulni, mert vissza fogjuk tőlük venni a földet, hogy azok kaphassák meg, akik valóban megművelik!

 

A trafikoknál is ugyanezt fogjuk csinálni: visszaállítjuk a régi rendszert, s mindenki ott árul majd dohányt, cigarettát, ahol akar, s csak a piac dönti el, hol érdemes ilyet árulni és hol nem, van-e rá kereslet…

Az összes fideszes a hajára kenheti a trafik koncessziót, mert a koncessziónak semmi értelme nem lesz, mert mindenhol lehet majd ugyanúgy dohányt vásárolni, ahol korábban lehetett, mert így tisztességes, így korrekt! Ez a másik fontos ígéretünk!

 

De van még egy! Én azt látom ma Magyarországon, hogy vannak a vállalkozások egén új, fényes üstökösök! Úgy hívják az egyiket, hogy Mészáros Lőrinc, a „Nemzet Gázszerelője”, aki három év alatt megtízszerezte a cégének a forgalmát, és három-négy év alatt az ország 88-ik leggazdagabb embere lett! Fantasztikus siker! A másik ilyen a „Közbeszerzés Királya”, Simicska Lajos. Ő akármilyen pályázaton elindul, mindenhol nyer! Már lassan olyan pályázaton is nyer, ahol el sem indult!

 

Azon gondolkodta, hogy itt két lehetőség van: az egyik az, hogy ezek azért tudtak annyi lehetőséghez jutni (elvéve a lehetőséget más magyar vállalkozóktól), mert Orbán Viktor haverjai. Mondjuk, ezt nem hiszem! Nem, szerintem azért nyernek, mert marha tehetségesek! Az lehet, hogy olyan menedzsment-tudással rendelkeznek, olyan képességekkel, annyira jók a pályázatírásban, hogy bármilyen pályázaton elindulnak, ott nyernek! De, ha ez így lenne, akkor ezt tanítani kéne! Nem? Katedrát nekik a közgázon! Mert ezt a tudást nem szabad eltitkolni a magyar fiatalok elől, hogy mások is lehessenek ilyen sikeresek! Sőt! Például Mészáros Lőrincet ilyen átképzési programokba is be kellene vinni, hogy az összes gázszerelőnek is mondja el, hogy kell ezt csinálni? Mert ha erre minden gázszerelő képes lenne Magyarországon, akkor egy gazdag ország lennénk, nem?

 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

 

Ezeket a szarvakat is így fogjuk letörni természetesen – el fogjuk őket számoltatni, hogy sikerült ekkora vagyonokat felhalmozni az adófizetők pénzéből?

 

Kell, hogy beszéljünk erről a rezsicsökkentésről is!

 

A Fidesz össz-programja tudják mi? A rezsi-harc: rezsi harc van! Már van rezsi-tábornok, van rezsi-ezredes (ez a polgármester…, hogy hívják?... ez az aranyos fejű, szimpatikus csepeli, ...az…), és most már toboroznak rezsi-gyalogokat is. Általában ezek a rezsi-gyalogok szoktak tüntetni ellenem. Ez egy fantasztikus hungarikum, kérem: a kormányzó párt tüntet az ellenzék ellen! Ilyet még én nem láttam, ez egy igazi magyar hungarikum! Egész Európában ennek csodájára járnának.

Mindig, amikor megyek valahova, ott van kettő-három-öt, néha húsz közmunkás, vagy tüntető, vagy éppen fideszes önkormányzati képviselő. Mindig ugyanazt elmondták, majd álltak csendesen a sarokban, két lufival, meg néhány táblával. Mi meg jó munkát kívántunk nekik – mert mégis, hadd mondják! Emellett mindig voltak fideszes tüntetők – igaz tegnap Pécsen csak egy volt. Mondtam is neki: éljen a Simicska – elszégyellte magát és hazament. Sajtótájékoztatót is tartottak Pécsen. Mindig azt csinálják, hogy egy fideszes valakit előre küldenek, és mindig tartanak sajtótájékoztatót: én még oda sem értem, ők már reagálnak az én látogatásomra…

Ez fantasztikus, ezek jövőbe látók! Simán tudják, miről fogok beszélni. De, kiderült, hogy mindig-mindig ugyanazt mondják, (nem nagyon kell tudniuk, én mit fogok mondani, mert nem kell ahhoz alkalmazkodniuk). Leírták nekik, spontán módon, s állandóan fel is olvassák! Na, szóval ez így működik. Egészen szórakoztatóvá vált a kampány, amikor lehetőségünk volt megismerkedni a Fidesz fantasztikus potenciájával és kreativitásával.

 

A rezsicsökkentésről azért kellene beszélni, mert igazából ez egy rezsi-átverés! Ez olyan, mint amikor valakinek adnak ezer forintot, megkapja, örül neki. Igen ám, de a másik hátulról ellopja a pénztárcáját, abban meg volt ötezer forint. Aztán az illető rájön: hoppá, engem bizony átvertek! Ugyanez van a rezsicsökkentéssel is.

 

A mi kormányunk idején volt egy úgynevezett gázár-kompenzáció. Ez kb. 470 ezer családnak adott – rászorultsági alapon – gázár-kompenzációt. Ha most összehasonlítanám az akkori gázár-kompenzációs gázárat a mostani, többszöri rezsicsökkentés utáni gázárral, akkor azt tapasztalnánk, hogy még mindig többet kell fizetni ma a gázárért, mint akkor, gázár-kompenzációval együtt.

Ez azt jelenti, hogy ez megint csak a gazdagoknak segített, a szegényeknek, kisebb keresetűeknek semmit. Mert aki az uszodáját fűti gázzal, vagy adott esetben elektromos árammal, az több támogatást kap, mintha valaki egy 48 nm-es panellakásban lakik a hatodik emeleten.

 

Ezért mondtuk, hogy ez egy igazságtalan rendszer! Ezért mondtuk azt, hogy mi igazságossá fogjuk tenni a rezsicsökkentést, mégpedig úgy, hogy a gazdagok nem kapnak semmit, aki meg szegény, az többet kap. Ilyen egyszerű.

Nem is tetszett nekik, mert ha megnézzük, akkor ez a kormány a gazdagok kormánya!

 

Az egykulcsos adó a magas keresetűeknek kedvezett. Aki egy hónapban több százezret, vagy egy milliót is megkeres, az egy csomó pénzt kapott ezzel az egykulcsos adó-rendszerrel.

Vagy ha megnézzük a devizahitelezést: a végtörlesztés vajon kinek kedvezett? Volt, aki hazament, kivette a pénzt a szekrényből, aztán visszafizette. Na, de kevés ilyen ember volt!  Azok, akik végtörlesztéssel tudták visszafizetni, azoknak nem jelentett gondot a havi törlesztő-részlet! Azok, viszont, akiknek gondja van, akik 90 napja, vagy 180 napja nem tudják fizetni a részleteket, azoknak pont semmit nem segített ez a kormány!

Most is a jó ajánlat az: a megoldás a devizahitelesek problémájára, hogy gondolkodunk a megoldáson! Hát, mondom, volt rá négy évetek! Miért kell mindig elbújni az egyik bíróság mögé, meg a másik bíróság mögé? Meg mindenféle jogi csűrcsavar mögé?

 

Emlékeznek rá: a gránitszilárdságú alkotmányt is ötször módosították! Hát akkor egy ilyen gondot nem tudnak megoldani? Egy ilyen törvényt nem tudnak meghozni kétharmaddal? Hol gyávultak el ennyire?

 

Azért, mert nem is akarnak segíteni! Mindenféle trükköt, pr-t, meg kommunikációt kitalálnak, csak hogy ne kelljen megoldani ezt a problémát!

Márpedig a probléma nagyobbik részét ebben is ők okozták! Ugyanúgy, mint a rezsi- és megélhetési-költségek emelkedésében!

Kérem, 310 forint környékén van az Euro-árfolyam! Sőt volt már 315 környékén is, s kacérkodnak a 320 forintos euro-árfolyammal. Emlékeznek rá? Navracsics Tibor úr azt mondta, mikor mi kormányon voltunk, amikor 300 forintot ért el az Euro-árfolyam (volt kb. 23-25 nap a mi kormányzásunk idején, amikor a 300 forintot elérte az euro-árfolyam), kérem, ez akkora bizalomvesztés a kormánnyal szemben, hogy jobb helyeken ilyenkor lemondanak a kormányok!

 

Gondoltuk: húha, akkor most nagy baj van, mert most Navracsics Tibor úrnak, aki most miniszterelnök-helyettes, szólni kéne a főnökének, Bolse Viktornak, hogy te Viktor, baj van, le kellene mondjunk! Mert ha a 300 forintos árfolyam nagy bizalomvesztés, akkor a 320 forintos árfolyam még nagyobb bizalomvesztés! Jobb helyeken még hamarabb mondanak le ilyenkor a kormányok…

 

Azt látom, hogy itt is az álláspontot az üléspont határozza meg: amikor ellenzékben vannak, akkor követelőznek, amikor meg kormányon, akkor sunnyognak!

 

Mondott azért a Navracsics egy jó mondatot is, ami tetszett: ő azt szeretné, ha Magyarországon mindenki a saját képességének megfelelő munkát találna! OK, kezdhetné ő mindjárt saját magával!

 

Ugyanezt csinálták annak idején a benzinárral. Emlékeznek rá? Szijjártó Péter, a csodacsatár-kettő –, mert Magyarországon csak az lehet államtitkár, aki focizik is –, beadott a mi kormányunk idején egy módosítást az üzemanyagok jövedéki adójának csökkentéséről. Ez a 300 forintos benzinárnál volt. Mondtuk, hogyha 300 drága az üzemanyagért, akkor a 400 még drágább, és beadtuk ugyanezt a javaslatot, egyetlen módosítás nélkül. Beadtuk és gondoltuk, milyen jó lesz, itt van a nemzeti konszenzus, hiszen ez az ő javaslatuk, mi is támogatjuk – úgy megszavazza mindenki, mint a sicc! Azt hiszik ez történt? A csudát! Szavazni sem engedtek a témában!

Kérdeztük, hogy mi a baj ezzel, ez a ti javaslatotok? Mondták, hogy nekik van jobb megoldásuk! Mondtuk, hogy jó, mert már egyre magasabb lesz mindennek az ára az üzemanyagár miatt, de mégis, mi a megoldás? Azt mondták, az a megoldás, hogy a kormány nagyon közelről figyeli az üzemanyagárak alakulását! Úgy tűnik, hogy ez most itt is nagyon kevés lesz…

 

A miniszterelnök – meglepő módon – nem csak ebben hazudik, hanem abban is, amikor azt hirdeti, hogy ezek a foglalkoztatottsági adatok milyen fantasztikus történelmi csúcson állnak.

Bárhová mentem az országban ezen a 70 helyszínen, mindenhol azzal kezdték, hogy elnök úr, egy nagy probléma van itt: nincs munkahely! Munkahelyet kell teremteni! Mert, ha az embereknek munkájuk van, fizetésük van, akkor egy csomó probléma megoldani látszódik.

 

Azon gondolkodtam, hogy vajon hogy jönnek ki ezek a fantasztikus számadatok a miniszterelnöknek? Rájöttem.

Régen szerette a miniszterelnök a dakota közmondásokat – akkoriban sokkal viccesebb volt, ma már csak sírnánk rajta. Kaptam egy ilyen könyvet, amelyben dakota közmondások vannak, s találtam benne egyet, amelyből mindenki meg fogja érteni, hogy hogyan számolják ezeket a magas foglalkoztatottsági adatokat?

Tudják-e, hány lába van a dakota lónak? Nyolc! Azért nyolc, mert elől van kettő lába, hátul van kettő lába, jobboldalt van kettő lába, meg baloldalt van kettő lába. Ha megszámolják, akkor ez nyolc!

Na, így számolják ezeket az adatokat is! Mert bele vannak véve a közmunkások is! Ma már kétszázezer ember dolgozik közmunkában, s őket is beszámolja a miniszterelnök a foglalkoztatottsági adatokba!

Na, de kérem, a közmunka, az egy átmeneti megoldás, azt nem lehet hosszú távú megoldásként kezelni. Ráadásul, ahogy ezt kivitelezik: megalázó körülmények között.

Salgótarjánban mondta nekem egy asszony: elnök úr, ki vagyunk rendelve 47-en közmunkára egy céghez. Volt egy nagy kérésünk: legyenek mobil wc-k! Azt válaszolták neki: minek kell a mobil wc? Ott az erdő!

Ez volt a hozzáállás a közmunkásokhoz, a hölgyekhez.

Meg amennyiért dolgoztatják ott az embereket, az a 40 ezer forint környékén lévő összeg – amire a fideszesek azt mondták: ebből meg lehet élni! Ez egy megalázó összeg! Ezért megalázó körülmények között, sokszor értelmetlen munkát, megalázó fizetésért kell elvégezni!

Ez a baj! Ezt is beszámítja a miniszterelnök a foglalkoztatási adatokba.

 

47 ezer forintból nem lehet megélni! Ez egy kollegámnak sem sikerült, aki kipróbálta három hónapig. Valószínűleg azért nem, mert elcseszte. Mert ha vett volna mellé egy kecskét, meg még gombát is termesztett volna, akkor a 47 ezer forint, meg a kecske, meg a gomba, az már elégséges a megélhetéshez – a kormány szerint.

Azért jó a kecske, mert a kecske az pici, a tehén meg nagy. Mind a kettő ad tejet, de a kecskét fel lehet vinni a hatodikra is! A gyerekeket ki lehet paterolni a kisszobából, ott meg lehet gombát termeszteni. Tulajdonképpen valami ilyesféle megoldást javasol nekünk a Fidesz.

 

Amikor ezt hallom, két dolog jut az eszembe. Az egyik: tudjátok mit? Éljetek meg ti, az összes fideszes, 47 ezer forintból – kezdve a miniszterelnökkel!

A másik dolog, ami eszembe jutott, az a kecskével kapcsolatos. Hogy mit csináljanak a kecskével! De ezt nem mondanám, már csak azért sem, mert szeretem az állatokat – a kecskéket kimondottan –, úgyhogy az ő nevükben is elnézést kérek…

 

Szóval kérem, így működik ez, ettől magasak a foglalkoztatottsági adatok! S ide tartozik még egy dolog: hogy sokan elvándoroltak külföldre. Ezt említette a miniszterelnök is: 120 ezren regisztráltan külföldön dolgoznak! Azt beszámítani, hogy a német, az osztrák, a holland, a brit gazdaság tud munkát teremteni a magyar munkavállalóknak – mégiscsak pofátlanság! Beír a neve mellé egy piros pontot a miniszterelnök, hogy milyen jók az adatok!

Ráadásul azt mondta a miniszterelnök, hogy ezek az emberek kalandvágyból mentek külföldre dolgozni. Kalandvágyból!?

Dehogy! Ezek az emberek azért mentek el, mert nem tudtak itthon megélni! Ilyen nagyon egyszerű! Ráadásul nem 120 ezren mentek el, hanem mára körülbelül 500 ezer ember hagyta el ezt az országot! Ez magasabb szám, mint ahányan 1956, a forradalom után távoztak!

Amikor megkérdezzük őket, hogy mikor jönnek haza, sajnos az a válaszuk, hogy soha!

Ma a fiatalok már azon gondolkodnak, hogy tanulni is külföldre kéne menni.

Tegnap Siklóson mesélte egy hölgy sírva, hogy az unokája nehezen viseli, hogy édesapja Hollandiában dolgozik. Egy évben 3-4-szer tud csak hazajönni. Amikor hazaérkezik egy hétre, a kisgyerek szó szerint szorítja az apjának a lábát és azt mondja: apa ne menj el, szeretlek, és nem akarom, hogy itt hagyjál! Hiába magyarázzák a gyereknek, hogy apa pénzt keres, ami kell a költségek fizetéséhez…

A hölgy azt kéri tőlünk, olyan politikát csináljunk, hogy az ő fia hazajöhessen.

 

Kérem, a mi politikánk erről fog szólni! Arról, hogyan tudunk egy új családegyesítést végrehajtani Magyarországon? Hogy akik elmentek, azok haza tudjanak jönni! Azt is szeretnénk, hogy akik fiatalként itthon vannak, ők se vágyjanak külföldre (minden második ebben töri a fejét).

Éppen ezért, ha mi vagyunk kormányon, idén ősszel, 2014. szeptemberétől, az összes, egyetemre-főiskolára felvett diák tandíjmentesen kezdheti meg tanulmányait. Ugyanis én is ingyen szereztem a diplomámat, a miniszterelnök is ingyen szerezte a diplomáját.

Sőt korábban Orbán arról beszélt, hogy az utolsó csepp véréig küzdeni fog azért, hogy senki ne vezethesse be Magyarországon a tandíjat! Aztán egyszer csak egy Senki mégis bevezette: úgy hívják, hogy Orbán Viktor!

Ezt kell tehát megváltoztatni, s ezt meg is fogjuk tenni, meg is fogjuk cselekedni a következő időszakban!

 

(Folytatjuk!)


További hírek

  Osztálykirándulás helyett perre mennek a pécsi gimnazisták
2020. 07. 08. 17:54 hirhatar.hu
  Zsinagógában került hálatáblára Orbán Viktor neve
2020. 07. 07. 18:02 hirhatar.hu
  615 milliót adott a kormány a ciszterci rend siófoki apartmanházára
2020. 07. 07. 18:00 hirhatar.hu
  Nem megy börtönbe a fideszes pedofil ex-diplomata
2020. 07. 06. 19:53 hirhatar.hu
  Félmilliárd forint közpénzt kap a Kurultáj nevű ősmagyar revü
2020. 07. 05. 17:38 hirhatar.hu
  Lesz baj: Nem taxizhat, akinek priusza van
2020. 07. 03. 19:58 hirhatar.hu
  Szikora Róbert szereti Orbán Viktort – nem kicsit, de nagyon
2020. 06. 30. 21:23 hirhatar.hu
  Elárverezték a „vasalódeszkás” tanár híres szemléltetőeszközét
2020. 06. 30. 21:23 hirhatar.hu
  Plusz 20 milliárdot kap kormánypropagandára a köztévé
2020. 06. 26. 20:27 hirhatar.hu
  109 millió forintot hozott az 52 milliárdból épült állami tesztpálya
2020. 06. 26. 20:27 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport