XXI. KERÜLETI HÍRHATÁR - Legitimáció

XXI. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2023.03.21.
 Kedd
Ma Klaudia napja van.
Holnap Benedek napja lesz.
   EUR árfolyam
   398,93 Ft
   CHF árfolyam
   402,13 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 01. 08. 00:11     


Legitimáció
Akik Borbély széldzsekijébe bújtak, avagy a stiklik Csepelen is bűnökké fokozódtak.

Borbély Lénárd nem tetszően szóbahozta, hogy az alakuló ülésen Németh Szilárd „kommunistázó” beszédére válaszul kemény reflexióval éltem  - írta saját blogján Horváth Gyula (DK) önkormányzati képviselő -. Ez vitathatatlanul igaz!

 

Nem állítottam kevesebbet, mint azt, hogy az önkormányzati vezetők ilyen viselkedés mellett nem lehetnek legitimek! Arra számítottam, hogy ez a kijelentés felingerli őket, és eszement kapkodásba kezdenek.

 

Az sem lepett meg igazán, hogy ennek megfelelően nem a felvetett ügyet vizsgálták, hanem a felvetőt (engem) próbálták lejáratni.

 

Felszólítottak, hogy ha nem tartom legitimnek a választást, ne is vegyem fel a képviselői tiszteletdíjamat.

 

A másik fegyver, amit bevetettek, az a vagyonnyilatkozatom aprólékos elemzésére, és az ottani adatok kiforgatása volt. (A Fideszes mentalitásuk matt, nem is értik, hogy létezik olyan nyilatkozat, ami manipuláció nélkül teljesíti a nyomtatványok elvárásait.) A legitimitásról szóló kijelentésem igazán a Fidesz vezérek könnyedén átlibbentek, és a sokkal egyszerűbb érzelmi húrok pengetésébe kezdtek.

 

A legitimitás kérdése - Habermas óta bizonyítottan – túlnyúlik ugyanis a jog keretein. Erre látunk reflexiókat európai, de inkább amerikai szociológusoktól, politikusoktól. (Legutóbb értékelést épp McCain állított ki lesújtó bizonyítványt a magyar vezérről.)

 

A legitimitás arra alapozódik, hogy a közösséget alkotó emberek elfogadják a kialakult társadalmi formákat és maguk számára kötelezőnek tekintik azokat!

 

Akkor azonban, ha a kialakított normák elfogadhatatlanok az emberek számára, mert úgy érzik, hogy diszkriminációra, becsapásra épülnek és kis csoportok privilégiumát szolgálják, joggal utasítják el! Az én megjegyzésem - ami a csepeli vezetés viselkedését elemezve hozta meg kritikai értékelését - szintén erre a gondolatra épült.

 

A kampányban és azt megelőzően is a megvalósíthatatlan ígéretek sokaságát szórták szét Csepelen, egy kicsit se törődve azzal, hogy betarthatóak-e!

 

Utána pedig, a legtöbb szavazatot kapott ellenzéki tömörülés külsős tagjait, (méltatlan ármánykodással és erőből) kiszorították az önkormányzati munka arányos részéből. Ezzel egyidejűleg megkezdődött a hosszú kések éjszakája és belső mészárlásba kezdtek. Először hat vezetőt rúgtak ki a Polgármesteri Hivatalból, majd a Vagyonkezelő vezetőjétől vonták meg a pénzt és a bizalmat.

 

Maradt azért közpénz az indulatok nyugtatására, a kampányban segédkezőkre, a törpepártok lekenyerezettjeire, és mindenkire, aki (akár csak virtuálisan is) magára vette a Borbély széldzsekijét.

 

Az országos Fidesz gyakorlat szerint prémiummal jutalmazták a Városgazda és a Városkép Kft vezéreket. (Egyiket azért, hogy ne beszéljen, a másikat azért, hogy /félre/ beszéljen!)


Ők azok, akik a demokrácia csepeli lebontását, gyalázatosan végrehajtották.

 

Pedig az ilyeneket egy működő demokráciában sokkal inkább büntetéssel, mint jutalmazással illetnék.

 

Az a vezetés, amelyik hatalmával visszaélve eltorzítja az egyenlőség és átláthatóság elvét, a haverok és szerviensek rendszerét építi, valamint az ideák és a fellegek szférájában repked, ellentétes a demokratikus normákkal.

Ezért nem legitim!

 

Ez pedig eredendő bűnként, a Magyarországra erőltetett egy párti alaptörvény alapján létezik. Erre az elbabrált fundamentumra épülnek alapszabályok, SZMSZ-ek! Ebből kiindulva aztán a hibát hibák követték, és a stikliket bűnné fokozták.


A választások nem voltak szabadok, az esélyek nem voltak egyenlők, és nem a társadalmi akarat, hanem az államosítás nevében egy eltorzult, politikai és haveri összefonódásra épülő klikk ármánykodása ragadta magához a hatalmat. 

 

Ebből törvényszerűen következett, hogy a kis és nagy társadalomban eluralkodott a korrupció, a kivételezés, a haveri előnyök rendszere. A belső viszonyaikban pedig megkezdődött a Fidesz vezérek belső harca és vele együtt a párt eróziója.

 

A kontra produktív visszafejlődés jól látható tendenciává és nyíltan alkalmazott módszerré vált országosan és a helyhatóságoknál egyaránt.

Vezetői gyakorlatuk félelemkeltésben, az igaztalan öntömjénezésben, az emberi szabadság korlátozásában és legvégső lépésként a belső hatalmi viaskodásban jelenik meg.

 

Ezek a tények azok, amik megkérdőjelezik a legitimációjukat és nem az, hogy én (vagy társaim) mit állítok róluk.

 

Horváth Gyula

 

Forrás: hgyula.blog.hu

 


További hírek

  A magyar világsztár férje után nyomoz a rendőrség hűtlen kezelés vádjával
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Feltárult Hosszú Katinka titka
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Lovagkeresztet kapott a „lúgosorvost” mentegető orvos
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Nyomoz a rendőrség a Szálasi-emlékmű miatt
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu
  Brutálisan elszabadulhatnak az árak májustól
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu
  Bizarr szélsőjobboldali hakni az Edda zenekar nevével
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu
  Varga Judit megerősítette, hogy válnak, bár pillanatnyilag férje törölte ezt a bejegyzést
2023. 03. 08. 17:23 hirhatar.hu
  Egy év alatt a Jobbikból a DK-ba ejtőernyőzött az országgyűlési képviselő
2023. 03. 08. 17:23 hirhatar.hu
  Magyarország költi a legtöbbet az egyházakra az egész Unióban
2023. 03. 08. 17:23 hirhatar.hu
  A Ficsak nem csak a farsangot tiltaná be, de az energiaitalokat is a dohányboltokba száműzné
2023. 03. 05. 12:37 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport