XXI. KERÜLETI HÍRHATÁR - Horváth Gyula a baloldal jelöltje?

XXI. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2020.07.15.
 Szerda
Ma Henrik napja van.
Holnap Valter napja lesz.
   EUR árfolyam
   353,87 Ft
   CHF árfolyam
   329,65 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 08. 07. 19:41     


Horváth Gyula a baloldal jelöltje?
Az MSZP holnap dönt!

A fővárosi baloldali pártok ismertették az októberi önkormányzati választásokkal kapcsolatos megállapodás-tervezet részleteit. Csepelen a Demokratikus Koalíció jelöltje, Horváth Gyula mögé sorakozhat fel a baloldal, a főpolgármester-jelölt pedig Falus Ferenc lehet.


Az MSZP, az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció a fővárosi önkormányzati választási együttműködésükről szóló megállapodás-tervezet részleteit ismertette, a csomagról a szocialisták holnap, augusztus 8-án, hozzák meg a végső döntést.


Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke a fővárosi sajtótájékoztatón ismertette a megállapodás főbb pontjait, így azt, hogy Falus Ferenc, volt tiszti főorvos lehet a főpolgármester-jelölt, valamint azt, hogy mely kerületekben nem indítanak egymással szemben polgármester-jelöltet.

 

Elmondta, hogy a koordinált indulás jogilag nem, de politikailag közös polgármesterjelöltek indítását jelenti 16 kerületben. A Demokratikus Koalíció a VII., a X., a XV., a XVII. és a XXI., az Együtt-PM a III., az V., a VI., a IX. és a XIV., míg az MSZP a IV., a XI., a XIII., a XVIII., a XIX. és a XX. kerületben indít polgármesterjelöltet a másik két párt támogatásával – közölte.

Olyan megállapodás született, amely alkalmas arra, hogy leváltsa Tarlós István főpolgármestert és a budapestieknek kárt okozó kerületi polgármestereket – jelentette ki.

 

Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke közölte, a budapesti párttanács lényegében elfogadta a megállapodás-tervezetet, amelyet a pénteki küldöttértekezlet elé terjeszt végső döntésre. Falus Ferenc személyét pozitívan fogadták az MSZP-n belül – tette hozzá.

Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke azt mondta, Falus Ferencnek van programja, amelyben kulcsszerepe van Budapest világvárosi fejlődésének, és esélyes arra, hogy leváltsa “a saját kormányával is szót érteni képtelen Tarlós Istvánt”. Reményét fejezte ki, hogy az eddig önálló jelöltet állító pártok is beállnak Falus Ferenc mögé.

 

A főpolgármester-jelölt alkalmasságát firtató kérdésre, Szigetvári Viktor azt mondta, hogy előbb meg kell várni az MSZP döntését, de véleménye szerint az ÁNTSZ vezetése komoly igazgatási gyakorlatot jelent, amely felér egy polgármesteri tapasztalattal. Van programja arra, hogyan lehet “a várost kivezetni a kátyúkból, hogyan lehet rendbe rakni a közösségi közlekedést”, de nem egy személyben kell értenie mindenhez, állnak mögötte szakértők is – fejtette ki.

 

Az Együtt-PM társelnöke azt mondta, jó megállapodás született, és az Együtt-PM büszkén fogja segíteni az újrainduló szocialista polgármesterek, Gajda Péter (XIX. kerület), Szabados Ákos (XX. kerület) és Tóth József (XIII. kerület) kampányát. Segíthetnek abban, hogy jobb polgármestere legyen Újpestnek Trippon Norbert (MSZP) személyében, de ugyanezt gondolják számos más DK-s és MSZP-s jelöltről, akit az egyeztetés során ismertek meg – közölte.

 

Szigetvári Viktor szerint az Együtt-PM-s Juhász Péter sokat tett az V. kerületi korrupciós ügyek leleplezéséért, de kiváló jelöltje a pártnak a VI. kerületben Kiss Róbert, a XIV. kerületben győzelmi ambícióval induló Karácsony Gergely és a IX. kerületben induló Gegesy Ferenc volt SZDSZ-es polgármester is.

 

Kérdésre válaszolva elmondta, Molnár Gyula XI. kerületi polgármesterjelöltségéhez az Együtt-PM nem ad politikai támogatást, de nem indít vele szemben jelöltet.

 

Az MSZP hivatalos főpolgármester-jelöltjére, Horváth Csabára vonatkozó kérdésre Kunhalmi Ágnes úgy válaszolt, Horváth Csaba döntését a pénteki küldöttértekezleten ismerteti. A párton belüli vitákra, például az V. kerületi megállapodást bíráló Steiner Pál szocialista politikus véleményére vonatkozó kérdésre az MSZP budapesti elnöke azt mondta, amikor lefolytatják ezeket a vitákat minden fél végül arra jut, hogy a Fidesz hozta nehéz helyzetbe az ellenzéki oldalt.

 

Arra a felvetésre, hogy lehet-e még változatni a kerületi megállapodásokon, Szigetvári Viktor azt mondta, csomagban állapodtak meg a pártok, azon változtatni nem lehet. Arra a kérdésre, mi történik akkor, ha a megállapodás ellenére mégis lesznek ellenjelöltek, Szigetvári úgy válaszolt, akkor majd arra reagálni fogunk, de bíznak benne, hogy miként ők, mások is betartják a megállapodást.

 

Hétfőn jelentették be, hogy elkészült az MSZP, az Együtt-PM szövetség és a Demokratikus Koalíció megállapodás-tervezete az őszi budapesti választásokra. Azóta már az Együtt-PM és a DK is jelezte, hogy támogatja a megállapodás-tervezetet, az MSZP budapesti párttanácsa keddi, éjszakába nyúló ülésén azonban a végső döntést a pénteki küldöttértekezlettre hagyták.

 

Forrás: mti.hu


További hírek

  Feltehetően öngyilkos lett Bogdán László, Cserdi polgármestere
2020. 07. 14. 10:23 hirhatar.hu
  Luxus lesz a párizsi – eddig negyedével drágult idén
2020. 07. 13. 10:52 hirhatar.hu
  A magyar kormány szigorítja az utazási feltételeket – listázva az érintett országok
2020. 07. 13. 10:52 hirhatar.hu
  Osztálykirándulás helyett perre mennek a pécsi gimnazisták
2020. 07. 08. 17:54 hirhatar.hu
  Zsinagógában került hálatáblára Orbán Viktor neve
2020. 07. 07. 18:02 hirhatar.hu
  615 milliót adott a kormány a ciszterci rend siófoki apartmanházára
2020. 07. 07. 18:00 hirhatar.hu
  Nem megy börtönbe a fideszes pedofil ex-diplomata
2020. 07. 06. 19:53 hirhatar.hu
  Félmilliárd forint közpénzt kap a Kurultáj nevű ősmagyar revü
2020. 07. 05. 17:38 hirhatar.hu
  Lesz baj: Nem taxizhat, akinek priusza van
2020. 07. 03. 19:58 hirhatar.hu
  Szikora Róbert szereti Orbán Viktort – nem kicsit, de nagyon
2020. 06. 30. 21:23 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport