XXI. KERÜLETI HÍRHATÁR - Csepeli strand - botrányos záróra

XXI. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2018.12.12.
 Szerda
Ma Gabriella napja van.
Holnap Luca napja lesz.
   EUR árfolyam
   323,59 Ft
   CHF árfolyam
   287,43 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 06. 14. 16:49     


Csepeli strand - botrányos záróra
Történetesen épp a gyereknapon, május utolsó vasárnapján szembesültem egy számomra fölöttébb érthetetlen, sőt, mi több, egyenesen értelmetlen, szerintem ezen a világon senkinek sem jó szabály, rendelet, döntés eredményeként létrejött helyzettel.

 Késő délután pattant ki családom egyik tagja fejéből a hirtelen jött ötlet, melynek nyomán megszületett egy gyors, ám, mint rövidesen kiderült, hamvába holt családi elhatározás, mely szerint, ha már ilyen jó idő van, akkor érdemes lenne lemenni és megmártózni a Csepeli Strand hűsítőnek ígérkező vizében.

 

A gyorsvonati sebességgel közlekedő ötletet még ennél is gyorsabb megvalósítás követte. A katonaságnál is rekordnak számító idő alatt átöltöztünk, felvettük a fürdőruhánkat és magunkhoz vettük az adott pillanatban a legszükségesebbnek ítélt kellékeket (törülköző, naptej, egy labda stb.) és már indultunk is a nagy kalandra!

 

Legnagyobb megdöbbenésükre azonban az egyébiránt este 8 óráig üzemelő strandra nem engedtek be minket, mondván, hogy elmúlt öt óra és már bezárt a bazár – akarom mondani, a pénztár!

 

Hiába kértük, hogy, pláne, mivel még alig öt perccel se voltunk túl a jelzett időponttól, engedjenek be bennünket, persze csak miután megvettük a belépő jegyeket, az akkor számunkra a megváltást ígérő mennyország kapujában, a biztonsági őrök által képzett sorfallal nyomatékosított sündisznó-állás védelme alól folyamatosan és fennen hirdetették a nyitvatartási rend megfellebbezhetetlen ódiumát.

Bár ez az álláspont a józan (paraszti) ésszel is szemben áll, nekik semmi sem számított! Még az sem ébresztette rá a strand homokra épített légvárát oroszlánként őrző-védő sereget az általa képviselt eszme fonákságára, hogy közben közel félszáz főre nőtt a bejutni szándékozók száma.

 

Nem tágítottak egy tapodtat sem!

 

Mivel azonban nem adtuk fel a reményt, hogy aznap még valahol pancsolunk, visszaültünk az időközben nem csak a Nap melegétől, hanem ettől az eszméletlenül együgyű, egyoldalú és egysíkú kvázi-küzdelemnek is köszönhetően parázson izzó hangulattól felforrósodott kocsiba és átmentünk a szomszédok várába, a Csepeli Strand versenytársához, Szigetszentmiklósra, az Oázisba.

Jócskán megcsappant pénztárcával ugyan, amelyből a Csepeli Strand őfőméltóságának kellett volna, ha nem lett volna méltóságán aluli, lakmároznia, de oda bejutottunk.

 

Ám az a műintézmény is megérne egy misét, hiszen csak este hétig voltak nyitva, miközben a Nap még fél kilenckor is odafent lebzselt a kék égbolton, de legalább úszkálhattunk a egy hét szűk esztendőt megtestesítő egyetlen árva órácskát.

 

Hogy a végén is legyen csattanó, bevallom, kényszerhelyzetben, de mégiscsak elárultam a Csepeli Strandon működő és a maga és családja boldogulását is ott megkeresni szándékozó, az egészről természetesen mit sem sejtő büfést, mert nem neki fizettem az aznapi vacsoráért!

 

Mea culpa, mea culpa, mea makszima culpa – idézhetném most ezeket a bűnbánatot jelentő bibliai szavakat, de azt hiszem, sőt, mi több, teljes bizonyossággal tudom, ezt most nem nekem, hanem valaki másnak – netán a Csepeli Strand üzemeltetőjének illene, sőt a saját, jól felfogott érdekében kellene elrebegnie!

 

Ámen!

 

PS: Szíves tájékoztatásul közlöm, megnéztem a budapesti gyógy- és strandfürdők nyitva tartását és mindegyiknél azt találtam, hogy a pénztár a fürdő zárása előtt egy órával tér nyugovóra. Ez Csepelre vetítve azt jelenti, hogy este 7 órakor! Aki nem hiszi, járjon utána!

 

-efgyé-

(név és cím a szerkesztőségben)

 

 

Foto: femcafe.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 


További hírek

  Észrevétel - 2.
2018. 11. 23. 17:14 21keruleti-hirhatar.hu
  Észrevétel - 1.
2018. 11. 23. 17:08 21keruleti-hirhatar.hu
  Kit érdekel?!
2018. 11. 23. 16:53 21keruleti-hirhatar.hu
  A KÉK – Csepelről, Csepelen (is)
2018. 11. 23. 15:33 21keruleti-hirhatar.hu
  Csepeli véradás
2018. 11. 23. 14:24 21keruleti-hirhatar.hu
  Tanuljon szakmát ingyen!
2018. 11. 21. 14:01 21keruleti-hirhatar.hu
  A lakáspiacról
2018. 11. 09. 23:20 21keruleti-hirhatar.hu
  Önkéntesen, önzetlenül...
2018. 11. 09. 22:19 21keruleti-hirhatar.hu
  Az adománybolt megnyitott
2018. 11. 06. 10:22 21keruleti-hirhatar.hu
  November 5., 11 órától nyitva: adománybolt Csepelen!
2018. 10. 30. 15:06 21keruleti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport