XXI. KERÜLETI HÍRHATÁR - A kampánynak vége?

XXI. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2024.06.19.
 Szerda
Ma Gyárfás napja van.
Holnap Rafael napja lesz.
   EUR árfolyam
   395,57 Ft
   CHF árfolyam
   416,5& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 11. 02. 18:18     


A kampánynak vége?
Horváth Gyula, a DK önkormányzati képviselője, aki a választáson a baloldali ellenzék polgármester-jelöltjeként indult - nagyon a lelkére vette az alakuló ülésen elhangzottakat, s reflexióit saját blogján tárta a nyilvánosság elé. Az írást mi is közreadjuk.

Az új képviselő-testület alakuló ülése előtt ünnepélyes eskütétellel kezdődött meg a hivatalba lépő képviselők és a polgármester öt éves ciklusa. Az egymás után következő eseményeken történtek – főként Németh Szilárd  leköszönő polgármester beszéde – azt mutatják, hogy a Fidesz tényleg nem változott, mindent ugyanúgy akar csinálni, mint eddig…


Horváth Gyula, a DK önkormányzati képviselője nagyon a lelkére vette az elhangzottakat, s reflexióit saját blogján tárta a nyilvánosság elé. Az írást mi is közreadjuk."Tisztelt képviselő-testület!

 

A mai képviselő-testületi ülés több annál, hogy egy legyen a sorban.

 

Ez az ülés az első, az alakuló. Az alapok lerakását jelenti az, ahogy most a munka elkezdődik.

Itt kell eldőlnie, hogy ugyanazon a járhatatlan úton megy-e tovább, mint az elmúlt négy évben, vagy más, új utak kitaposására tesz kísérletet. Mindenkinek, de főleg a kormányzó többséget adó képviselőcsoportnak érdemes átgondolnia, hogyan szeretne élni a választáson elért győzelemmel.

 

A kampánynak és a választások tömkelegének vége van.

Volt belőle elég a mögöttünk lévő évben.

Talán az idén már több nem is lesz!

 

Akár egy nyugalomra, békés munkára szakosodott testületi munka is kezdődhetne.

A jelek azt mutatják, hogy erre semmilyen indítatása nincs a képviselők többségét adó Fideszes képviselőcsoportnak. Annak ellenére, hogy erejük az előző négy évhez képest jelentősen meggyengült. A polgármester jelöltjük a hivatalos adatok szerint a Csepelen választásra jogosultak mindössze 19%-ánk bírja a bizalmát, ennyien szavaztak rá. Az egyéni képviselő-testületi tagok közül a megválasztott Fideszes képviselők átlagosan a választásra jogosultak mindössze 18%-ának a bizalmát tudták elnyerni.

 

A 2010-ből örökölt önbizalmuk birtokában mégis a régi formát, az önkény erejére hajazó vezetési módszert megtestesítő agresszivitást akarják folytatni.

 

Mert a látszat azt mutatja, hogy nincs változás ahhoz képest, amit korábban tettek.

 

A stílus maga az ember! - A mondás sokszor bizonyította igazát. Kicsi az esélye, hogy most bicsaklana meg.


Ezért baljós az a jelzés, ha a több szavazatot szerzett jelölt, aki polgármesteri székre vágyik, nem fogadja el ellenfele gratulációját. Nem csak a gratulációt, de a színpad nyilvánosságaelőtt a békejobbot is elutasította egyik képviselőjük. Az is „csak” stílus, hogy a mandátum átadáson a Helyi Választási Bizottság elnöke úgy tett, mintha Csepelen a Fideszen kívül senki más nem is indult volna a választáson. Ez magát az önkényuralmat feltételezi.

Beszédjében egyáltalán nem törekedett a kiegyensúlyozottságra, kizárólag a Fidesz terminológia alapján, az egyenlőség elvének figyelmen kívül hagyásával, durva egyoldalúsággal, a helyi hatalmasságoknak alávetésben politizált. Tette ezt akkor, amikor döntéseit a budapesti másodfokú választási bizottság, szakmai szempontokra tekintettel is, kétszer - egyhangú szavazással- megsemmisítette, megváltoztatta. Sem hivatali idejükben, sem azt követően nem álltak és nem állnak az alkotmányosságból – vagy ahogy mostanában kötelező mondani: az Alaptörvényből - következtethető hivatásuk magaslatán. De ez mégsem elsősorban az ő hibájuk. A baj ott van, hogy sem az alkotmányosság szempontjaival, sem az Európai uniós jog szempontjaival a magyar törvények (benne a választási törvény) nincsenek összhangban. Így lehettek pártszempontból, és nem szakmai, erkölcsi alapon kiválasztottak a bizottságban. Tőlük pedig kiszámíthatóan ez várható.

 

A kétes értékű győzelmet elértek ebből következően arra törekszenek, hogy a lakosság óriási tömegének értékeit és érdekeit ne vegyék figyelembe, kizárólag az uralkodó hatalomnak feleljenek meg. Ezért kellett a Munkásotthonban a mandátumátadáson pártideológiától átitatott beszédet hallgatniuk a demokráciát szerető Csepelieknek a leköszönő polgármestertől és a HVB elnökétől is. Ahelyett, hogy reális értékelést és előremutató cselekvési tervet vázoltak volna fel.

 

Azért teszik, mert megszokták, hogy erejük tudatában megtehetik! Ezt az előző ciklusban sikerre vitték. Bejöttek a húzásaik, célt értek az „elmúltnyolcév” manipulatívszövegével, hatottak a kirúgásra épített büntetéseik és erődemonstrációik, sikeresnek tűntek az átveréseik.

 

Az ellenzéki, demokratikus baloldalt képviselők ezzel szemben egy új stílust, egy új minőséget akartak alternatívaként felkínálni.

Nem nyerhettek, mert minden oszlopon csak a Fidesz plakátok lógtak. Minden HÉV-en buszon, falon, hirdető oszlopon, megállói peronplakáton, flaszteron (lehet, hogy az égen is ) Fidesz logók tobzódtak. A közpénzen kiadott újságokban, szórólapokon, kiadványokban csak Fidesz propaganda tódult! Ez minden, csak nem az egyenlőségés nem a demokrácia elve!

 

A közpénzen jól fizetett vagyonkezelő emberei, és a kabinet tagjai Borbély propagandájának terjesztését vállalták. A közmunkások és a vagyonkezelő eszközei a Fidesz kampányt szolgálták. Nem is titkolták, hogy nem dolgoznak, hanem kampányolnak. A párt szempont elébe került minden önkormányzati érdeknek, ami azt jelenti, hogy az Önök Fideszes képviselői már az előtt megszegték az önkormányzati képviselői esküjüket, amikor még nem is választották újra őket. Az ugyanis úgy szól, hogy feladataikat  Budapest, XXI. kerület Csepel fejlődésének előmozdítása érdekében látják el, és nem csak a Fidesz érdekében. A kettő ugyanis nem ugyanaz. A kampány idejére leállt minden, és fel sem mérhető, hogy ebből a késlekedésből vagy feladat elmaradásból mennyi kára származott az önkormányzatnak.Joggal vetődik fel a kérdés, hogy ebben az állapotában ennek a választásnak van-e köze a népképviselethez,- vagy, ahogy Önök mindig is hangsúlyozták: a nemzet képviseletéhez - a választók akaratának kifejezésre juttatásához? Az elszegényített közmunkások és az egzisztenciájukban fenyegetett köztisztviselők, közalkalmazottak, és az ide kötődő társaságok alkalmazottai nem lehettek ebben az állapotukban szabadon választó emberek.

Ingyen almát, meg krumplit osztogattak, mikor ősi tudás, hogy nincsen ingyen semmi!

 

Ki fizette hát a költségeket?

Hát a nép! A nemzet!A csepeli ember!

 

És mivel fizette? - Talán azzal, hogy két kiló krumpliért feladta a meggyőződését, odaadta a szavazatát. Ez pedig átverés! Magyarul csalás! Hiszen pont így szól a büntető törvénykönyv: választási csalást az követ el, aki a választáson mást fenyegetéssel, megtévesztéssel, illetve anyagi juttatással befolyásolni törekszik. (350§ (1) bekezdés e) pontja!) Az ingyen krumpli, alma osztogatás, vagy a jutalomosztás a vagyonkezelőnél, Szakorvosi rendelőnél talán nem anyagi juttatás? Talán ennek nem az volt a célja, hogy befolyásolják a szavazást?


Tudjuk, hogy ez volt a cél!!!!

 

Ezt kellett volna a HVB többségét adó Fidesz delegáltak embereinek elfogulatlanul megvizsgálniuk, ha nagyobb mértékben az igazságot és kisebb mértékben a Fidesz győzelmét akarták volna. Sajnos nem így tettek!

Viszont így tett az EBESZ, amely a tavaszi választást elemezve is kimondta 36 ajánlásban, hogy nem tiszta a magyar választási rendszer. Az helyhatóságira, pedig már el se jött!


Ezért aztán a Csepelen lebonyolított választások sem nem voltak szabadok, sem nem voltak tisztességesek, és ebből az következik, hogy a megválasztott funkcionáriusaik pedig - nemcsak az alacsony támogatottságuk miatt- nem lehetnek legitimek.    

 

Ami mostanában zajlik ebben az országban (és vele kapcsolatban, a világban) azt mutatja, hogy az itteni Fidesz vezetők a társadalom minden szintjén, - egyik percről a másikra - a törpe minoritások kategóriájába kormányozták magukat! Kiderült ország világ előtt, hogy a „király meztelen”, az erőt mutató szólamok üres fecsegések!


Az internet fénye és a korrupció árnyéka rávetült az átverések és a hamis törvénykezések haveri összekacsintásaira. Hirtelen átláttak a szitán az emberek. Átláttak Csepelen, Magyarországon és átláttak az egész világon. Az a szavazatszám, ami a választáson kevésnek bizonyult a győzelemhez- a hazai és világesemények nyomában - immár feltranszformálódott, és magabiztos többséggé vált a demokratikus ellenzék kezében.

 

Az, hogy a csepeli Fidesz még mindig nem látja a realitásokat, azt bizonyítja, hogy semmit sem értenek.

 

 

Az SZMSZ-t a maguk szája íze szerint „birizgálják”, úgy, hogy kihagyják belőle az ellenzék működésének legalapvetőbb feltételeit biztosító passzusokat. Náluk az a demokrácia, ahol az ellenvéleményeknek nincs törvényes megszólalási, megjelenési lehetősége.

 

Ahol az ellenőrző bizottságokat úgy korlátozzák, hogy igazi feladatot el ne láthassanak. Ezekből pedig kihagyják a nagy tömegeket maga mögött tudó demokratikus ellenzéki pártokat, civil szervezeteket.

 

A képviselő-testületi írásos anyagokat - a korábbi gyakorlat szerint - úgy „csepegtetik” a képviselőkhöz, hogy azoknak módjuk se legyen az áttanulmányozásra, és az érdemi felkészülésre, a lakosság érdemi képviseletére.

Ez a folyamat az önkény és az illiberális hatalomgyakorlás útja!

 

Tisztelt Fideszes képviselőtársaim!

 

Ennek a folyamatnak itt van vége!

 

Amit önök vezetés címén művelnek, az diktátum, egy törpe minoritás dilettáns, de annál erőszakosabb uralma Csepel egésze felett. Az érdemi együttműködés legalapvetőbb feltételei is megszűntek. Bebizonyították, hogy alkalmatlanok az együttműködésre, mert a törvényesség és a demokrácia látszatát sem kívánják megtartani.

 

Ezzel a viselkedésükkel arra kényszerítették a demokratikus erőket, hogy mérlegelés nélkül döntsenek! Ezzel legitimmé tettek mindenfajta módszert, ami az önök rendszerének mielőbbi és teljes felszámolását tűzi ki célul.        

 

Az ellenzéki, demokratikus erők – a civil szervezetekkel összefogva - határozott lépéseket tesznek Csepelen is a hatalom népnek, nemzetnek való visszaadása érdekében. Arra az oldalra kell állni, ahol a tiszta, egyenlő, és arányos választójogon kiválasztott demokratikus rendszerek állnak.

 

Tehát a demokrácia összes, még rendelkezésre álló eszközével rá fogjuk Önöket kényszeríteni, hogy betartsák a letett esküjüket:

„….feladataimat Budapest, XXI. kerület Csepel fejlődésének előmozdítása érdekében lelkiismeretesen teljesítem, tisztségemet a magyar nemzet javára gyakorlom.”


Forrás: csepel.hu, hgyula.hu

 


További hírek

  Rónai Egon elismerte, hogy hibázott a Magyar Péter interjúval
2024. 06. 18. 14:16 hirhatar.hu
  Magyar Péter: a Tisza Párt készen áll az előrehozott választásokra is
2024. 06. 18. 14:16 hirhatar.hu
  Várkonyi Andrea a Mészáros Alapítvány kuratóriumának új elnöke
2024. 06. 18. 14:16 hirhatar.hu
  Rogán Cecíliáék fantom médiacége bő milliárdos bevételt produkált
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  Választások után – sokan vannak még a változások ellen
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  „Öntsünk TISZ(t)A vizet a pohárba” – Magyar Péter reagált az ATV nyilatkozatára
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  Botrány Újpesten - hazugságok hálójában a helyi politika
2024. 06. 07. 19:29 hirhatar.hu
  Pazar színházi és utcaszínházi előadások a VéNégy Fesztiválon
2024. 06. 07. 19:29 hirhatar.hu
  Visszalépett Szentkirályi Alexandra a főpolgármesteri jelöltségtől
2024. 06. 07. 19:29 hirhatar.hu
  Hamarosan startol a VéNégy Fesztivál, 4 nap varázslat a Dunakanyarban
2024. 06. 04. 15:41 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport