XXI. KERÜLETI HÍRHATÁR - 11 igen

XXI. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2024.04.19.
 Péntek
Ma Emma napja van.
Holnap Konrád, Tivadar napja lesz.
   EUR árfolyam
   393,76 Ft
   CHF árfolyam
   405,86 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2019. 11. 06. 23:10     


11 igen
Az október 13-ai önkormányzati választás eredménye némi reményre adott okot ellenzéki körökben, hogy talán a felálló új képviselő testületben elnyert fele képviselői hely révén kontrollálhatja, némileg megváltoztathatja a csepeli önkormányzat tevékenységét. A reménykedés a mai napig tartott: az új polgármester, az új alpolgármesterek, az új képviselők, bizottsági tagok, tanácsosok, felügyelőbizottsági tagok letették esküjüket, s a testület meghozta első döntéseit.

Az alakuló ülés a Szent Imre téren, az Országzászlónál, a mandátumok átvételével kezdődött.

 

Bent a teremben minden úgy történt, ahogy Borbély Lénárd polgármester megtervezte: az ellenzéki oldal a képviselő-testületben – a szavazások alkalmával - hirtelen megfogyatkozott, s az előzetesen patthelyzetnek indult felállás érdekes módon átlényegült fideszes többségbe.
 
Így az ellenzéki módosító javaslatokat nem szavazta meg a testület, az előterjesztéseket eredeti formájukban 11-7 arányban fogadta el a 18 tagú testület.

 

A 11 igenből 9-en nem lehet csodálkozni, hiszen ők a fidesz-kdnp megválasztott és listás képviselői.

 

Annál inkább – bár politikai ügyekben jártas bennfentesek ezt előre vetítették – azon a plusz kettő szavazaton, amely révén a 9 ellenzékiből hipp-hopp 7 maradt. (Ezt úgy kommentálta az egyik ellenzéki képviselő: nyugodt 5 évünk lesz, nem engednek közel bennünket semmihez a fideszesek, így felelősségmentesen nekünk csak egy dolgunk marad, nyomni a „nem” gombot...)

 

Jöjjön tehát a lényeg, amelyből azért talán kiderül miért alakult így.

 

Polgármester: Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP)

 

Alpolgármesterek: Ábel Attila (Fidesz-KDNP), Morovik Attila (Fidesz-KDNP), Pákozdi József (Buckai Szövetség Egyesület)

 

Fenntartható fejlődés Bizottsága: elnök Tóth Sándor (LMP), alelnökök Tukacs Lívia és Tenk András. Tagok: Szuhay Erika, Zupkó János, Nagy László, s az ellenzéki tag Kovács Dániel Attila . (A bizottság az ellenzéki oldal kezdeményezésére jött létre.)

 

Pénzügyi Bizottság: elnök Dukán András Ferenc (Momentum), alelnök Bercsik Károly. Tagok: valamennyien a Fidesz-KDNP jelöltjei, kivéve az ellenzéket képviselő Csaba Péter.

 

Szociális-egészségügyi Bizottság: elnök Szuhay Erika, alelnök Horváth Gyula (DK). A tagok között egy ellenzéki van, Várkonyi András.

 

Közrendvédelmi-közbiztonsági Bizottság: elnök Bercsik Károly. Az alelnök és a tagok többsége a Fidesz-KDNP embere, az ellenzéket Takács Krisztián és Losonczi Róbert képviselik.

 

Infrastruktúra ügyek tanácsnoka: Zupkó János

Családi ügyek tanácsnoka: Czibulyáné Szonday Szilvia

Nemzetiségi ügyek és Háros ügyeinek tanácsnoka: Balogh Ernő

Költségvetési tanácsnok: Makray Barbara

 

A Városgazda cég felügyelő bizottságába ellenzéki oldalról (Pákozdi József javaslatára) Dr. Szabó József került be.

 

A Városfejlesztési cég felügyelő bizottságában Tóth Sándor képviseli az ellenzéket.

 

A Városkép Kft. felügyelő bizottságába (a polgármester így terjesztette elő) nem volt ellenzéki jelölt, így oda nem is választottak be ellenzéki embert...

 

A szavazási tábla figyelemmel kíséréséből kiderült, hogy Pákozdi József és Tóth Sándor segítették szavazatukkal a fidesz-kdnp-s többség elérését...

 

Az ellenzék minden módosító javaslati próbálkozását (az úri közönség derűs vélemény-nyilvánításától kísérve) fölényesen leszavazta az így összeállt „többség”.

 

Az ellenzéki oldal számára nagy csalódást okoztak az alakuló ülés eseményei. A helyzetet lehet elemezgetni, de ezzel az állapottal most 5 évig együtt kell élnünk.

 

Erdősi Éva, az ellenzék polgármester jelöltje, aki a választáson alul maradt Borbély Lénárddal szemben, így kommentálta a közösségi oldalon a történteket:

 

Sikerült a három, Csepelen legelutasítottabb személyt megválasztani alpolgármesternek, hiszen mindhárman elvesztették az egyéni körzetüket, Pákozdi József pedig még 4 %-ot sem ért el a polgármester választáson.


Tette ezt a polgármester úgy, hogy előtte a Szent Imre téren azt mondta – most már tudjuk hazudta – hogy minden csepeli lakos érdekében fog dolgozni és megválasztatta azt a három embert akit a csepeliek többsége még egyéni képviselőnek sem választott meg.

Eddig is tudtuk, hogy Borbély Lénárd az álruhába bújt Németh Szilárd, most már azt is tudjuk, hogy az eddigi két alpolgármester mellett Pákozdi Józseffel kibővült a kiszolgáló személyzet.”

 

Szóval nagy változásra ne számítson senki az önkormányzati munkában Csepelen.

 

S a végére a ráadás: Németh Szilárd honvédelmi miniszterhelyettes köszöntő levelét Bercsik Károly olvasta fel. Ebből csak egy félmondatot idézünk: „Csepel nem lehet ellenzékben”...

E levél tájékoztatta a képviselőket arról, hogy az asztalukon talált Wittner Mária interjú-DVD Németh Szilárd személyes ajándéka...

 

Borbély Lénárd befejezésül megerősítette: Csepel érdekében dolgozik, s erre a munkára hív mindenkit, hogy Csepel a béke szigete lehessen. Nyitott vagyok a javaslatokra, a jó dolgokat támogatni fogom, mondta.

 

 

 

21. kerületi Hírhatár Online – Bárány Tibor

Video: Bárány Tibor

https://www.facebook.com/tibor.c.barany/videos/2520069748028247/


További hírek

  Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
2024. 04. 18. 17:49 hirhatar.hu
  Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
2024. 04. 18. 17:49 hirhatar.hu
  Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
2024. 04. 18. 17:49 hirhatar.hu
  Magyar Péter, a hiányzó hős
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  Bodrogi Gyula 90 éves lett
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
2024. 04. 12. 14:15 hirhatar.hu
  Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
2024. 04. 09. 19:50 hirhatar.hu
  Romos, penészes cserelakást ajánlott a MÁV a mini-Dubaj helyett
2024. 04. 04. 17:38 hirhatar.hu
  Karsai Dániel befejezi ügyvédi tevékenységét és kilép a Budapesti Ügyvédi Kamarából
2024. 04. 04. 17:38 hirhatar.hu
  A Kúrián is győzött, mégsem jut hozzá a kétmilliárdhoz
2024. 04. 04. 17:38 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport