. Ma Auguszta napja van.
Wroclawi Zárórendezvény
2016-12-02 15:38:46
Wroclawi Zárórendezvény

Wroclawi Zárórendezvény

Különleges hang és fényjáték élőzenei kísérettel, több tucat színész felléptével, XX. századi látványos program keretében bemutatja Wrocław és lakosainak  történetét, az UNESCO Világörökség listáján szereplő csarnokban, december 17-én..

 

Ez lesz az egész éves program záróeseménye.

 

Wrocław legnagyobb mennyezetén első alkalommal megjelenik az „Ég”, mely wrocławi nők három generációján keresztül megismerteti Wrocław nem egyszerű történetét a XX. században.       

 

A rendezvényen lengyelországi, izraeli kórusok vesznek részt.

 

***

 

A kérdésre, hogy melyek Lengyelország legszebb városai, ahova az évszaktól függetlenül bármikor érdemes elutazni elsősorban Krakkót, Varsót és Gdańskot említjük. Gyakran elfeledkezünk Wrocławról – a lengyel városok koronájának valódi gyöngyszeméről.


Európa virága

Az Odra mellett épült Wrocław nem egy mindennapi város. Történelme több mint 1000 évre nyúlik vissza. Napjainkban ez a város, mely az itt élők szerint különösen barátságos lakóhely, Alsó-Sziléziában fontos közigazgatási központ, s számos turisztikai látnivalóval is rendelkezik.

Az „Európa virágának” is nevezett Wrocław megismételhetetlen építészetével, hangulatos utcácskával, parkjaival, számtalan kis különleges hangulatú kocsmájával lenyűgözi az ide érkező turistát. A városban rengeteg kulturális és rekreációs intézmény is működik, melyeket bármikor érdemes meglátogatni.  

Wrocław gazdagsága és sokszínűsége a város történelmének köszönhető. Számos kultúra – többek között a német és a cseh – találkozott itt, hiszen a város fontos kereskedelmi csomópont volt, s ez a változatosság formálta már a kezdetektől fogva. Annak ellenére azonban, hogy hosszú éveken át idegen uralom alatt volt, lengyel lelkét sohasem veszítette el.  


Katedrálisok, múzeumok, pincék…

Wrocław vonzza a lengyel és a külföldi turistákat. Csábít az élettel lüktető wrocławi Piactér, melynek bája a krakkóihoz vagy a poznańihoz hasonlítható. Hívogat a Régi Városháza (Stary Ratusz) is – a város szimbóluma, melyben megtalálhatjuk a Városi Művészeti Múzeumot (Muzeum Sztuki Mieszczańskiej), valamint a Świdnicka Pincét (Piwnica Świdnicka), Európa legrégebbi éttermét.

A turista útjának kötelező állomása Ostrów Tumski s a város ezen legrégebben lakott részének gótikus Katedrálisa, mely a XIII. és XIV. század fordulóján épült. Figyelemre méltó továbbá a híres Racławicka Panoráma – rengeteg iskolai kirándulás célpontja, s egyszersmind egy különleges művészeti alkotás.


Toronyházak, parkok, kertek…

A különleges műemlékeken túl Wrocławban rengeteg modern turisztikai látnivaló is vár minket. Az egyik legismertebb, s kétség kívül legmagasabb a 212 méter magas Sky Tower irodaház, melyben többek között található egy bevásárló központ, és a 49. emeleten egy turisták által közkedvelt kilátó pont is. A wrocławi Állatkert talán még nagyobb népszerűségnek örvend, ahol egy éve már az Afrykarium nevű különleges komplexumot is megnézhetjük, mely az egzotikus Fekete Kontinenset mutatja be. Akváriumok, medencék, csatornák várják az ide látogatókat. A Sky Toweren és az Állatkerten kívül mindenképp érdemes megtekinteni az UNESCO Világörökségek listájára írt Hala Stuleciát és a mellette található Japán Kertet.

 

Forrás: www.lengyelorszag.travel.hu

 

Utoljára frissítve: 2016-12-02 15:39:52

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Kultúra Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Kultúra Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, m...
Bővebben >>