. Ma Auguszta napja van.
Vöröskereszt: tegyük szebbé a rászorulók karácsonyát!
2016-12-04 14:16:37
Vöröskereszt: tegyük szebbé a rászorulók karácsonyát!

Vöröskereszt: tegyük szebbé a rászorulók karácsonyát!

A Magyar Vöröskereszt a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódóan idén is több gyűjtést szervez. Főként tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű játékokat, könyveket várunk.

 

Pénzadományokat a Magyar Vöröskereszt 10405004-00026542-00000005 számú számlaszámára lehet utalni, illetve telefonon a 1359-es adományvonalon keresztül, mellyel a rászorulókat hívásonként 250 forinttal támogatják.

 

Cégek, vállalatok is szervezhetnek saját gyűjtést munkatársaik között, a Magyar Vöröskereszt pedig segít eljuttatni az adományokat a nehéz körülmények között élőknek.


KÉTNAPOS ÉLELMISZERGYŰJTÉS

2016. december 9-én és 10-én országos élelmiszergyűjtést szervezünk a Tesco áruházaiban, ahol elsősorban tartós élelmiszereket, tisztító és tisztálkodási szereket várunk. Keressék vöröskeresztes önkénteseinket, tegyük együtt szebbé a rászorulók karácsonyát!

A csepeli Tesco Áruházban december 9-én és 10-én ahatják le adományaikat a Magyar Vöröskereszt Délpesti Régiójának önkénteseinél.


MIKULÁSGYÁR

A MikulásGyár 2016. december 2. és 21. között tart nyitva, az Ötvenhatosok terén 9 és 21 óra között, a Lurdy Házban 10-től 20 óráig, a Debrecen, Kanizsa, Kaposvár, Miskolc, Szeged, Szolnok és Zala Plazában 10-től 19 óráig. 

Önkénteseink (akik között a Vöröskereszt csepeli szervezetének önkéntesei is ott lesznek) a tartós élelmiszerek mellett, tisztító és tisztálkodási szereket, jó minőségű játékokat és mesekönyveket várnak.


Karácsonyi Szaloncukor Angyal

2016. november 2-án útjára indítottuk a „Karácsonyi Szaloncukor Angyal” elnevezésű karitatív programot, mely egészen 2016. december 7-ig várja a felajánlásokat.

Az akció keretében a Magyar Vöröskereszt erre elkülönített számlaszámára (10405004-00026542-00000005 Közlemény: Karácsonyi Szaloncukor Angyal) küldheti el minden felajánló az adományát. A program támogatható a 1359-es adományvonal felhívásával vagy az ADOMANY szó SMS-ben való elküldésével is: minden hívás vagy SMS 250 forint segítséget jelent. Célunk, hogy az akció végére összegyűlt adományokból minél több szaloncukrot tudjunk vásárolni a rászoruló gyerekeknek, amelyeket aztán a tavalyihoz hasonlóan a Magyar Vöröskereszt önkénteseinek segítségével juttatunk el a legszegényebb megyék családjainak.


Coca-Cola Karácsonyi Karaván

Idén is járja az országot a Coca Cola karácsonyi karavánja december 09-22-éig. December 21-én Budapesten, a Szent István téren délután 3 és 8 óra között jelenik meg a karaván.

A rendezvény szlogenje: „Szerezz örömet!”, a helyszínen varázslatos adventi koncertet ad Király Viktor és ikonikus ajándékokkal lepheted meg szeretteidet a Coca-Cola Pop Up Store kínálatából.

A helyszíneken játékokat és tartós élelmiszereket lehet adományozni, de készpénzt is el lehet majd helyezni a Magyar Vöröskereszt által kihelyezett gyűjtőperselyekben.

 

Idén először vásárlásával is segíthet!


Finom támogatás

Finom támogatás – ezzel a szlogennel saját márkás szaloncukrot dob a piacra a Magyar Vöröskereszt. A szaloncukrok zselés ízűek lesznek, különlegességük, hogy a Szerencsi Bonbon Kft. egyedi receptúrája szerint készülnek majd málnás, narancsos és citromos ízben, 70% kakaótartalmú étcsokoládéval bevonva. Az egyedi, még gyümölcsösebb ízű szaloncukrok klasszikus piros csomagolást kapnak, ami az ünnephez és a karitatív szervezet színvilágához egyaránt illeszkedik. Minden eladott 350 grammos doboz után 300 forintot kap a Magyar Vöröskereszt. A vöröskeresztes szaloncukrokat december hetedikétől a készlet erejéig kizárólag a Tesco Magyarország hipermarketekben lehet megvásárolni.


“Apró segítség, hatalmas öröm”

A P&G és a SPAR Magyarország országos jótékonysági kezdeményezést indított “Apró segítség, hatalmas öröm” elnevezéssel a Magyar Vöröskereszt támogatására és a rászoruló gyermekek megsegítésére. Minden SPAR és INTERSPAR üzletben megvásárolt P&G termékkel segíthetünk, hiszen az ár 1%-át a Magyar Vöröskereszt a rászoruló gyermekek életkörülményeinek javítására fordítja. A kezdeményezés 2016. december 7-ig tart.

 

Canon – és a #selfieless

Közel száz Canon termék a cég szokásos karácsony előtti pénzvisszatérítési promóciójában! Az idei évben az teszi különlegessé az aktivitást, hogy ezúttal másokra is gondolhatunk. A promóciós termék megvásárlása után a regisztráció során felajánlható a visszatérítendő összegnek a vásárló által meghatározott része, a Magyar Vöröskereszt munkáját támogatja. A jelszó: #selfieless

Támogatási időszak: 2016. november 02. – 2017. január 20.

További információ és részletek: www.canon.hu/winter-cashback

 

Forrás: voroskereszt.hu

Utoljára frissítve: 2016-12-04 14:21:54

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, Színes Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Színes Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kam...
Bővebben >>