. Ma Márk napja van.
Vasárnap: tüntetés
2014-12-12 16:37:04
Vasárnap: tüntetés

Vasárnap: tüntetés

A megmozduláshoz mintegy 30 szakszervezet - egyebek mellett az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ) - csatlakozott, továbbá a Százezren az internetadó ellen Facebook-csoport is – közölte a tüntetés főszervezője, Vajda Zoltán, a 60 ezren a magánnyugdíjukért nevű civil szerveződés vezetője csütörtökön sajtóbeszélgetésen.

 

A demonstráción felszólal Gulyás Balázs, a Százezren az internetadó ellen szerveződés vezetője, Székely Tamás, az ASZSZ elnöke, Vajda Zoltán, valamint Nagy Emília, a felsőoktatásban oktatók és kutatók autonóm szerveződésének, az Oktatói Hálózatnak az aktivistája és Kárpáti Tibor civil aktivista.

 

Székely Tamás ASZSZ-elnök elmondta: a költségvetés elleni megmozdulásokhoz a szövetség valamennyi tagszervezete csatlakozott. "Tarthatatlan, hogy egyeztetés nélkül megy át ez a költségvetés, mint kés a vajon, miközben emberek milliói járnak nagyon rosszul" – fogalmazott. Az elmúlt négy év után a következő egy év is olyan megszorításokat tartalmaz, amelyek miatt a munkavállalók helyzete tovább fog romlani, a munkavállalói szegénység tovább nő – tette hozzá. 

 

Gulyás Balázs azt hangsúlyozta: a költségvetésben az internetadónál jóval nagyobb megszorításokról van szó, amik veszélyeztetik az ország hosszú távú fejlődését.

 

Vajda Zoltán úgy vélekedett: "össznépi, civil megmozdulásra" van szükség a kormánnyal szemben. Sok ügy feltorlódott az elmúlt időszakban, amikkel kapcsolatban különálló civil tüntetések voltak, de van egy nagy közös ügy, amivel szembe kell menni: a költségvetés – mondta a demonstráció főszervezője.

 

Forrás: mti.hu

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>