. Ma Gedeon napja van.
Vádemelés a lakásmutyi ügyben
2015-02-06 23:18:08
Vádemelés a lakásmutyi ügyben

Vádemelés a lakásmutyi ügyben

Hűtlen kezelés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség Szenteczky János csepeli MSZP-elnök és frakcióvezető ellen - értesült a Csepel.hu. A csepeli lakásmutyi botrányként elhíresült bűnügyben a gyanú szerint a politikus a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójaként az önkormányzati rendeleteket kijátszva rászorulóknak szánt szociális lakásokat juttatott kivételezett embereknek. A lakásokat közpénzből teljesen felújították, majd fél évvel később harmadáron eladták az újdonsült bérlőknek. Az önkormányzat fideszes vezetésének feljelentései szerint a lakások felújítása sem ment rendben: túlszámlázás és fiktív munkavégzés is történhetett közben. Az ügyészség egyelőre a szociális lakások bérbeadásával kapcsolatban emelt vádat, felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását indítványozva a politikusra.

 

A csepel.hu irására Szenteczky János közösségi oldalán reagált:

 

"Felmelegítve az újratöltött vád sem jó

 

A csepeli önkormányzat információi szerint hűtlen kezelés miatt vádat emelt ellenem az ügyészség. Az üggyel kapcsolatban nyilatkozni nem tudok, mert a vádiratot én még nem kaptam meg. Kérdés, a feljelentő hogyan szerezhetett tudomást hamarabb a vádemelésről, és hogyan hozhatta azt hamarabb nyilvánosságra, mint maga a vádlott?

 

A történtek mindenesetre korábbi nyilatkozatomat támasztják alá: több MSZP-s politikushoz hasonlóan ellenem is koncepciós, lejárató eljárás folyik. Az ún. lakásügyben az ügyészség egyszer már ejtette a velem szembeni vádat. Most hirtelen megváltoztatták a korábbi döntést, és újra elővették az ügyet.

 

A csepeli Fidesz ellenem indított eljárásainak eddigi mérlege: 42 ügyben tettek feljelentést, 38 esetben el sem indult a nyomozás vagy bűncselekmény hiányában szűnt meg az eljárás, a maradék 4 ügyben vagy felmentettek, vagy folyamatban van az eljárás, vagy – mint a mostani ügyben – még a vádiratot sem kaptam meg.

 

Eddig is mondtam, most is mondom: nem vagyok bűnöző és nem követtem el bűncselekményt. Hiszek az ártatlanságomban és bízom a független magyar igazságszolgáltatásban, valamint abban, hogy egy felmelegített váddal nem tud a Fidesz ráfedni az V. kerületi önkormányzat milliárdos ingatlanbotrányaira, amelyektől hetek óta hangos a sajtó.

 

Szenteczky János,

a csepeli MSZP elnöke

a budapesti MSZP alelnöke"

 

Forrás: csepel.hu, facebook.com

 

Utoljára frissítve: 2015-02-06 23:22:29

További híreink
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Orbán család már hosszú évek óta építgeti, szépítgeti a hatvanpusztai luxusmajorságot, József nádor egykori...
Bővebben >>