. Ma Márk napja van.
Új hősökre van szükség!
2017-08-17 11:19:19
Új hősökre van szükség!

Új hősökre van szükség!

Az augusztus 20-ai, egész napos családi program keretében a csepeli Daru dombon, a Kis-Duna közelében, Királymajorban számtalan szórakozási és időtöltési lehetőség várja a résztvevőket.

Lesz egy nagyon fontos programpontja a napnak, amely sajnálatos módon a hivatalos plakátról lemaradt: ez pedig az önkéntes véradás!

 

Aki pihenni, nyári feltöltődésre megy a Daru dombra, most másokat is feltölthet: részt vehet az önkéntes véradáson!

 

A Magyar Vöröskereszt XXI. kerületi Szervezete és az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai külön véradó sátorban várják az aktív véradókat.

Egyetlen véradással három betegen segíthet: a levett vérből plazmakészítmények, vörösvérsejt- és vérlemezke-koncentrátum készül.

A véradás a véradó egészségét is szolgálja, hiszen a kötelező tesztek elvégzése után nemcsak a vércsoportját ismerheti meg, a szűrővizsgálat kiterjed a HIV, a Hepatitisz-B, a Hepatitsz-C, a szifilisz kimutatására is.

 

Nyaranta minden évben csökken a véradások száma az év más időszakaihoz képest. Egy átlagos napon általában 1600-1800-an adnak vért, a nyári hónapokban azonban kevesebben mennek el a nagy meleg és a sokakat érintő allergiaszezon miatt, valamint főként azért, mert a véradók is a megérdemelt szabadságukat töltik.

 

Vérre azonban a nyári hónapokban is szükség van a műtétekhez, a baleseti sérültek ellátásához, a vérkészítményekre, transzfúzióra szoruló betegek kezeléséhez. A nyár mindannyiunk számára a feltöltődésről szól, de vannak olyan közügyek, amelyek a kikapcsolódás idején sem szorulhatnak háttérbe, éppen ezért a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat idén közös véradókampányt indított „Nyári feltöltődés? Tölts fel másokat is! Adj vért!” címmel.

 

Mindenki, aki nyár végéig vért ad és regisztrálja az ott kapott egyedi kódot a www.veradas.hu/nyar oldalon, a segítségnyújtás nagyszerű érzése mellett megnyerheti az értékes heti és havi nyeremények egyikét, valamint az IBUSZ jóvoltából egy egyhetes, kétszemélyes tengerparti utazás is gazdára talál.

A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat azt reméli, hogy a kampánnyal sok új véradót tudnak majd mozgósítani, és a támogatók által felajánlott minőségi borválogatásokkal, borkóstolókkal, koncert- és múzeumbelépőkkel, belföldi utazásokkal és a főnyereményként biztosított külföldi nyaralással a véradók is feltöltődhetnek majd.

 

  • A rendezvény: Szent István napi ünnep
  • Helyszín: Daru domb
  • Időpont: 2017. augusztus 20.
  • Véradás a véradó sátorban 10-18 óráig

 

Véradó lehet mindenki, aki:

egészségesnek érzi magát

az adatfelvételhez lakcímkártya, a személyi igazolványod és a TAJ-szám (ez lehet a TAJ kártya, a TAJ számot tartalmazó irat, lelet, illetve a véradó általi bemondás is.) feltétlenül szükséges

rendelkezik a regisztrációhoz szükséges igazolványokkal, adatokkal (személyi vagy más fényképes igazolvány, lakcímkártya, TAJ szám (első regisztrációkor eredeti vagy fénymásolt TAJ kártya szükséges!)

elmúlt 18 éves, de még nincs 65 éves

testsúlya meghaladja az 50 kilogrammot

a tetoválás és a testékszer nem akadály, ha eltelt fél év, mióta elkészültek

 

A szervezők szeretettel várják az önkéntes véradókat, az új hősöket!

 

Utoljára frissítve: 2017-08-17 11:21:55

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>