. Ma Gedeon napja van.
Új fejezet
2014-10-21 20:19:28
Új fejezet

Új fejezet

Mindenekelőtt köszönjük a csepelieknek az MSZP-s jelöltek támogatását – írja Szenteczky János, az MSZP Csepeli Szervezetének elnöke, pártlistáról a képviselő-testületbe jutott önkormányzati képviselő saját honlapján –: azt a megnövekedett bizalmat, amelynek köszönhetően 2010-hez képest megháromszoroztuk az egyéni mandátumot nyert képviselőink számát. Mindazonáltal az április 6-án még a változásra szavazó csepeliek október 12-én összességében a változatlanságra voksoltak. A Csepelen hagyományosan többségben lévő baloldali szavazók egy részének otthon maradása a csepeli demokratikus ellenzéki pártok közös kudarca. Az október 12-i önkormányzati választással ezzel együtt új fejezet nyílik a XXI. kerület életében.

 

Az új fejezet új politikai kultúrát követel. Ennek megfelelően a csepeli ellenzék pártjai közül elsőként gratuláltunk Borbély Lénárdnak a megválasztásához. Az új fejezetet tiszta lappal kívánjuk kezdeni. Békével és bizalommal fordulunk mindenkihez, de azt várjuk, hogy ez kölcsönös legyen.

 

A csepeliek általános akaratát természetesen tiszteletben tartjuk. Még akkor is, ha tudjuk: kerületünk új vezetőjét a választók alig ötöde szavazta meg, a politikából kiábrándult többség pedig csupán a távolmaradásával „támogatta”. Ugyanakkor Szeged, vagy éppen a XIX. kerület esete azt mutatja, hogy hosszabb távon a valós politikai teljesítményt értékelik az emberek, a XIII. kerület példája pedig arra is rávilágít, hogy az önálló és bátor baloldali politizálás igenis a Fidesz alternatívája tud lenni. Ezért mostantól azon dolgozunk, hogy a következő években ezek fémjelezzék a szocialista párt működését Csepelen is.

 

Október 12-én, Csepelen lezárult a pozíciókért folytatott politikai alkuk korszaka. Meggyőződésünk, hogy a csepeli demokratikus ellenzéki erők problémáinak eddig sem az okozói, hanem a megoldói voltunk. De mostantól a csepeliek mindennapos problémáira kell megoldást keresnünk és kínálnunk. Többé sem Csepelt, sem az értékeinket nem adjuk fel. 

Mostantól kizárólag a saját, baloldali értékeink mentén fogunk politizálni. Önálló frakciónk tagjai kizárólag a XXI. kerületben élők mindennapi problémáival, a győztesek által tett ígéretek betartatásával, valamint a saját programunk legfontosabb elemeinek megvalósításával fognak foglalkozni.

 

Célunk, hogy tettekkel bizonyítsuk: a kallódó csepeli fiatalok esélyeinek javítása, az egyedül élő idősek biztonságérzete vagy a szociálisan rászoruló családok segítése például a lakhatási támogatási rendszer bevezetése révén nekünk nem csak szavakban fontos. Civil szervezetekkel és vállalkozókkal közösen dolgozunk majd azért, hogy 2018-ra igazi alternatívája legyünk a Fidesznek Csepelen. Hogy teljesítményünkkel a legutóbb még otthon maradókat is meggyőzzük: érdemesek vagyunk a bizalmukra.

 

Forrás: szenteczky.hu

További híreink
Munka vagy ellehetetlenítés?!
"Az elmúlt napon a Momentumos ellenzéki képviselőtársam Dukán András Ferenc facebook hivatalos oldalán közzétett egy bejegyzést, miszerint konzekvensen együtt szavaztam a...
2019-11-13 21:23:29, Hírek, Vélemény Bővebben
Botrányosan rossz közlekedési kapcsolatok...
Horváth Gyula önkormányzati képviselő a reménybeli atlétikai fejlesztések kapcsán foglalta össze gondolatait közösségi oldalán.
2019-11-13 21:11:19, Hírek, Vélemény Bővebben
Csepel - a Buckai Szövetség nézőpontjából...
Egy DK-s és egy Momentumos vélemény után most újabb nézőpontból szemlélhetjük meg a november 6-ai csepeli képviselő-testületi ülést... Volt-e valós szándéka az ellenzé...
2019-11-08 15:31:51, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmel...
Bővebben >>