. Ma Márk napja van.
Több fényt Csepelre!
2014-10-11 12:38:59
Több fényt Csepelre!

Több fényt Csepelre!

A fáklyák mellett elemlámpák, mécsesek, csillagszórók is világítottak a hosszúra nyúlt sorban: mindenki saját fényét hozta magával a demonstrációra, hogy ezzel is jelezzék, október 12-én szavazatukkal elűzik a középkori sötétséget Csepelről, s Csepelre újra visszatér a fény.

A világosságot hordozó felvonulók célpontja a Görgey tér volt, ahol a szakorvosi rendelő előtt, a Petőfi szobor tövében Horváth Gyula, baloldali polgármesterjelölt örömmel nyugtázta, hogy sokan eljöttek és hozták magukkal a világosságot.

 Itt van a fény, amely meg fogja világítani ezt a kerületet. Ezt a fényt mindenki látja: látja az is, aki a barátunk, és látja az is, aki nem a barátunk! – mondta a baloldali polgármester-jelölt.

 

A fény a reményt is jelenti, s mi reménykedünk mindannyian. A remény mindannyiunkat éltet. Abban reménykedünk, hogy hétfőtől egy másik világ, egy jobb világ fog Csepelre köszönteni. Ezért munkálkodunk, ezért tesszük a dolgunkat!

Azért szeretném egy másik világot, mert ezt a drasztikus durvaságot, ami Csepelen tapasztalható, el kell pusztítani, el kell zavarni innen!

Egy egészen más, egy jobb, egy barátságosabb világot akarunk. Ez a fény, amelyet a gyertyák, fáklyák hoztak most erre a térre, azt jelenti, hogy Csepelen egy világosabb, egy szebb, egy barátságosabb jövő következik.

Mindenkit arra kérek, hogy bíztassa arra környezetét, hogy menjenek el szavazni!

Menjenek el szavazni, és szavazzák le, húzzák ki a most regnáló Fidesz vezetést.

 

A rögtönzött fáklyás gyűlésen megjelent és gondolatait megosztotta a résztvevőkkel Szigetvári Viktor politológus, az Együtt-PM társelnöke is.

 

Köszönöm szépen mindenkinek – mondta Szigetvári Viktor –, aki eddig is segítette Horváth Gyula kampányát, és mindenkinek köszönöm, aki tavasszal dr. Szabó Szabolcs barátom kampányát segítette, de jött akár a Szolidaritás Mozgalomból, akár a helyi MSZP szervezetből, akár a helyi DK-ból, hiszen tavasszal ebben a kerületben (kiegészülve Soroksárral) már egyszer győzött a változás.

 

Szerintem vasárnap is győzni fog és Horváth Gyulát megválasztják polgármesternek.

Fárasztó éven vagyunk túl, már a harmadik választás előtt állunk, mindenki erőnek erejével küzd (sokakat fenyegetnek). Köszönöm azoknak a jelölteknek, akik a többséget fogják alkotni a képviselő-testületben, ebben a kerületben. Komoly kockázatot vállaltak: fiatalok, idősebbek, olyanok, akik 3-4 éve még nem politizáltak, s olyanok, akik eddig még nem rendelkeztek politikai tapasztalattal fogtak össze és valósítottak meg egy példás együttműködést!

 

Egy új-zélandi politikus egyszer azt mondta, hogy egyszerű dolog az új-zélandiaknak politizálni, mert csak négy dolog kell nekik! Valaki, akit szerethetnek és politikus; egy hely, ahol dolgozhatnak; egy otthon, ahol lakhatnak; és remény arra, hogy jobb lehet nekik!

Azt gondolom, hogy itt Csepelen ez a dolog összeállt, mert Szabolcs egy szerethető politikus, aki emberközeli, országgyűlési képviselőként sem szakadt el Önöktől, nem szakadt el az itteni, lakótelepi, vagy kertvárosi emberektől. Igenis, lehet tenni helyben azért, hogy több munkahely legyen– nem igaz a Fidesz propagandája, hogy ahhoz fideszes polgármester és fideszes országvezetés kell! Az elmúlt években fideszes kormány és fideszes kerületvezetés mellett sem lett több munka. Gyula alatt ez biztosan megvalósul, s nem lesz szelektálás a közmunkások között (ahogy ez most van). Otthont teremteni lehet, panelprogramot folytatni lehet (ami sokszor leállt, sok kerületben, s itt sem történt meg sokminden).

Tehát jobb lesz a csepelieknek, itt lesznek otthon jobban, ha Gyulát megválasztják!

 

Ha itt, baloldali összefogás eredményeként egy tisztességes baloldali ember lesz a polgármester, akkor remény nyílik arra, hogy 2018-ban majd leváltsuk ezeket a gazembereket.

 

Végül dr. Szabó Szabolcs, Csepel és Soroksár baloldali országgyűlési képviselője kapta meg a szót.

 

Mindenkinek köszönöm, aki eljött ma este, s bízom abban, hogy a vasárnapi választáson is nagyon sokan elmennek szavazni a csepeli választópolgárok közül és meg fogjuk választani Gyulát polgármesternek, s a jelen lévő képviselő-jelöltjeinket pedig képviselőnek!

A mai este szimbólumának, metafórájának a fényt választottuk. Hiszen a fény – mint elhangzott – a reményt sugározza felénk.

 

Szeretnék most felolvasni egy rövid – nem általam írt – szöveget, amely tökéletesen mutatja meg nekünk, miért fontos a fény.

 

„Goethe utolsó szavai: több fényt!

Amióta feltápászkodtunk a primitív lét iszapjából, egybehangzóan ezt kiáltjuk: Több fényt!
Napfényt. Fáklyafényt. Gyertyafényt, neonfényt, villanyfényt.
A fény száműzi a sötétséget barlangunkból, megvilágítja az utakat és a hűtő belsejét. Elárasztja az éjszakai játékok színterét. Kicsiny sugárban vetődik a paplan alatt olvasott könyvre, mikor már rég aludnunk kéne.
A fény több mint watt és lux - a fény metafora.

A Te szavad lámpás talpam alatt,
Fel-fel, hogy soha ne hunyjon ki a fény!
Vezess drága fény át a sűrű homályon.
Te vezess vakon! Az éj sötét, messze az otthon,
Te vezess vakon!
Élek, ébredek, fényedet látom!

A fény a tudás.
A fény az élet.
A fény a fény.”  (Miért éppen Alaszka? – Északi fény – Chris szavai – A szerkesztő megjegyzése)

 

A rendezvény zárásaként Horváth Gyula ismét megköszönte mindenkinek, hogy eljöttek, időt szakítottak egy kis sétára, s arra, hogy elhozzák a fényt, nemcsak nekünk, hanem az egész kerületnek!

Ez a jelkép, ami itt, az egészségügyi szolgálat szakorvosi rendelőintézete előtt most megtestesült, ez a jelkép fogja fémjelezni a következő öt évet is.

Mindenkinek kívánom, hogy legyen boldog öt esztendeje, legyen sikeres öt esztendeje, és legyen vidám öt esztendeje.

Köszönöm szépen, hogy itt voltak, a viszont látásra – köszönt el a polgármester-jelölt.

 

21. kerületi Hírhatár Online

 

Utoljára frissítve: 2014-10-11 12:46:17

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>