. Ma Auguszta napja van.
Tessék mondani, ez a tábla mit nem jelez?
2019-04-06 15:32:29
Tessék mondani, ez a tábla mit nem jelez?

Tessék mondani, ez a tábla mit nem jelez?

A hírek arról szólnak, hogy elkeserítőek a jövő kilátásai. 

 

A környezetvédelmi előre jelzések azt mutatják, hogy 15 éven belül akár katasztrofális változások is előállhatnak. A legnagyobb bajt a légszennyezés következtében beálló üvegházhatás okozhatja. Az emberiségnek a baj elkerülése végett olyan intézkedéseket kéne tennie, ami gyorsan és alaposan csökkentené a káros anyag kibocsátást.

 

Csepelen mintha éppen ellenkező irányba menetelnének a dolgok! Az ATEL erőműve, - hogy bizonyítsa korszerű, és emberközpontú tevékenységét - egy jó ideig tájékoztatta a népet arról, hogy milyenek a légszennyezési adatok a kerületben. A fülkeforradalom után hatalomba kerülő vezetőket bizonyára zavarta a villogó lámpán az elkeserítő számok. (Ma már az erőmű - még - az Alpiq tulajdona, de ők sem fordítanak gondot az üzemeltetésre. - A szerkesztő megjegyzése.)

 

A tömegével kivágott fák, a bedugult utakon pöfögő autók, a mindenhol látható szemét, a korszerűtlen tüzelési körülmények mind a légszennyezést, a katasztrófa bekövetkeztét segítik elő. Borbélyék bizonyára nem bánták tehát, ha tönkrement a légszennyezési értékeket közvetítő Szent Imre téri jelző tábla. Így nem mutatja nap, mint nap regnálásuk végzetes következményét.

 

A multi és más vállalkozások által befizetett nem kevés pénzt nem a katasztrófa megelőzésére, hanem saját újraválasztásukat megalapozó kampánytevékenységre fordítják. Csillagtelepen is telepítettek táblákat, amiken türelmet kérnrk a felújításhoz. Ez az ő nyelvükön azt jelenti, hogy türelmesen vegyük tudomásul, hogy az öreg, de egészséges fáinkat, (ahogy szokták) kivágják, hogy játszóteret, focipályát, dühöngőt építsenek.

 

A közpénzt nyugdíjasok évi egyre gyakoribb dunai hajózására, fűtengerbe virágágyások telepítésére, játszóterek garmadáinak építésére, arénákra, tornatermekre, birkózó csarnokok építésére fordították, és nem törődtek a környezetvédelemmel.

Nem tudják, hogy aki nem törődik a környezettel, az nem törődik az emberrel.

De lehet, hogy tudják!

 

Horváth Gyula

 

Forrás: facebook.com

További híreink
Munka vagy ellehetetlenítés?!
"Az elmúlt napon a Momentumos ellenzéki képviselőtársam Dukán András Ferenc facebook hivatalos oldalán közzétett egy bejegyzést, miszerint konzekvensen együtt szavaztam a...
2019-11-13 21:23:29, Hírek, Vélemény Bővebben
Botrányosan rossz közlekedési kapcsolatok...
Horváth Gyula önkormányzati képviselő a reménybeli atlétikai fejlesztések kapcsán foglalta össze gondolatait közösségi oldalán.
2019-11-13 21:11:19, Hírek, Vélemény Bővebben
Csepel - a Buckai Szövetség nézőpontjából...
Egy DK-s és egy Momentumos vélemény után most újabb nézőpontból szemlélhetjük meg a november 6-ai csepeli képviselő-testületi ülést... Volt-e valós szándéka az ellenzé...
2019-11-08 15:31:51, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
250 ezer szavazót veszíthetett eddig a Fidesz a kegyelmi botrány miatt – derült ki a 21 Kutatóközpont friss, r...
Bővebben >>