. Ma György napja van.
Szívatás!
2018-06-06 09:30:48
Szívatás!

Szívatás!

Borbély Lénárd egy nem oly régi testületi ülésen arról ömlengett, hogy már eltávolították a 2010 előtt a Polgármesteri Hivatalban dolgozók javát. „Alig vannak már a régiek” dicsekedett! 


Ez meg is látszik a munkájukon! (Itt helyhiány miatt csak az elkönyvelt kétmilliárdos maradvány esetét említem elrettentő példának.) A mostani hivatalnokokat nem a törvények és a rendeletek szabályozzák, hanem a fideszes politikai vezetéstől való félelem! 
Beleértve a jegyzőt is!
- Hiába írja elő rendelet, hogy a frakciók képviselői irodájára költséget lehet elszámolni, ha ellenzékiről (DK) van szó még akkor is húzzák-halasztják, ha annak semmi oka sincs! A jegyző a Városgazdához, az vissza az alpolgármesterhez, aki a műszakhoz utalja, - majd újra elölről ismételve - hogy kifárasszák az igénylőt. Így lett a negynenezres 2017 decemberi takarítási, javítási számlából 2018 május végi kifizetés. Közben a vakolat szakad, a bűz elviselhetetlen, a vállalkozó vigasztalhatatlan.
- Mivel tiltakozásul a Németh Szilárd számára közpénzből a Daru dombon rendezett kampányesemény testületi elfogadásának ülésére nem mentem el, a tiszteletdíjamat elvonták. Hiába van másodfokú bírósági határozat arról, hogy Alkotmánybírósági felülvizsgálatot igényel az ügy, - mert jogtalan - ha a testület saját tagját bünteti. Hiába bizonyos a törvénytelenség – mégis a hivatali emberek félelmükben inkább megfeleltek a politikai elvárásnak és azonnal bűntettek, mintsem a jogi normák szerint járnának el! 
- Az életben lévő törvény szerint több mint két éve nem kéne vonni a nyugdíjjárulékot tőlem! Ezt a rendelkezésre álló adatokból bizton tudják az illetékesek is. 

 

Szívatásból vagy tudatlanságból mégis vonják! 

 

Az adóhatóság figyelmeztetett a polgármesteri hivatal bűnére. Megjelölte a törvényi helyet, és a visszafizetési határidőt, (2hét) hogy a törvényesség helyreállítását kérjem. Írásban postán ajánlva előterjesztettem követelésemet a jogtalanul vont pénz visszafizetésére, mégsem történt semmi! Az illetékes meg a jegyző azt mondja, hogy ők válaszoltak a kérésemre. Ami maga a szívatás pofátlanságba csapó magasiskolája, mert nem válaszoltak! Majd helyesbítettek, hogy a képviselői postaládámba rakták. Nem rakták! Később azt mondták, hogy azért nem értesítettek, mert nem tudják a címemet. (Persze a büntetéskor elvonáskor nincs ilyen problémájuk! Nem tollas a hátam?)

 

Folyamatosan veszítenek pereket, büntetésként, visszafizetési és bűntetési pénzeket, Választó Bizottsági elmarasztalásokat, Adatvédelmi figyelmeztetéseket, Kúriai fenyítéseket még sem változik semmi!

 

Nem is az a legnagyobb baj, hogy az ellenzékkel ilyen törvénytelenül járnak el, hanem az, hogy ennek százszorosát követik el a kisemberekkel szemben! Azokkal, akiknek nincs módjuk ezt felhánytorgatni, csak elviselni! Őket is ezerrel szívatja ez a rendszer! 

 

Úgy látom, hogy Borbély Lénárd öntelt ömlengése a 2010 előttiek eltávolításáról nem más, mint a fideszesek visszaérkezése Csurka István radikális szélsőséges politikus gondolatának parafrázisához: a szakértelem szoclib praktika!

De mi lett a mostani jegyzővel, pénzügyi főtanácsadóval, meg néhány munkatárssal akik akkor is hivatalban voltak? Ők meg felejtenek? 

 
2018-06-05.
 
 HGy.
További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>