. Ma Márk napja van.
Rezsibiztos hidalva
2015-01-20 19:31:50
Rezsibiztos hidalva

Rezsibiztos hidalva

Csodálkozva kapkodja az ember a fejét, mert mást sem lát mostanában, mint azt, hogy Fideszes korifeusok itt is – meg ott is sportvezetők akarnak lenni. Úgy vélik, ha a nagy főnöknek lehet, akkor nekik is jár. Egy-egy sportkub vagy szakosztály elengedhetetlen ahhoz, hogy ebben a mai urambátyám világban valaki úrnak érezhesse magát. - írja Horváth Gyula önkormányzati képviselő (DK) saját blogjában.

 

A rezsibiztosként kétes dicsőséget szerzett Németh Szilárd is kinézte magának a birkózást.

 

A szövetség elnöke akar lenni! Igényét arra alapozza, hogy valaha, gyermekkorában párszor járt a csepeli birkózó teremben. Valószínűleg így van, habár erre vonatkozó szemtanúkat nemigen találni Csepelen.

 

Az érv mégis igen gyengécske akkor, amikor az ellenfél Hegedűs Csaba a „tuskirály” olimpiai és világbajnok, sikeres szövetségi kapitány. Mi lehet az a nyomós ok, ami miatt egy serdülőben valaha szőnyegre lépett ember veszi magának a bátorságot és beszáll a világbajnokkal szemben? Könnyen megadható a válasz: a pénz! Németh Szilárd is azzal akarja legyőzni a világ birkózásának egyik élő csillagát, hogy pénzt hoz a sportba. Hogy hoz vagy nem, azt nem tudhatjuk!

 

Azt sugallja, hogy hoz, ez tisztán látszik! Pedig nem olyan időket élünk, hogy olyan könnyűnek ígérkezne a pénzgyártás. Elszálltak a mézeshetek a Fidesz felett, és a hét szűk esztendő fellegei tornyosulnak a horizonton. Nem hogy költségvetési pénz nem lesz, hanem, ha így folytatódik, még költségvetés sem! Tehát a rezsibiztos pénze virtuális, mint az árnyék! Mennél mélyebbről világítják, annál nagyobbnak látszik!

 

Villantani azért mégis kéne valamit! Erre meg ott van a beígért csepeli birkózó csarnok.

Csepel lesz a birkózás Felcsútja! Még polgármester korában elboronálta, hogy a patinás Csepeli Birkózó Clubnak ő lesz az elnöke. Úgy látszik, hogy arra azonban nem terjedt ki a figyelme, hogy a közgyűlést szabályosan bonyolítsák le. Úgy lett elnök a közgyűlésen, hogy nem is volt tagja a Csepeli Birkózó Clubnak, sőt hivatalosan oda meg se hívták.

 

Csepelen a vezetés legitimációjával egyéb kérdésekben is óriási problémák vannak. A birkózó szövetség ügye csak bokréta a mentén! Hallani, hogy bíróság vizsgálja a közgyűlés szabályosságát, de ítéletét megelőlegezve mégis elnökként vetette magát a kampányba a rezsibiztos. Úgy tetszik, hogy Németh Szilárd tehát egy illiberális rendszer, kétes legitimitású embereként kíván legitim elnökké válni a Magyar Birkózó Szövetségben. Azért, mert ismeri a mondást, hogy amit nem tudsz tönkretenni, annak állj az élére.

 

A tettek azt mutatják, hogy Németh Szilárd és Borbély Lénárd 2010 óta mindent megtett azért, hogy kiirtsa Csepelről az élsportot. (A birkózással együtt) Elvonták a korábban rendszeresített élsporttámogatást, bojkottálták a 100 éves évfordulót, hatóságilag zaklatták a sporttelepet, nem engedték az iskolásokat a Csepel SC pályáira, hagyták, hogy elzárják a fűtést, meg a meleg vizet stb. Az eredmények mégis jöttek!

 

Azért, mert a sportolók, az edzők, a szakvezetők, a szülők és szponzorok, a Magyar Birkózó Szövetség támogatásával csodát tettek! Ezt akarja saját maga fényezésére megkaparintani most „potom” négyszázmillió forintért, a rezsihuszár.

 

De honnan is lenne ez a pénz? Mindenki úgy tudja, hogy az országos költségvetésből. Ebben a zavaros helyzetben ez olyan bizonytalan, mint a kutya vacsorája. De ott van biztosítéknak Csepel Önkormányzatának költségvetése. Ott majd (mint a tavalyi sörsátorra) eldugják a sorok közt azt a négyszáz gurigát oszt annyi! Ha bukovári van, majd Lénárt elviszi a balhét!

 

Mert a Birkózó Szövetség elnöki posztjára mint egy falat kenyérre, annyira szükség van.

 

Ha nincs lóvé, nincs sarzsi sem. Lóvé nélkül Szilárd sose lesz birkózó szövetségi elnök, aztán hogy áll a Deutsch, meg a Kubatov mellé?

 

Persze a számítások azt mutatják, hogy egy csarnokhoz, meg szállodához bőven elég lenne kétszáz millió is, de ha a gázszerelő, vagy a műkörmös építi, (az ő végtelen nagy szakértelmével) akkor a négyszáz is kevés lehet.

 

Meg az ünnepség sorozatra, kampányra, támogatókra, sörre, szponzorra, felvonulásra, meggyőzésre is kell ám keret! És szobor is kéne, az olvasó munkás helyére! Egy gumifülű kisfiúról, aki a tus előtt szabályosan hidalva nagyot álmodik, de közben a keze belelóg a bilibe!

 

Horváth Gyula

 

"Hiszen elmúlsz húsz és elmúlsz negyven,
És elmúlsz lassan, szépen és csendben." (Rapülők - Geszti Péter)

 

Forrás: hgyula.blog.hu

 

Utoljára frissítve: 2015-01-20 19:34:18

További híreink
Munka vagy ellehetetlenítés?!
"Az elmúlt napon a Momentumos ellenzéki képviselőtársam Dukán András Ferenc facebook hivatalos oldalán közzétett egy bejegyzést, miszerint konzekvensen együtt szavaztam a...
2019-11-13 21:23:29, Hírek, Vélemény Bővebben
Botrányosan rossz közlekedési kapcsolatok...
Horváth Gyula önkormányzati képviselő a reménybeli atlétikai fejlesztések kapcsán foglalta össze gondolatait közösségi oldalán.
2019-11-13 21:11:19, Hírek, Vélemény Bővebben
Csepel - a Buckai Szövetség nézőpontjából...
Egy DK-s és egy Momentumos vélemény után most újabb nézőpontból szemlélhetjük meg a november 6-ai csepeli képviselő-testületi ülést... Volt-e valós szándéka az ellenzé...
2019-11-08 15:31:51, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>