. Ma Auguszta napja van.
Portálok parlagon
2014-12-31 13:02:20
Portálok parlagon

Portálok parlagon

„Az üres üzletek kirakatainak esztétikai rendezésére és innovatív kedvezményes hasznosítására pályázatot írt ki a Pestszentlőrinc-Pestszentimre és Csepel önkormányzata - közölte a közreműködő Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) – erről írt 2014. augusztus utolsó napjaiban a hirkomp.hu hírportál.


A közlemény szerint a kedvezményes konstrukció keretében az üzletek felújítási és használati költségeit, valamint a végezni kívánt tevékenység gyakorlásához szükséges ráfordítást beszámítják a bérleti díjba. A nyertes vállalkozások az elvégzett felújítások költségét 3-5 éves időtartamra kötött szerződés keretében lakhatják le. A Rögtön jövök című pályázat lényege, hogy a rendezetlen portálokkal most csupán városképet rontó helyiségek újra funkcionálisan működjenek - írja a közlemény. A kerületi önkormányzatok tulajdonában lévő utcai vagy udvari bejáratú, földszinti, üresen álló, de hasznosítható helyiségekre 2014. szeptember 15-ig  mikro-, kis- és középvállalkozások egyaránt pályázhatnak. A jelentkezésnek nem feltétele, hogy a cég székhelye az adott kerületekben legyen.  A további részleteket tartalmazó pályázati kiírás megtalálható az önkormányzatok, a BVK és a program hivatalos honlapján” – volt olvasható az MTI augusztus 29-i hírében.

 

Jól hangzik a dolog – fűzte hozzá megjegyzését a hírhez a hirkomp.hu –, bár van egy kis szépséghibája: az MTI közleményt megelőzte a négyéves semmit-tevés, fűszerezve egy tavaly szeptemberi közleménnyel, amely ugyanezt a feladatot tűzte ki. A programhoz már akkor csatlakozott Csepel, ám az óta sem történt semmi. Most, a 2014-es önkormányzati választási kampányban ismét előhúzták a feledés homályából, leporolták, s megpróbálják eladni, mint friss kezdeményezést…

 

Emlékszünk mindenre és nem dőlünk be az ígérgető mellébeszélésnek – jegyezte meg a hirkomp.hu.

 

Íme, a 2013. szeptember 4-ei MTI hír:

Nyolc kerületben indul el ősszel az a fővárosi mintaprojekt, amely az üres üzlethelyiségek, elhanyagolt kirakatok helyzetének rendezését célozza.     A kezdeményezés célja, hogy a régen virágzó, ma üresen álló kirakatokat újra benépesítsék. Az egyik elem egy installáció, amely egységes arculattal teszi rendezetté a kirakatokat, a másik pedig egy olyan jelrendszer és adatbázis, amely alapján kikereshetőek a kiadó üzletek paraméterei.  A Rögtön jövök! elnevezésű programban az I., a II., a III., a IV., a VI., a VIII., a XVIII. és a XXI. kerület vesz részt.  Az Ughy Attila városképvédelmi tanácsnok javaslatára induló figyelemfelkeltő kampány a tervek szerint 50 üres üzlethelyiségben valósul meg. A korábban pályázaton kiválasztott installációk egyszerre jelennek meg, és ezzel párhuzamosan az online adatbázis is elindul, ahol az üres üzlet paramétereiről, bérlési feltételeiről lehet tájékozódni.  Az érintett önkormányzatok az induló vállalkozásoknak határozott időre kedvezményes bérleti konstrukciót ajánlanak. A fővárosi önkormányzat a Forum Hungaricummal közösen valósítja meg a kezdeményezést, és a projekt 5,5 millió forintos összköltségét is közösen állják.”

 

Most, 2014 szilveszterekor, a 21. kerületi Hírhatár Online csak egyetlen dolgot szeretne hozzáfűzni (a fotókon kívül) a felidézettekhez:

 

A csepeli önkormányzat 2014. december 16-ai, rendkívüli ülésén elhangzott: 136 üzlethelyiség áll üresen, kiadatlanul a XXI. kerületben (és 249 a kiadott üzlethelyiségek száma).

 

 

Tehát a csepeli – önkormányzati tulajdonú – üzlethelyiségek 35 százaléka továbbra is üresen áll!

 

 

Az elhanyagolt portálokon pedig nyoma sincs az „esztétikai rendezésnek…”

 

21. kerületi Hírhatár Online

 

Forrás: hirkomp.hu. mti.hu

Utoljára frissítve: 2014-12-31 13:05:40

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Március 31-ig kell érvényesíteni a felsőoktatási diákigazolványokat; ahhoz, hogy az érintettek kedvezményesen ...
Bővebben >>