. Ma Béla napja van.
Nincs abban a helyzetben?
2015-02-15 17:50:11
Nincs abban a helyzetben?

Nincs abban a helyzetben?

Piásnak azt az embert nevezi a köznyelv, aki rendszeres alkoholos befolyásoltság alatt van. Rabjává vált az italnak – írja Horváth Gyula önkormányzati képviselő (DK), saját blogján.

Az a tény, hogy Borbély Lénárd polgármester Ferencvárosban hajnalban (hetekkel ezelőtt – a szerkesztő megjegyzése), az erzsébeti rendőrség járőrei előtt lebukott azzal, hogy ittas állapotban vezette gépkocsiját, magában még nem elégíti ki a piás címet. Akkor azonban, ha igazak a csepeli mendemondák és ez az állapot igen gyakori Borbélynál, jogosan ráéghet ez a megnevezés.

 

A látszat Borbély ellen dolgozik!

 

Valamennyien emlékezünk arra a fényképre, ami a csepeli Közterület Felügyelet irodájában azt demonstrálta, hogy íródott egy levél, amelyiken azon gépkocsik forgalmi rendszámait sorolják fel, amelyik a kerületi (és Fidesz) vezetők járműveit tartalmazta. Nagy ákombákom betűkkel ráírva: NE BŰNTESD MEG!

 

 

Csepelen valószínűleg ezért nem bukhatott meg sem Borbély, sem Németh. Mert arról igen sok csepeli mesélhetne, hogy látta Borbélyt a svábbálon a „WC ajtónak támasztva várakozni a kirendelt önkormányzati kisbuszra. Sokaknak van vizuális élményük arról is, amikor a Németh által elbukott országgyűlési választás után, úgy sírtak a nyilvánosság előtt, mint a választási malacok.

 

Az is megdöbbentő, hogy a legmagasabb csepeli kitüntetést egy csak általuk ismert kocsmárosnak adták. Legendák terjednek egyes Fideszes vezetők rongálásairól, kötekedéseiről a helyi rendőrökkel, és arról, hogy volt olyan aki rokonát hozta ki a rendőrségről, saját mentelmi jogára hivatkozva.

 

A város költségvetésében, és elszámolásában szerepelnek azok a tételek, melyek a piálásaikat takarták. Az egyik év második felében szinte minden hónapban többször is elszámoltattak úgynevezett „születésnapi, meg évfordulós rendezvényeket” közpénzből, és a kerületi szociális intézménnyel finanszíroztatták.

 

Gyakorlattá tették az italozást szolgáló rendezvényeket, amelyek a „Csepeli disznóvágás és a sörsátor” néven jelentettek költségvetési tételeket.

 

A rendőrségtől elvonták a térfigyelő rendszer kezelését és azt saját emberüknek, Sághi-nak - a helyi magánrendőrségként üzemelő, de szakértelemmel és adatvédelmi jogosítványokkal nem rendelkező - Közterület Felügyeletnek játszották át.

 

Aztán a 2014-es helyhatósági választási kampányban bebizonyították, hogy hogyan is kezelik a személyiségi jogokat tartalmazó adatokat. A helyi rendőrséget meg azért „támogatják” közpénzből, hogy azokat a feladatait lássa el (pl. járőrözés), amelyeket hivatása miatt is köteles lenne.

 

Sok itt a meg nem válaszolható kérdés, ami Borbéllyal szembefeszül!

A legnagyobb bajt mégsem ő követte el.

 

Most természetesen egyre másra határolódnak el tőle azok a „barátai”, akik korábban tüzelték, hogy legyen polgármester. Németh Szilárddal együtt mindannyian tudták, hogy „nagy a kabát”, amit Borbélyra erőltettek.

 

A harmincas évét alig meghaladó, Csepeli gyökerekkel csak igen csekély mértékben rendelkező, szak- és helyismeretet nélkülöző ember nem tud egy nyolcvanezres kerületet elvezetni. Frusztrációi, megfelelési bizonytalanságai vannak, amiket nem tud az ital, tivornyák, nagyzás és urizálás nélkül áthidalni.

 

Ezért kell egy Skoda nagy autó neki, meg egy másik /Ford Mondeo/, ami hazaviszi. Természetesen parádés sofőrrel a közkasszából finanszírozva.

 

Borbélynak nem csupán azért kell lemondania, mert lebukott ittas vezetésen, hanem elsősorban azért, mert sem mentális, sem szakmai, sem emberi tekintetben nincs abban a helyzetben, hogy megfeleljen egy budapesti kerület igényeinek.

 

Nagy a felelőssége a Fidesz többségnek. Tarthatják tovább funkcióban Borbélyt, de mivel a problémát nem oldották meg, később még nagyobb erővel fog rájuk törni. Nem csak egy ember sorsa, hanem emberek sokaságának a sorsa van a kezükben. Minél később szánják rá magukat a cselekvésre annál nagyobb fájdalommal jár majd a megoldás.

 

Forrás: hgyula.hu/blog

 

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>