. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Ne bírságold meg!
2014-06-19 15:03:12
Ne bírságold meg!

Ne bírságold meg!

Egy olvasónk megtisztelte bizalmával szerkesztőségünket, s megosztotta velünk felháborodását:

 

Kedves Hírhatár !

 

Felháborodva írom e sorokat, mert 16 órakor bementem az Aldiba, és mivel nincs parkoló az üzlet környékén se, de közterületes az van bőven, így felálltam, mint többi autóstársam (a járdára - a szerk. megjegyzése), és már kifele jőve látom, hogy a kocsimnál vannak a felügyelők. Kértem, hogy ne tegyék, mivel ekkora áruháznak kellene lenni parkolójának. Azt mondták, hogy ez őket nem érdekli, és azonnal 10 000 Ft ra büntettek meg.

 

Ezt felháborítónak tartom, mert akkor tegyenek ki táblát, hogy ott tilos parkolni.

 

De nincs, így! Ezt megint egy pénzlehúzásnak tartom, mert addig míg az Áruháznak nincs parkolója, az Áruháznak kellene kérni, hogy addig, míg nincs megoldás, ezt ne tegyék, mert jön a kánikula, és kézbe cipeljék az emberek a 6-os pakk vizeket?

 

Kérem a Hírhatárt, hogy valami intézkedést tegyenek, nekem 30 napot adtak, hogy befizessem, de én súlyos cukorbeteg vagyok, és elég sokba kerül az ellátásom, ráadásul munkanélküli vagyok.

 

Nagyon megköszönném, ha visszaírnának nekem. Még soha nem fordultam az önkormányzathoz segítségért, mert úgy sem kaptam volna.

 

Megköszönöm sok autóstársammal, hogy ha ez ügybe eljárnának.

 

Üdvözlettel: Sz. M.(név a szerkesztőségben)

 

 

Válasz a levélírónak:

 

Tisztelt Sz. M.!

Felháborodásával nincs egyedül. Ennek az önkormányzatnak, s az általa mozgatott - most már gumibottal is felszerelt, és egyre nagyobb létszámú - közterület-felügyelői csapatának nem ez az első, s nem is az utolsó erősen vitatható lépése. (Elég ha csak a minap kirobbant "Ne bírságold meg" felirattal ellátott kiváltságos listát említjük: az ott szereplő személyek autóit tilos büntetniük a felügyelőknek.)

 

Persze a kényszerűségből szabályt szegő csepelieket könnyű megfogni, megbüntetni, mint ahogy ez Önnel is történt. Azt hiába is várja el tőlük, hogy a büntetést visszavonják: csodák mifelénk nincsenek!

 

Sajnos, mi "csak" egy független internetes hírportál vagyunk (az önkormányzathoz nincs közünk), így segítségként csak a nyilvánosságra hozást tudjuk felajánlani, s eljárásunk lényege a széles körű tájékoztatás lehet: világgá tudjuk kiáltani az Önnel megesett méltánytalanságot.

 

A harminc napon belül, Ön levélben kérvényezheti a büntetés részletekben történő fizetését, vagy egy részének, vagy a teljes összegnek az elengedését. (Sok reményt nem fűzünk ehhez az akcióhoz.)

 

Fordulhat saját önkormányzati képviselőjéhez, legalább kiderül, hogy Önt, vagy pártját szolgálja az illető?

 

Fordulhat segítségért a nemrégiben megválasztott országgyűlési képviselőjéhez, Szabó Szabolcshoz, aki remélhetően némi támogatást tud Önnek nyújtani.

 

Fordulhat az önkormányzat jegyzőjéhez, hogy szüntesse meg az eljárást, és kezdeményezze a parkolási rend egyértelmű jelzését az áruház környékén.

 

Még számtalan tanácsunk volna, ám a mai helyzetben nagy valószínűséggel az Ön zsebe könnyebb lesz 10 ezer forinttal...

 

Kérem, fogadja meg utolsó tanácsunkat: ősszel az önkormányzati választáson olyan pártra, személyre adja voksát, aki változtatni tud ezen a helyzeten...

 

Tisztelettel:

21. kerületi Hírhatár Online

Utoljára frissítve: 2014-06-19 15:04:42

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>