. Ma Béla napja van.
Mitől profi egy zuhanyfej?
2020-11-17 20:08:46
Mitől profi egy zuhanyfej?

Mitől profi egy zuhanyfej?

A spórolás jegyében

 

A környezetvédelem fontosságát hangsúlyozandó, a zuhanyfejek kialakítása is egyre modernebbé vált az idő előrehaladtával. Néhány éve került kiadásra egy olyan modern zuhanyrózsa, ami akár 70 százalékkal is csökkenti az alkalmankénti vízfogyasztást. Ez annak köszönhető, hogy az apró vízcseppek sokkal hatékonyabban takarnak be nagyobb felületet, így jóval kevesebb víz szükséges ugyanannak az eredménynek az eléréséhez. 

 

Persze ez egy teljesen logikus lépés, hiszen ki ne hallott volna korábban a locsolókkal kapcsolatos spórolási elvről. Már a zuhanyfejnél jóval korábban feltalálták a különféle fejeket a locsolókhoz, amik sokat spórolnak a mezőgazdaságban is.

 

Minden valószínűség szerint sokak álma egy ilyen gazdaságos zuhanyfej, de azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy van ennek hátránya is a rengeteg előny mellett. Ilyen például, hogy mivel nagy felületet borítanak be a vízcseppek, nem tartják meg annyira a hőt, mintha kisebb területre koncentrálódnak. Ez oda vezet, hogy valószínűleg a megszokottnál melegebb vizet kell használnunk egy-egy zuhanyzás alkalmával, de mivel nem vesz annyi időt igénybe, így jó eséllyel megmarad a 70 százalékos spórolás. 

 

Okoszuhany?

 

Bár elsőre abszurdnak tűnhet a fogalom, de igenis létezik okoszuhanyrózsa. Hogy mit tud? Ugyanazt, mint minden okoseszköz, azaz gondolkodik helyettünk. Ez nem feltétlenül a legjobb dolog, de itt kifejezetten praktikus. Ebben az esetben a zuhanyfej figyelmeztet, ha túl sok vizet használunk. Egy átlagos zuhanyzáshoz általában 80 liter víz szükséges, így azonnal jelez, ha túlléptük, és a pazarlás fázisába léptünk. 

 

Ehhez a beépített LED égők nyújtanak segítséget, mivel ha elérjük az 50 litert, akkor jelzi, hogy lassan ideje befejezni a fürdést. Az alapvető, egyszerű kialakításnál nem tudod kiválasztani a mennyiséget, aminél jelezzen, így marad a fent meghatározott mennyiség. 

 

Ennek akad egy Bluetooth-os kialakítása is, aminél még a jelző LED színe is választható, és nyomon követhető a fogyasztott mennyiség is. Amikor megnyitásra kerül a tus, a LED zölden világít, majd később vált a meghatározott színekre. 

 

Ahogy látható, ma már minden okoseszköznek minősül, még egy zuhanyfej is. Igazán jó választás lehet abban az esetben, ha nem szeretnénk pazarolni a vizet és vigyáznánk a környezetünkre a hétköznapokban is. Várjuk hát a mielőbbi újításokat, amik még takarékosabbá teszik számunkra a vízhasználatot!

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Színes Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Színes Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>