. Ma Emma napja van.
Miért pont a Munkásotthon?
2015-08-12 15:15:20
Miért pont a Munkásotthon?

Miért pont a Munkásotthon?

Valóban, miért pont a Munkásotthon az a fogalom, ami szakításig viszi a demokratikus ellenzék és a hatalombarát opportunista emberek elkülönülését Csepelen?

A válasz igen egyszerű.

Azért, mert a Munkásotthon nem csak intézmény, nem csak tradíció, hanem jelkép is.

 

Olyan jelkép, mint amilyen Reményik Sándor: Templom és iskola versének mottójául szolgált az erdélyi magyarságnak: „Ne hagyjátok a templomot / a templomot és az iskolát”!

 

A Munkásotthon Csepelen Templom és Iskola.

Valamint évszázados otthon a dolgozónak!

 

A hatalom túlterjeszkedéséről, agresszív befolyás növekedéséről van itt is szó, nem másról. Arról, hogy a Németh Szilárd féle hatalomgyakorlás 2010 óta folyamatos terjeszkedése révén egyre szűkebb helyre kényszeríti a tőle függetlenül szabadon gondolkodókat. A függetlenség ebben az esetben azt jelenti, hogy nem a személyének szóló szolgai alávetettség, hanem a gondolati szabadság az, aminek megvédése elengedhetetlen. Olyan értékeket védenek, a Munkásotthonnal, amelyek nem 1989-ben kezdődtek Magyarországon. A humanizmus, a felvilágosodás, a negyvennyolcas eszmék, és a köztársaság gondolatvilágából táplálkoznak.

 

Ezeket kell félteni, mert ezekre emelt kezet a mostani hatalom.

Láthatja mindenki, hogy a mostani csepeli vezetés a ráció erejével képtelen győzedelmeskedni, mert ezen a téren igen szerényen van elengedve. Az arrogancia, a tekintélytisztelet, a kivagyiság és az emberek megkülönböztetésén alapuló dominancia vágy az, amelyikben erőt mutatnak.

 

Nem voltak képesek négy év alatt megfojtani, kivéreztetni a Munkásotthont.

Azért, mert a csepeli szellemi élet szabad gondolkodói mellé álltak, és ha szerényen is, de fenntartották a szabad kultúra ostromlott várát. Kis táblácskák, szerény összegek, könyvtár és színházbérletek voltak a lokálpatrióta polgári szabadság és a szolidaritás helyi megjelenítői.

 

Nem csak a baloldaliak, de csak a demokraták! A skála a baloldaliaktól a konzervatív demokratákig tartott. Csak az illiberális rendszer agresszív embere, valamint annak fegyverhordozói és kiszolgálói vannak ellene!

 

Azért, mert ennek a vezetői csoportnak a legveszedelmesebb ellensége az szabad akaraton alapuló emberi ész! Ezt akarják kerékbe törni, ennek a gerincét akarják megroppantani, hogy hatalmukat képtelen legyen veszélyeztetni, vagy korlátozni bárki is. Ezért, mindent elkövetnek arra nézve, hogy megakadályozzák ennek a munkás hagyományokkal rendelkező településnek a szabad szellemi, intellektuális fejlődését. Tudják, hogy tobzódhatnak a hatalomban bárhogy, de amíg a szellem e szabad fellegvára létezik, nem lehetnek nyugodtak!

 

A mostani csepeli vezetők, az itt egy jó évszázada kialakult hagyományokkal szemben egy más világot akarnak!

Olyant, ahol a tudás és a kultúra valahol a háttérben, meghunyászkodva kullog a hatalom járszalagján!

Olyant, ahol a művészet, - a hatalom általa kreált hivatalnokok alá törve- az indulatok szeszélyére bízva, felügyelve azt teszi, amit engednek neki. Felvigyázva, korlátok közé szorítva, eltorzítva és elzárva a nyilvánosságtól az emberi gondolatok új kifejezésének eszközeit. Kimondva, vagy kimondatlanul bevezeti a cenzúra nyílt, vagy hamis módszereit. Ezt akarja megvalósítani, ezért tör az évszázados hagyományokat ápoló Munkásotthon életére.

 

Ez az igénytelen erőszak-hatalom immár majdnem mindent elért, majdnem mindent maga alá nyomott Csepelen, csaknem teljes sikert ért el.

 

A Munkásotthon kemény falatnak bizonyul.

 

Az arcátlan és hatalmi hazudozás teljes eszköztárát felhasználja a kommunikáció a Munkásotthon lejáratására. Köztulajdonba vételről beszélnek, miközben a teljes lenyúlásra törekszenek. Az együttműködni szándékozó kezeket eddig olyan durván és keményen rúgták félre, hogy esélye nem lehetett az együttműködés reményének. Most meg a sértettség agresszivitásának mondják cselekedeteiket?

Átlátszó trükkök ezek arra, hogy igazi foguk fehérjét eltakarják.

 

Nagyon nem megy nekik!


A MUNKÁSOTTHONT A FIDESZNEK NE HAGYJÁTOK!


Horváth Gyula


Forrás: hgyula.hu/blog

 

Utoljára frissítve: 2015-08-12 15:16:45

További híreink
Munka vagy ellehetetlenítés?!
"Az elmúlt napon a Momentumos ellenzéki képviselőtársam Dukán András Ferenc facebook hivatalos oldalán közzétett egy bejegyzést, miszerint konzekvensen együtt szavaztam a...
2019-11-13 21:23:29, Hírek, Vélemény Bővebben
Botrányosan rossz közlekedési kapcsolatok...
Horváth Gyula önkormányzati képviselő a reménybeli atlétikai fejlesztések kapcsán foglalta össze gondolatait közösségi oldalán.
2019-11-13 21:11:19, Hírek, Vélemény Bővebben
Csepel - a Buckai Szövetség nézőpontjából...
Egy DK-s és egy Momentumos vélemény után most újabb nézőpontból szemlélhetjük meg a november 6-ai csepeli képviselő-testületi ülést... Volt-e valós szándéka az ellenzé...
2019-11-08 15:31:51, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>