. Ma Auguszta napja van.
"...mi marad meg abból, amit valójában demokráciának hívunk?"
2018-06-06 09:23:00

"...mi marad meg abból, amit valójában demokráciának hívunk?"

Tisztelt Csepeliek!

 

A mai napon (május 31-én) lemondok a csepeli képviselő-testületben betöltött mandátumomról.

 

Döntésemet hosszas mérlegelés előzte meg, és arra kellett jutnom, hogy nem tudom a továbbiakban azzal a hittel és elszántsággal végezni a képviselői munkát, amit elvárnék magamtól. Ebből következően pedig le kell mondanom.

 

A Párbeszéd Magyarországért képviselőjeként az elmúlt években mindig igyekeztem hű maradni nevünkhöz, mindig nyitott voltam arra, hogy meghallgassuk egymást. Hittem, hogy a politikai ellenfeleink nem az ellenségeink és a demokrácia arról is szól, hogy képesnek kell lennünk mindig a párbeszédre, a viták higgadt lefolytatására, és az észérvek megfogadására.

 

Sajnos az elmúlt években sokszor megtapasztaltam, hogy ez mennyire nincs így. Csak egyetlen példa ennek szemléltetésére, hogy majd 4 év alatt többszöri kérésem ellenére egyetlen egyszer sem tudtam Csepel polgármesterével személyesen beszélni. A testületi ülések vitáin sem számított legtöbbször, ha észérveket sorakoztatott fel az ember. Az önkormányzati újság felületein pedig szinte kizárólag akkor találkozhattunk ellenzéki képviselővel, amikor épp lejáratták, semmibe véve a másik fél meghallgatásának legalapvetőbb szabályát is.

Ezek a tapasztalatok már az elmúlt időszakban is komoly kételyeket ébresztettek bennem, hogy tudom-e érdemben szolgálni a képviselőséggel a közösséget. Aztán az áprilisi országgyűlési választások történései érlelték meg bennem a végső döntést, hogy a jövőben nem tudom ellátni a képviselői feladatokat. Nem tudom ugyanis úgy képviselni a csepeli embereket és az általam vallott elveket, ha nincsenek meg az ehhez szükséges minimális feltételek sem.

 

Nincsenek meg a feltételek, mert bár számtalan módon történtek csalások országszerte, ezek nem jártak semmilyen következménnyel. Még akkor sem, ha egyébként bíróság mondta ki, hogy csaltak a Fidesz érdekében a szavazás napján!

Nincsenek meg a feltételek, hiszen előfordulhatott, hogy az önkormányzat, ahol képviselő vagyok, mindenféle lehetséges és törvénytelen eszközzel segítette a saját fideszes jelöltjét, amiről bírósági papír is van. Pedig a polgármester és a testület tagjai épp a törvényesség betartására és betartatására esküdtek fel.

Nincsenek meg a feltételek, hiszen a demokrácia látszatát ugyan őrzi a hatalom, de eközben annyira egyenlőtlen feltételeket teremt, amelyek mellett lehetetlen azt az alternatívát felmutatni, ami egy sokkal boldogabb, kiegyensúlyozottabb, igazságosabb Magyarországról szól.

 

Ha nem bízhatunk abban, hogy megvalósul a kiegyensúlyozott tájékoztatás, ha nem bízhatunk abban, hogy a jog felette áll még az államhatalomnak is, ha kénytelenek vagyunk végignézni, hogy közpénzek tízmilliárdjaiból folyik a kormánypropaganda, akkor mi marad meg abból, amit valójában demokráciának hívunk?

 

Ebben a környezetben nem látom esélyét annak, hogy az általam képviselt értékek érvényre jussanak a közéletben. Ennek hiányában kénytelen vagyok lemondani a képviselőségről. Ha nem így tennék, azzal meghazudtolnám az általam képviselt elveket és elárulnám azokat a választópolgárokat, akiknek köszönhetem a mandátumot.

 

Köszönöm a polgármesteri hivatal és az önkormányzat dolgozóinak, hogy munkájukkal segítették a képviselő-testületet, így engem is.

Egyben szeretném megköszönni minden csepeli lakosnak a bizalmat!

 

Hudák János

 

Forrás: facebook.com

További híreink
Munka vagy ellehetetlenítés?!
"Az elmúlt napon a Momentumos ellenzéki képviselőtársam Dukán András Ferenc facebook hivatalos oldalán közzétett egy bejegyzést, miszerint konzekvensen együtt szavaztam a...
2019-11-13 21:23:29, Hírek, Vélemény Bővebben
Botrányosan rossz közlekedési kapcsolatok...
Horváth Gyula önkormányzati képviselő a reménybeli atlétikai fejlesztések kapcsán foglalta össze gondolatait közösségi oldalán.
2019-11-13 21:11:19, Hírek, Vélemény Bővebben
Csepel - a Buckai Szövetség nézőpontjából...
Egy DK-s és egy Momentumos vélemény után most újabb nézőpontból szemlélhetjük meg a november 6-ai csepeli képviselő-testületi ülést... Volt-e valós szándéka az ellenzé...
2019-11-08 15:31:51, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – ak...
Bővebben >>