. Ma Béla napja van.
Mesterházy a Csiliben - 1.
2014-04-02 09:34:52
Mesterházy a Csiliben - 1.

Mesterházy a Csiliben - 1.

A kormányváltók április 1-én kampánygyűlést tartottak Pesterzsébeten a Csili Művelődési házban, melyen beszédet mondott Mesterházy Attila, az MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP miniszterelnök-jelöltje, az MSZP elnöke. A gyűlés moderátora Budai Bernadett volt, s a kormányfő-jelölt mellett felszólaltak a demokratikus ellenzéki összefogás dél-pesti országgyűlési képviselőjelöltjei is: Burány Sándor, Szabó Szabolcs, Páll Tibor, dr. Hiller István.

 

Mesterházy Attilát portréfilmjével mutatták be a résztvevőknek, majd a demokratikus ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje – nagy ováció közepette – lépett a mikrofonhoz, hogy országjárásának 67 állomásán, de ilyen alkalommal először Budapesten elmondja beszédét. Szavai ismerősen csenghettek azoknak, akik az Operánál tartott demonstráción is ott voltak: a kormányfőjelölt most még részletesebben fejtette ki ottani gondolatait.

 

Bevezetőjében  Mesterházy Attila – 21. születésnapja alkalmából – köszöntötte Budai Bernadettet, majd megköszönve a résztvevőknek a találkozás lehetőségét így kezdte beszédét.

 

Nem sok van már hátra – az Orbán-kormánynak!

Most bele kell húzni rendesen! Hiszen ezekben a napokban még nagyon sok bizonytalan szavazó dönthet arról, hogy elmegy szavazni és kire adja le voksát.

Nekünk itt Budapesten vannak jó ajánlataink, hogy kikre kell voksolni: hallhatták a jelöltjeinket, mindegyikük felkészült, tehetséges, olyan jelölt, akik hosszú évek óta bizonyították azt, hogy a közéletért tesznek ott, ahol élnek. Jó szívvel ajánlom figyelmükbe a jelölteket, akik ma itt vannak velünk!

 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Nem volt ez egy akármilyen kampány eddig sem, és bizonyára a hátralevő napokban is lesz elég teendőnk, mert ekkora „ellenszélben” nem kellett még kormányt leváltani sohasem.

 

Azt látjuk, hogy igazából a köztelevízió, meg a közmédia mást sem csinál, minthogy bennünket sároz, üt-ver, csak negatív színben tüntet fel bennünket. Az, hogy mi mit szeretnénk tenni az emberek érdekében, az őket nem érdekli, mert a végén az emberek még értesülnének azokról a programpontokról, amelyek az ő ételük könnyebbé tételét szolgálhatnák.  Éppen ezért azt látjuk, hogy ezt a negatív kampányt, amit a Fidesz folytat velünk szemben, szépen kiszervezték, részben a közmédiába (amelyre nem kevés pénzt költünk – 70 milliárdos összegről van szó). A közmédia arra lenne, hogy minden párt rendezvényéről beszámoljanak, ahogy azok zajlanak a kampányban. Így lenne tisztességes.

De nem ezt teszik! Hanem minden egyes hír kapcsán csak negatív aspektusban mutatják be az Összefogást, az együttműködés listáit és annak politikusait.

 

Aztán van még egy szervezet, amely folyamatosan mocskol bennünket: ez a CÖF. Tudják: a Civilbe Öltözött Fideszesek, akik plakátokon is kitettek bennünket, engem például köztörvényes bűnözőként, és a kollégaimat is. Én be is pereltem őket!

 

Meg s kérdezték tőlük egy sajtótájékoztatón, hogy mit szólnak ahhoz, hogy én bepereltem őket? Azt válaszolták, hogy nem tudják, hogy én bepereltem-e őket. Ők csak annyit tudnak, hogy egy Mesterházy Attila nevű, veszprémi lakos beperelte őket. Aztán megkérdezték a sajtóban, hogy van ez? Mondtam, hogy lebuktam, igen, én vagyok!

 

De nem csak ez a „fantasztikus”ezekkel a Civilbe Öltözött Fideszesekkel – akik egyébként nagyrészt szintén közpénzből kampányolnak velünk szemben – az is érdekes, hogy működik az MTI?!

Ami a Fidesznek kellemetlen sajtótájékoztató, azt ők megoldották: egyszerűen nem írják le! Nem adnak róla hírt, s agyonhallgatják!

Írtunk is nekik levelet ez ügyben, s megkérdeztük, hogy van ez?  Meg a köztelevíziónak is, hogy milyen szerkesztési norma az, hogy a riportereik „köröznek bennünket” az utcán, mert „annyira akarnak segíteni”, hogy az információink eljussanak a nézőkhöz?

A válaszlevélben ezt írták: a köztelevízió szerkesztési rendjébe semmilyen párt nem szólhat bele, így mi sem!

Azt a mindenit! Ez a BBC-standard? Ezt látjuk a képernyőn…

 

Ennél már csak az a szebb, hogy a Nemzeti Választási Bizottság döntött arról, hogy megbüntetik az ATV-t! azért büntették meg 1 millió forintra az ATV-t, mert elkövették azt a hibát, hogy az Orbán-nagyrendezvényt és a Békamenetet, Békemenetet – bocsánat - azt is közvetítették az elejétől a végéig, és a mi vasárnapi nagyrendezvényünket is közvetítették! Ahogy azt kell, tisztességgel!

Na, hát nem hiszik el, feljelentették őket – nem mind a két rendezvényért! Valahogy úgy alakult, hogy csak az egyik rendezvényért jelentették fel őket: nem találják ki melyikért? Természetesen a mi rendezvényünk miatt! Úgy kellett nekik végigcsinálni ezt az egész procedúrát, hogy nem engedték meg nekik elmondani a saját véleményüket. Az utolsó pillanatban kaptak egy meghívót nagy nehezen, de akkor siettek is, hogy el ne késsenek, és elmondják érveiket, hogy miért nem jogos a bírság és miért nem jogos a felvetés. Aztán meg sem hallgatták őket, s „elmeszelték” őket 1 millió forintra! Azért, mert a mi rendezvényünket közvetítették, s az politikai reklámot tartalmazott!

Bezzeg a Békemenet, Orbánnal egyetemben „nem tartalmazott” semmiféle politikai reklámot!

Annak a televíziónak, amely korrekten mind a két esélyes nagyrendezvényéről tisztességgel beszámol, az a „jutalma”, hogy megbüntetik 1 millió forintra, mert a mi rendezvényükről (is) beszámolt.

Ha mást nem is tudunk, de adjunk ezért az ATV-nek egy tapsot! Kevés olyan televízió van, amely tisztességgel végigcsinálja ezt a kampányt!

 

Ömlik a nyakunkba a sikerpropaganda. „Orrba-szájba” azt látjuk, hogy Magyarország jobban teljesít! Gondolkodtam rajta, hogy nem sok ez, hogy ezt így magukról mondják? Képzeljék el, a miniszterelnök Nagykanizsán járt, és őszinteségi rohamot kapott – ritka, ritka, valljuk be ritka – s, azt találta mondani Nagykanizsán (megvilágította, hogy miért van ez így): „Kérem, az öndicséret olyannyira fontos dolog, hogy azt nem bízhatjuk senki másra, azt csak saját magunk csinálhatjuk!”

Hát – mondom – tudjátok mit? Ezt betartjátok! Tény és való, végre egy ígéret, egy mondás, ami nemcsak a szavak szintjén, de a valóságban is így van!

 

Ömlik a nyakunkba ez a reklámkampány: „Magyarország jobban teljesít!” 800 millió forintot költöttek erre a reklámkampányra, hogy bevezessék ezt a szlogent, azt a színvilágot, aztán megjelent ez a színvilág és szlogen a Fidesz plakátjain is! Látják, akármerre járunk az országban, meg itt a fővárosban is, minden Fidesz-táblán ez a szlogen szerepel, meg valamelyik csodacsatár-jelölt.

Nagyon érdekes, hogyan került ez a szlogen a Fideszhez! Tudják hogyan? Képzeljék el, írt a Fidesz pártelnöke a miniszterelnöknek egy levelet, - komolyan! – és azt kérte a miniszterelnök úrtól, hogy ő annyira egyetértett ezzel a szlogennel és ennek tartalmával, hogy szeretné elkérni ezt az egész reklámkampányt, hogy hadd használhassa a fidesz, mert ők annyira azonosulnak ennek valóságtartalmával. A miniszterelnök dilemmázott egy ideig, hogy szabad-e ezt, odaadni a Fidesznek a kormány-szlogent, a kormány-reklámkampányt? Aztán hozott egy bölcs döntést: azt mondta, igen! De nem ingyért! Mégiscsak 800 millió forintot fizettünk érte – mindannyian, mert ennyibe került a közpénzből! –, ezt ingyen nem lehet, csak pénzért! Meg is határozták az árát: 200 ezer forintért!!!

 

200 ezer forintért odaadta a kormány a teljes reklámkampányt a Fidesznek! Így most láthatjuk, hogy mindenhol ott virítanak büszkén ezek az emberek narancssárgában, s használják ezt a kampányt! Gondolták, hogy még nem volt elég ez a költés, s még utólag is rátettek egy lapáttal, s ez után is hirdették ezeket a szlogeneket, míg a Kúria el nem tiltotta őket! Mert, hát végül kiderült, hogy a politikai reklám tartalma alapján kell eldönteni, hogy az társadalmi hirdetés-e, avagy nem. A kormány úgy gondolta, hogy ő nem politizál, ő egy független, semleges szervezet, a miniszterelnök semleges személy (előbb is levelezett a Fidesz elnökével, végül is ez „logikus”).

Hál’Istennek, végül eltiltották őket ettől a törvénysértéstől! Addigra azonban már kellő mennyiségű közpénzt elköltöttek arra, hogy bizony tudják segíteni a saját kampányukat.

 

Márpedig kérem, azért lenne miért szembesíteni a miniszterelnököt! Ma is mondott egy jót, s gondolkodtam is rajta, hogy ez mit jelenthet? Azt mondta az Orbán, hogy valami nagy győzelem, nagy siker, kis győzelem, kis siker…

Olyanokat tud mondani manapság a miniszterelnök, mintha tényleg, már egyre inkább elfáradna – sajnos mi is egyre inkább belefáradunk abba, amit csinál! Ezért kellene őt szembesíteni végre!

Az a probléma, hogy állandóan arról beszélnek, hogy itt tulajdonképpen mindenki jól él! Magyarország a csúcson van, tulajdonképpen a gazdaság is jobban teljesít, az emberek jobban élnek! Az összes problémát megoldották, amit kitűztek célul maguknak 2010-ben!

 

Sajnos, a lakájmédia nem szembesíti a miniszterelnököt azzal, hogy ez a valóság nem létezik, ez a Magyarország egy tündérmese (a legbonyolultabb kérdés, amit feltettek a miniszterelnöknek, hogy mi a kedvenc színe?), a valódi médiát meg nem engedik a közelébe! Sőt a választópolgárokat sem nagyon engedik a közelébe, kivéve a Fidesz hívő tagozatát, azok is csak zászló nélkül mehettek be egy rendezvényre. (Szerencsétlen Fidesz-aktivistákat Fidesz-zászlókkal nem engedték be az Orbán rendezvényére – gondolták hátha megverik vele az Orbánt? Nem tudom.) Nagyon érdekes, de ők egy más típusú párt, maradjunk annyiban. Vigyáznak a miniszterelnökre, mint a hímes tojásra!

 

Ezért gondoltam, hogy érdemes kihívni egy vitára. Egy miniszterelnök-jelölti vitára, hogy beszéljük meg már az ország dolgait! Én is járom az országot, most már több mint 70 helyen jártam, s van egy összehasonlítási alapom arra, hogy amit ő mond, meg ami a valóság, a kettő között mekkora a különbség? Mint Makó és Jeruzsálem között a távolság, nagyjából kétszer! Mert effektív az az ország nem létezik, amiről ő beszél!

 

Ezért akartam vitatkozni, s ezért akarták a jelöltjeink is, hogy vitatkozhassanak mind a 106 körzetben! Mert, körülbelül ugyanezeket a hülyeségeket mondják a körzetekben is a helyi jelöltjeik. (Ragadós!) Ezért gondoltuk, hogy jó lenne egy vita, s azt gondoltuk, a miniszterelnök vállalni fogja ezt a vitát! 1998-ban még ő maga politikai hirdetésekben követelte az akkori miniszterelnöktől, Horn Gyulától, hogy üljön le vele vitatkozni. Azt is mondta, hogy egy demokratikus országban a miniszterelnök nem engedheti meg magának, hogy ne üljön le vitatkozni, s ő azért dolgozik – ezt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek –, hogy soha ne lehessen Magyarországnak olyan kormányfője, aki azt mondhatja saját magáról, hogy őneki nincs alternatívája!

 

Hát, mennyit változik az élet: eltelt pár év, s ő maga mondja saját magáról, hogy ő miért vitatkozna bárkivel is, neki nincsen alternatívája!

 

Tudják, ez úgy van, hogy Hál’Istennek, a felcsúti focicsapat sem válogathatja meg ellenfeleit a bajnokságban, hát, bizony a Fidesz sem válogathatja meg ellenfeleit! Mert bizony az emberek, a nép, a szavazók tudják megmondani, hogy mi az alternatíva és ki az alternatíva!

Bizony, ebben a tekintetben mi vagyunk az alternatíva, a mi jelöltjeink az alternatívák, a mi miniszterelnök-jelöltünk az alternatíva, mert mi vagyunk a Kormányváltó Erő!

Mi vagyunk azok, akiknek reális esélyünk van arra, hogy leváltjuk ezt a kormányt!

 

Mondják el mindenkinek, hogy bizony, minden más pártra leadott szavazat, vagy aki otthon marad, kérem, Orbán Viktor hatalmon maradását segíti. Ugyanis, ha más pártra adják le a szavazatot, az vagy elvész, vagy a kormányváltás szempontjából veszik el! Ezzel nem akarok egy másik pártot sem leértékelni! Egyszerűen realitásról beszélek!

 

Ha valaki kormányváltást akar, annak egy lehetősége van: a kormányváltók listájára és a kormányváltók jelöltjeire adja le szavazatát.

 

Aki pedig otthon marad, és nem jön el szavazni az – olyan, mint a boltban, ahol kiírják, hogy a pénztártól valótávozás után reklamációt nem fogadunk el – elveszti azt az esélyt és lehetőséget, hogy befolyásolja, mi lesz itt Magyarországon! Nem tud beleszólni abba, mi történjen a nemzettel, mi történik ő vele a következő években!

 

 

Kérem, ahogy rögtön az elején is bíztattam Önöket, menjenek el szavazni, és vigyék el az összes ismerősüket, összes rokonukat, az összes szomszédjukat. Ők is legyenek ott a szavazófülkében, és támogassák a jelöltjeinket!

 

(Folytatása következik!)

 

21. kerületi Hírhatár Online

Utoljára frissítve: 2014-04-02 09:57:21

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Színes Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Színes Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>