. Ma Andrea napja van.
Lengyelország csak egy ugrás!
2014-02-27 20:08:35
Lengyelország csak egy ugrás!

Lengyelország csak egy ugrás!

A Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet meghívására szerkesztőségünk képviselője is ellátogatott az Utazás Kiállításra.

 

Bakonyi Erika, a képviselet igazgatója a lengyel standon elmondta, hogy az elmúlt évben a magyar turisták körében jelentősen növekedett az érdeklődés Lengyelország iránt. A több látogatással egyidejűleg a képviselet internetes oldala is örvendetesen növekvő érdeklődést regisztrálhatott.

 

Az idei Utazás Kiállítás lengyel standján Malopolska és Opole régió mutatkozik be, továbbá Bielsko-Biala városa és egy magyarok által közkedvelt krakkói hotel is.

 

A Malopolska régióban található hegyek (Tátra), műemlék városok (Krakkó, Tarnów), zarándokhelyek, gyógyüdülőhelyek sok magyar turistát vonzanak.

 

A Krakkói Egyetem idén ünnepli fennállásának 650. évfordulóját, s ezen az egyetemen már megalakulásakor is tanultak magyarok. Alapításában jelentős szerepe volt Hedvig (Jadwiga) lengyel királynőnek (Nagy Lajos királyunk lányának). Az évfordulós rendezvénysorozat márciusban kezdődik Krakkóban, s a legjelentősebb esemény május 10-én, a Főtéren lesz, ahol az államfő is megjelenik.

 

Tarnów a legmagyarabb lengyel város: itt született és itt temették el Bem apót. (ehhez kapcsolódóan egy emlékútvonalat alakítottak ki, melynek teljes hosszában magyar nyelvű információk is megtalálhatóak.) Tarnówban található az Erdélyi körkép, mely a Nagyszebeni csatát mutatja be.

 

Opole régióban kiemelt figyelmet érdemelnek a gyógyüdülők: a Kneipp gyógymódot kidolgozó doktor itt tevékenykedett, szanatóriuma ma is fogadja a gyógyulni vágyókat. Vannak zarándokhelyek, pl  a Szent Anna hegy, műemlék városok (Opole, Nysa) is.

 

Bielso-Biala városát az Osztrák-Magyar Monarchiában „Kis-Bécs”-ként emlegették, sok történelmi emléket találhatunk itt, de a város környékén kiváló – felvonókkal ellátott - síelési lehetőségek is fellelhetőek, ahol kivilágított, és hóágyúzással karbantartott sípályák várják a sílécek szerelmeseit. A hegyvidék a nyári időszakban is sok turistát fogad.

 

Krakkót szinte be sem kell mutatni. A magyarok által is igen kedvelt város Krakus szállodája magyar nyelven kínálja szállásajánlatait a lengyel standon.

 

21. kerületi Hírhatár Online

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Kultúra Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Kultúra Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>