. Ma Emma napja van.
Közoktatás: élt 23 évet!
2014-11-26 11:43:51
Közoktatás: élt 23 évet!

Közoktatás: élt 23 évet!

 Így a közoktatás ünnepe sem tartható többé. Élt 23 évet.

 

Miután a kormány a köz oktatását is átnevezte „közneveléssé”, korszerű tartalommal már nem tudta megtölteni, sőt a meglévő minőségi tudásanyagot is lebutította. Intézményeinket szétzilálta, a pedagógusokat kiszolgáltatott, megfélemlített szolgákká degradálta. A szülők jogait is megcsonkította, hiszen a gyermekeik jövőjével kapcsolatos döntéseiket rendszerszinten felülírja.

 

Szomorú rekviem, hogy a Parlamentben e napon is az a megalázó költségvetési vita zajlik, amelynek tétje a köz oktatásának további elszegényítése, gyermekeink továbbtanulási lehetőségeinek továbbszűkítése.

 

Az állam az elmúlt években azt az alapvető közszolgáltatást züllesztette le, amely minden magyar gyermeknek alanyi jogon jár. Az orbáni állam a 16 éves kamaszok kezét elengedi, nem vállal kötelezettséget arra, hogy 18 éves korukig a tudás házában maradhassanak.

 

Jogosan tüntet tehát szülő és nagyszülő, pedagógus és minden, a jövőért felelősséget vállaló állampolgár. A Magyar Közoktatás Napján a pedagógusok a gyermekeinkért, Magyarország jövőjéért hívnak utcára minden magyart!

 

Az MSZP Pedagógus Tagozata reméli, hogy a kormány az ostoba netadó és a brutális cafetéria adó elleni eredményes tiltakozás után ebben az ügyben is meghátrálásra kényszerül, és haladéktalanul megkezdi a közoktatásban okozott károk eltakarítását!

 

Kajtárné Botár Borbála,
az MSZP Országos Pedagógus Tagozat elnöke

 

Forrás: mszp.hu

További híreink
Munka vagy ellehetetlenítés?!
"Az elmúlt napon a Momentumos ellenzéki képviselőtársam Dukán András Ferenc facebook hivatalos oldalán közzétett egy bejegyzést, miszerint konzekvensen együtt szavaztam a...
2019-11-13 21:23:29, Hírek, Vélemény Bővebben
Botrányosan rossz közlekedési kapcsolatok...
Horváth Gyula önkormányzati képviselő a reménybeli atlétikai fejlesztések kapcsán foglalta össze gondolatait közösségi oldalán.
2019-11-13 21:11:19, Hírek, Vélemény Bővebben
Csepel - a Buckai Szövetség nézőpontjából...
Egy DK-s és egy Momentumos vélemény után most újabb nézőpontból szemlélhetjük meg a november 6-ai csepeli képviselő-testületi ülést... Volt-e valós szándéka az ellenzé...
2019-11-08 15:31:51, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>