. Ma Emma napja van.
Kosárlabdaünnep
2014-05-31 20:43:23
Kosárlabdaünnep

Kosárlabdaünnep

A Csepel SC utolsó férfi kosárlabda-bajnokcsapata és az Oroszlányi Bányász huszonöt év után ismét megmérkőzött egymással.


Az 1988–1989-es idény legjobbjait Csúzli bá, azaz Liptai István irányította, akinek vezetésével egy évvel később a Székely László, Jaroslav Skála, Cuhorka Csaba, Somogyi László és Kovács Zoltán nevével fémjelzett együttes sorozatban tíz bajnoki mérkőzésen maradt veretlen. Ezzel olyan rekordot állított fel, amit csak húsz évvel később sikerült megdöntenie a Zalakerámia ZTE KK együttesének.


Tekintsék meg a mérkőzés fotóit Galériánkban.

 

A vérmesebb Csepel szurkolók biztosan jól emlékeznek még az 1988-89-es első osztályú kosárlabda bajnokságra, amikor is a Csepel SC férfi csapata az Oroszlányi Bányász ellenében megnyerte az 57. magyar bajnoki kiírást. A BC Csepel kosárlabda klub most a kerületi önkormányzat támogatásával tető alá hozta a 25 esztendővel ezelőtti bajnoki döntő „visszavágóját”.

 

Az Oroszlányi Bányász egykori legjobbjai a Csepel legendáival néztek farkasszemet a Kazinczy Ferenc Általános Iskolában. A bajnoki visszavágót május 31-én 16 órakor rendezték meg.  

 

A mérkőzés – melynek kezdete előtt Pintarics Balázs mutatta be a pályára lépő játékosokat a közönségnek – (18:29-es félidő után) 53:63-ra végződött. Az Oroszlány visszavágott a 25 évvel ezelőtti vereségért. A Csepel SC öregfiúi jó hangulatú meccsen ezúttal alulmaradtak, de a szurkolók úgy köszöntötték őket, mintha ismét bajnoki döntőt nyertek volna.

 

Egy kis ízelítő a meccs hangulatából:



Utoljára frissítve: 2014-06-05 18:38:44

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>