. Ma Albin napja van.
Költöztetés stresszmentesen
2021-01-18 20:12:22
Költöztetés stresszmentesen

Költöztetés stresszmentesen

Készüljünk fel időben!

 

A költözésre felkészülni nem a költözködés napja előtti héten kell, hanem már akkor érdemes nekilátni a tervezésnek, amikor eldöntöttük, hogy mindenképpen költözni fogunk. Ebben sokat segíthet, ha összeírjuk egy papírra a teendőket, ezeket rangsoroljuk, majd határidőt rendelünk hozzájuk. A papírra írjunk fel mindent, amit el kell intéznünk, még az olyan dolgokat is, amit teljesen evidensnek tartunk, mint például a csomagolóanyagok beszerzését.

 

Ezzel a lépéssel úgy fogjuk érezni, hogy kézben tartjuk a dolgokat, és már ettől nyugodtabbak leszünk, vagyis jelentősen csökken a stresszfaktor.

 

Tervezzük meg a kiadásokat!

 

A költöztetés a budget-re sincs túl jó hatással, ami szintén komoly feszültségeket tud okozni. Ez ellen úgy léphetünk fel a leghatékonyabban, ha megtervezzük a költözés során felmerülő kiadásokat, és igyekszünk magunkat a tervekhez tartani. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem jöhet közbe semmilyen váratlan kiadás, de nagy eséllyel a költségtervezés során ki fog derülni, ha számítanunk kell ilyesmire.

 

Emellett a kiadások megtervezése arra is rávilágíthat, hogy többe kerül a művelet, mint azt előre gondoltuk volna, és időben változtathatunk néhány olyan dolgon, melyek túl sok költséggel járnak. Például a költségvetés rámutathat a szelektálás fontosságára, hiszen ha időben kiszelektáljuk a számunkra már szükségtelen holmit, akkor kevesebb ingóságot kell az egyik helyről a másikra szállítanunk, amivel meglepően sok pénz takarítható meg akkor is, ha a költöztetést költöztető cégre bízzuk.

 

Kérjünk segítséget!

 

Egyedül lebonyolítani egy költözést nem csupán embert próbáló feladat, hanem jó eséllyel lehetetlen is. Éppen ezért, ha lehetőségünk van rá, kérjük meg a hozzánk közel álló családtagjainkat és barátainkat, hogy segítsenek a lakhelyváltás során. Persze az ismerősök se jelentenek garanciát a stresszmentes költözésre, de sokat segíthet maga a tudat is, hogy nem egyedül kell megbirkóznunk a feladattal, hanem van, akire számíthatunk.

 

Ha pedig ennél is hatékonyabb segítség kellene, jó ötlet megbízni egy költöztetésben jártas költöztető céget a munkával. Bár az igaz, hogy a költöztető cégek alkalmazása további költségekkel jár, de ez egyrészt nem annyira drága, mint azt sokan elsőre gondolják, másrészt az a tudat, hogy az ingóságaink jó kezekben vannak, és biztosan épségben eljutnak az új lakcímünkre, minden pénzt megér.

 

Amennyiben te is költözködni tervezel, és szeretnéd a lehető leginkább stresszmentesen lebonyolítani a folyamatot, amihez profi, költöztetésben jártas csapatra van szükséged, vedd fel a kapcsolatot a Visszuk.hu csapatával!

További híreink
Romló adatok: 4948 új fertőzött, 107 beteg elhunyt
4948 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 107 többségében idős, krónikus beteg, így az járvány áldozatainak száma 14 902-re emelkedett.
2021-02-27 10:12:35, Hírek, Színes Bővebben
Ellenzéki előválasztás: Karácsony Gergely a legnépszerűbb a Medián szerint
Karácsony Gergely vezet a feltételezett ellenzéki miniszterelnök-jelöltek népszerűségi versenyében a Medián friss felmérése szerint.
2021-02-24 18:17:42, Hírek, Színes Bővebben
Ingyenes vidéki lapdömpinggel készül a kormány a választásra
A Narancs.hu értesülése szerint a City nevű lapcsaládot heteken belül indítja a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó Mediaworks.
2021-02-21 21:24:03, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Forbes magazin immár hagyományosan összeállította a megismerhetően leggazdagabb magyarok listáját. A jelen á...
Bővebben >>