. Ma Emma napja van.
Kapkodó Ítélőtábla
2013-01-30 20:33:46
Kapkodó Ítélőtábla

Kapkodó Ítélőtábla

Már az első félévben másodfokú tárgyalást tart a csepeli kettős gyilkosság ügyében a Fővárosi Ítélőtábla - közölte a táblaelnök szerdán az MTI-vel.


A csepel.hu hírportál előző nap azt írta, hogy decemberre tűzték ki a másodfokú tárgyalást, az információt Lukács Zsuzsanna aznap nem cáfolta.  Az MTI arról nem ír, hogy holnap, vagy holnapután ismét áthelyezik-e a tárgyalás várható időpontját?

    

Az ítélőtábla elnöke a tárgyalás korábbi megkezdését azzal indokolta, hogy a kérdéses ügy többszörösen is soron kívülinek minősül.
"A táblán az a gyakorlat, hogy egy ügy beérkezésekor nyomban kijelölik a tárgyalás várható időpontját annak érdekében, hogy az azonos időben érkezett ügyeket a tanácsok megközelítőleg ugyanazon intervallumban tárgyalják" - mondta.
   

 Ez az időpont azonban változhat, mert a később érkezett ügy soron kívülinek vagy kiemeltnek minősül, és ezért megelőzi a korábban érkezettet, illetőleg ez utóbbi valamilyen oknál fogva kiesik a sorból vagy hátrébb sorolandó - fogalmazott Lukács Zsuzsanna.
Közlése szerint a Fővárosi Ítélőtáblára most érkező büntetőügyekben általában az év végére, jövő év elejére tudnak csak tárgyalásokat tűzni. Az ide érkező másodfokú büntető ügyek harmada azonban kiemelt ügy, továbbá vannak más ügycsoportok is - például ahol előzetes letartóztatásban vannak a vádlottak, vagy ahol megismételt eljárásról van szó, vagy ahol gyermekkorú a sértett -, amelyeket a törvény kötelező rendelkezése folytán szintén soron kívül kell kitűzni - tette hozzá.
    

A 2009. január 7-én történt kettős gyilkosság miatt Kun Tamást és Deme Gábort tavaly júniusban ítélte életfogytiglani szabadságvesztésre a Fővárosi Törvényszék azzal, hogy Kun 40, Deme 32 év múlva szabadulhat leghamarabb. Az elsőfokú döntés ellen az ügyészség súlyosításért, Kun esetében tényleges életfogytiglanért, a vádlottak és védőik viszont felmentéséért fellebbeztek, így került a büntetőper másodfokon a Fővárosi Ítélőtáblára.
    

Az eljárás adatai szerint az alapítványi Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában elkövetett kettős gyilkosság hátterében az áll, hogy az egyik áldozat, Takács József rájött Deme Gábor iskolaigazgató sokmilliós pénzügyi visszaéléseire, és ezért vizsgálatot indított, majd ezzel összefüggésben felmerült, hogy Demét eltávolítja az iskolából és a rendőrséghez fordul. Ekkor Deme, hogy a sikkasztás napvilágra kerülését megelőzze, az iskola gondnokával, Kun Tamással elhatározta, hogy megöli az alapítványi vezetőt. Az elsőfokú bíróság minden kétséget kizáróan csak annyit látott bizonyíthatónak, hogy Deme bűnsegédje volt a kettős gyilkosságnak.

 

Forrás: mti.hu

 

Utoljára frissítve: 2013-02-04 01:28:50

További híreink
Németh Szilárd pert vesztett
Pert vesztett a polgármester címmel a hirkomp.hu egy hírt tett közzé, melynek szövegét itt olvashatják:
2014-06-06 17:16:05, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Információk társasházban élőknek
Jó, ha tudja Ön is.
2014-01-15 19:41:50, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Sunnyogás és trafikmutyi
Bajnai: Áder ne írja alá!
2013-05-02 10:06:45, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>