. Ma Márk napja van.
HIT ROCK CSEPELEN
2015-08-23 15:58:23
HIT ROCK CSEPELEN

HIT ROCK CSEPELEN

Sokan kérdezték, hogy miért nem játszik a dél-pesti zenekar Csepelen.... Kedves Csepeliek, Szeptember 11-től HitRock klub lesz Csepelen, mindenkit szeretettel várunk kifogás nincs!


A helyszín a II.Rákóczi Ferenc úton lévő Route 66 Baráti Klub a sétáló utcai HÉV megállónál. Ezentúl minden hónapban megrendezésre kerülnek a koncertek itt.

 

A dátumok:

Évadnyitó 2015.szeptember 11. 20 óra.

A következő október 9-én szintén este nyolckor, majd november 13, december 11 ugyancsak ekkor.

 

A „Véncsavargó” végre haza talált!

 

 

Mr. Basary - ének
Németh György - gitár, vokál
Mangult Attila - basszusgitár, vokál
Füchsel Tibor - Füxi - billentyűs hangszerek
Pozsonyi Tibor - Finki - dob, percussion, theremin

 

HitRock együttes eredetileg Hit néven alakult (át) 1979-ben, a korábbi Orient együttes tagjaiból Budapesten.

1980-ban a "Rock Hullám" sorozatban megjelent első kislemezük: "A vén csavargó halála", mely hamar aranylemez lett (százezer eladott példány), és hónapokig vezette a magyar slágerlistákat. A zenekar nagyon hamar Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává vált. 

"Ballagás" című ifjúsági film bandájának szerepére Almási Tamás rendező egyik jelöltje az egyre sikeresebbHitRock volt. Tánciék azonban, a filmfelvételhez szükséges, megfelelő felszerelés híján sajnos nem tudtak élni a lehetőséggel. Végül egy másik jelölt, az Edda Művek kapta meg a szerepet és a filmzene elkészítésére vonatkozó felkérést.


1981-ben összeállt tervezett első nagylemezünk anyaga, melynek megjelentetését az állami hanglemezgyár akkori cezaromán ura elkaszálta. A program sajnos csak gyengébb minőségű bootlegek, szamizdatok formájában maradt az utókorra.

A következő kislemez (Rock and Roll szerelem / Üveghegy) 1982-ben jelent meg, ami szintén aranylemez lett.

1982-ben Vikidál Gyula távozott a Dinamit zenekarból, majd előbb a dél-pesti Hit együttessel dolgozott, majd az észak-pesti Kugli együttes állandó vendége lett. Miután az állami hanglemezgyár urai hallani sem akartak közös nagylemezekről, Gyula visszatért a rági P. Mobilos kollégái közé: Varga Miklóst váltotta a P. Box-ban.

 

1983-ban a Hit együttes tagjai "Heavy Metal" címmel új demót készítettek, mely már a második nagylemeznyi dalukat tartalmazza, melyet ugyanúgy betiltott az állami önkény, mint az előzőt.

Majd, ezt követte a kompromisszumok eredményeként ténylegesen kiadásra került "Oké!" című első nagylemez 1984-ben, mely a poposabb megközelítés ellenére, vagy éppen azért, de újból aranylemez lett.

1985-ben Nyugat-Europában léptek fel kisebb klubokban ahol saját dalaikon kívül külföldi zenekarok dalait is játszották. Például: Pink Floyd, Deep Purple, Uriah Heep, Scorpions, stb. A nagy sikerre való tekintettel az egy hónapos külföldi szerződésből hat hónap lett!

Negyedik nagylemeznyi dalukról, tervezett második albumuk anyagáról azonban hallani sem akart az akkori fa- és vízfejű hanglemezgyári vezetés, így 1986-tól a zenekar ideiglenesen szüneteltette tevékenységét. Legalábbis Hitnéven...


1987-ben, rövid ideig T-Modell néven próbálkoztak, némileg megváltozott stílusban és felállásban, de így sem tudták megkerülni a cenzurát... Ezért ezután tényleges leállás következett.

1992-ben Nagyferó "Garázs" című rádióműsorának harmadik válogatásalbumához újra rögzítettek "A vén csavargó halála" című rockhimnuszukat.


1998-ben "A véncsavargó... '78-'98" címmel új lemezt készítettek, melyre a zenekar korábban kiadatlan, betiltott dalaiból került fel egy adag, friss felvételeken.


2000-ben, már HitRock néven nekiláttak következő albumuk elkészítésének. Az "Ikarusz" munkacímű anyagra a kiadók részéről sajnos semmiféle értékelhető érdeklődés nem mutakozott, így a 2000-ben, majd 2001-ben elkészült felvételek egy része demóként látta meg a napvilágot.

2000. és 2004. között vegyes műsorral rendelkeztek, melyben a saját dalok mellett egy jó adag Pink Floydfeldolgozás is elhangzott. 2004-től a HitRock és Pink Floyd tribute műsor elvált egymástól. Azóta a saját szerzemények előadása és a Hungarian Pink Floyd Show - egymástól függetlenül, két külön formációban üzemel. 


2009-ben "30 éves jubileumi koncert"-et tartottak, melynek felvételéből "HitRock 30 Live!" címmel promóciós célú koncertalbum készült.

2011-ben a "Volt egyszer egy Ifipark" fesztivál egyik sztárvendégeként léptek színpadra.


2012-ben nosztalgiakoncertet adtak a Fanyúl társaságában, az 1982-es legendás közös fellépés harmincadik évfordulójának tiszteletére.

2013-ban segélykoncertet szerveztek beteg társuk kórházi ellátásának támogatására. Sajnos Tihanyi Gábor Tánci alulmaradt a rendkívül gyors lefolyású kórral szemben, így mire elérkezett a fellépés napja, a segélykoncertből már emlékkoncert lett... 


2014. az újraindulás éve volt. Ekkor, részben új tagokkal, újra összeállt a zenekar. Ekkor készült el a "HitRock 35 Live!" című nagylemez, mely a "35 éves jubileumi koncert" anyagát, plusz egy új stúdiófelvételt tartalmazza extraként.

2015. január 24-én ennek a CD-nek a dedikálásával és lemezbemutató koncertjével indult az év. A koncertlemez a 20. helyet érte el a MAHASZ Top 40-es albumlistáján, ealdások alapján.


2015. április 15-én indult "A HitRock nem vész el, csak átalakul" című turné. Az első előadás egyben az új felállás élő bemutatkozása is volt. Készülnek az új dalok, lassan összeáll a következő stúdióalbum anyaga...

 

Video: youtube.com

Forrás: csepeliek.blog.hu; hitrock.hu

Utoljára frissítve: 2015-08-23 16:00:21

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Kultúra Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Kultúra Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>