. Ma Béla napja van.
Forradások
2017-04-28 10:27:08
Forradások

Forradások

Az Erdei Éva Galéria  (Kondor utca 29.) Kvasznay Margit termében nyitották meg április 22-én Horváth Balázs fotóművész "Forradások" című kiállítását.

 

 

 

A megnyitó ünnepségre összegyűlt vendégeket - közöttük a Csepeli Munkásotthonban működő Stemmer Ferenc Fotóklub tagjait - a galéria tulajdonosa, háziasszonya, Erdei Kvasznay Éva művészetszervező képzőművész köszöntötte.

 

 

 

 

 

Majd Pálfy Margit színművész versmondással színesítette a rendezvényt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kiállítást Fáy András festő restaurátor művész, a Szépművészeti Múzeum főrestaurátora nyitotta meg, a kiállító művész, Horváth Balázs társaságában.

Felidézte a fotóművész életútját: a szentesi származású, 65 éves művész 1981-ben állította ki első ízben alkotásait a fővárosi József Attila Művelődési Központban. 

Kiállításai mellett az 1990-es évektől filmalkotásokban is részt vett, illetve 2000 után digitális galériákat hozott létre többek között a Filmkultúra című lapnak is. Reklámfotókat készített többek között a MATÁV és a B. M. Duna Palota részére, továbbá repró fotókat többek között a Szent István Társulat, a Zsámbéki Művésztelep és az Európa Akadémia Galéria számára. Egyéb munkái mellett utóbbiak rendszeres meghívott kiállító művészeként is alkot. Fáy András részletesen méltatta a kiállított képeket, melyeket - a személyes kapcsolat révén is - nagyon jól ismer. Elmondta, hogy a címadó fotó egy sérült fatörzs öngyógyító munkájának eredményét mutatja be, s ez jelképesen akár az emberi életre is rávetíthető.

Horváth Balázs fotóinak szinte mindegyike szimbolikus jelentést hordoz, gondolkodásra késztet. Alkotásaiban visszatérően megjelennek a szakrális motívumok, a feszület, Jézus szenvedése a kereszten.

Minden képét elnevezi, - nem hagyja találgatásba esni a nézőt - ezáltal is orientálja a szemlélődő megtekintőt, hogy a képben rejlő mögöttes tartalmat könyebben felfedezze. Jó érzékkel veszi észre a csak közelről megmutatható részleteket, de finom eleganciával rögzíti a napfényes, vagy borús, esetleg estébe hajló táj szépségeit is.



A kiállítás - előzetes bejelentkezéssel (06-1-420-0334) - május 18-ig minden nap megtekinthető a Csepelen, a Kondor utca 29. szám alatt, az Erdei Éva Galéria Kvasznay Éva termében.


21. kerületi Hírhatár Online - Bárány Tibor

Utoljára frissítve: 2017-04-28 10:42:43

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Kultúra Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Kultúra Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>