. Ma György napja van.
Felrobbantották a cellulózgyár épületét
2015-08-22 18:16:32
Felrobbantották a cellulózgyár épületét

Felrobbantották a cellulózgyár épületét

Ma délután háromnegyed négykor hatalmas robbanás hangjai hallatszottak Észak-Csepelen. A Szabó telepen és Ófaluban sőt a közeli Kertvárosban is nagyon erős volt a hanghatás. A közvetlen közelben minden riasztó beindult.


 

Nem katasztrófa történt, hanem a Dunapack Kft. Duna utca 42. szám alatti telephelyén - érvényes épületbontási és robbantási engedély birtokában - a 45. szám alatt található cellulózgyár épületét bontották el robbantással. A robbantást sokan rögzítették fotón és videón. Feltehetően a robbantást végző cég egy drónt is felküldött, hogy megörökítse az eseményt.

 

 

Már néhány nappal ezelőtt is tapasztalható volt robbantás: először augusztus 16-án, vasárnap délután negyed négykor – ekkor azonban meglepetésként érte a környéken lakókat a detonáció zaja. A mai robbantásról – állítólag – előzetesen tájékoztatták a környék lakóit.

 




Az augusztus 16-ai robbantás után két nappal, augusztus 18-án – írja a ma.hu – aztán a környező épületek kaputelefonjaira kihelyezték az ezzel kapcsolatos információt, visszadátumozva 08.17-ére (!)

Augusztus 17-én, hétfőn 16 óra után egy kisebb robbantás várható az északi oldalon lévő liftakna leválasztására az épület törzsétől. Az egész épülettömb robbantására augusztus 22-én (szombaton), 15 órakor kerül sor.” 



A fenti tájékoztatás ellenére sem mondható el, hogy körültekintően informálták volna a lakosokat, hiszen nem is akkor robbantottak, mint amikorra kiírták, hanem – az épület derekára erősített védő ponyva megduplázása miatt volt a csúszás – háromnegyed órával későbben.

 

 

 

Forrás: 21 kerületi Hírhatár Online, ma.hu

 

Fotók: Sztrakota Róbert

 

Video: Bárány Levente

Utoljára frissítve: 2015-08-22 20:32:24

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>